پیام خراسان
معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان ‌رضوی مطرح کرد
افزایش 65 درصدی صدور جواز تاسیس در خراسان رضوی
پنجشنبه 1 آبان 1399 - 16:15:33
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان ‌رضوی گفت: از ابتداء سال 99، 1704 فقره جواز تاسیس با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 16 هزار میلیارد تومان و اشتغال 44 هزار نفر در استان صادر شده‌ که نسبت به سال گذشته با افزایش حداقل 65 درصدی مواجه بوده‌ایم.

جواد خزاعی امروز، 1 آبان ماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: تا پایان این ماه برای جذب اعتبارات تبصره 18 مهلت داده ‌شده‌ و قرار است تا پس از اتمام این مهلت، اعتبار باقی‌مانده در کل کشور شناور شود و هر استانی که بیشتر برای این امر تلاش و کوشش نماید، می‌تواند اعتبار باقی‌مانده را از سایر استان‌ها جذب کند.
وی با اشاره به آمار پروانه تاسیس تصریح کرد: از ابتداء سال 99، 1704 فقره جواز تاسیس با پیش‌بینی سرمایه‌گذاری 16 هزار میلیارد تومان و اشتغال 44 هزار نفر در استان صادر شده‌ که نسبت به سال گذشته با افزایش حداقل 65 درصدی مواجه بوده‌ایم.
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان ‌رضوی ادامه ‌داد: جوازهای صادره تماما به پروانه‌ بهره‌برداری نمی‌رسد و متوسط جوازهای صادره کشوری که به پروانه ‌بهره‌برداری می‌رسد، حدود 11.5 تا 12 درصد بوده که خوشبختانه در استان خراسان ‌رضوی این رقم در حدود 19 درصد است.
خزاعی در خصوص داخلی‌سازی تعدادی از اقلام وارداتی گفت: در 6 ماهه اول سال 99، جوازهای شاخصی در استان صادر شده‌اند. در زمینه نهضت ساخت داخل تکالیف وزارتخانه‌ای وجود دارد و سازمان صمت نیز اقداماتی در این زمینه انجام ‌داده ‌است. برای بومی‌سازی برخی از قطعات که پیش از این وارد می‌شدند و برای اینکه از بضاعت استان در حوزه‌های مختلف استفاده ‌شود، از 220 کالا که طبق گفته وزارتخانه جزو اولویت‌های سرمایه‌گذاری بوده به 21 قلم جواز داده ‌شده و یا طرح‌هایی در دست اقدام است. امیدواریم در آینده نزدیک میزان واردات این کالاهای بومی‌سازی شده کاهش چشمگیری پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری وزارت‌ صمت در این خصوص این است که از حدود 38.2 میلیارد دلار، 25 درصد آن کاهش یابد و به استناد این هدف‌گذاری، برای هر استان تکالیفی تعریف شده ‌است.
معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان ‌رضوی بیان‌ کرد: وزارتخانه در زمینه تسهیلات تبصره 18 با هفت بانک قراردادی منعقد کرده، اما متاسفانه این قرارداد ملی بوده و برخی از بانک‌ها توانایی لازمی که وزارتخانه برای هر استان مشخص کرده‌، ندارند، بنابراین عملا تاکنون به هدف‌گذاری خود نرسیده‌ایم اما امیدواریم در آینده به این هدف برسیم.
خزاعی در خصوص تسهیلات احیاء واحدها عنوان‌ کرد: در سال جهش تولید، تعدادی پروژه نیمه‌تمام بازسازی، نوسازی و... به سازمان معرفی شده‌اند که مجموع تسهیلات به این طرح‌های ایجادی، بازسازی، نوسازی و سرمایه ‌در گردش حدود 12هزار میلیارد تومان است. واحدهای مورد هدف مشخص شده‌اند و اکثر این واحدها، واحدهایی هستند که پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد دارند.
وی افزود: در سال 97 و 98 روند رشد انرژی در بخش صنعت در برق، گاز و آب کالا صعودی بوده و هر ساله نزدیک به 12 تا 15 درصد افزایش میزان مصرف گاز و برق خصوصا در بخش صنعت داریم که این موضوع نشان از توسعه بخش صنعت و معدن استان دارد.
معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان ‌رضوی در خصوص لزوم اختصاص آب بیشتر به صنعت استان، بیان ‌کرد: سهم صنعت سایر کشورهای دنیا از آب حدود 22 درصد است، در حالی که سهم صنعت در استان خراسان ‌رضوی از آب حدود 1.4 درصد در بهترین حالت است. میزان آب مصرفی استان 85 میلیون مترمربع در بخش صنعت و معدن بوده، در حالی که میزان آب مصرفی در تمامی بخش‌های استان 6 میلیارد مترمربع است.
خزاعی اضافه کرد: بارها و بارها این مطلب توسط رسانه‌ها گفته ‌شده که چه نیازی به فولادسازی در استان ما وجود دارد، در حالی ‌که استان ما بضاعتی به نام سنگان دارد و سنگ‌ آهن موجود در این بخش، یک‌چهارم کل ذخیره کشور است. این ماده معدنی یا باید در استان فرآوری شود و به ماده‌ نهایی برسد یا اینکه ماده خام به استان‌های دیگر فرستاده و در این استان‌ها فرآوری شود.
وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی بهره‌برداری سنگ‌ آهن از این منطقه حدود 34 میلیون تن در سال است که اگر به شهرهای دیگر به طور مثال بندرعباس به دلیل وجود آب بیشتر برای فرآوری ارسال شود، حتی در صورت ارسال با ارزان‌ترین وسیله حمل و نقل یعنی وسیله ریلی، هزینه‌ وحشتناکی دارد. اگر این 1.4 سهم صنعت استفاده نشود، به بخش کشاورزی می‌رود که در حال حاضر نیز 88 درصد منابع آبی استان را دارد.
معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان ‌رضوی عنوان کرد: همواره از سازمان صنعت، معدن و تجارت توقعی برای توسعه و احداث صنایع وجود دارد، در حالی ‌که یکی از بزرگترین نیاز هر صنعت، آب است. ما می‌دانیم که استان خشک و کم‌آبی هستیم و توقع نداریم که آب اختصاص یافته به صنعت استان از میانگین کشوری بیشتر باشد، اما امیدواریم که حداقل‌ها در استان تحقق یابد، زیرا در حال حاضر سهم صنعت استان از آب از سرانه کشوری پایین‌تر است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/274427/افزایش-65-درصدی-صدور-جواز-تاسیس-در-خراسان-رضوی
بستن   چاپ