پیام خراسان
ترویج کشت گیاهان علوفه‌ای در دیم‌زارها/توسعه کشت نهاده‌های دامی مستلزم اجرای کشاورزی قراردادی
دوشنبه 5 آبان 1399 - 11:15:04
پیام خراسان - کاظمیان گفت: برنامه کشت گیاهان علوفه ای در قالب پروژه امنیت غذایی در سایت تحقیقاتی سیساب در شهرستان بجنورد در حال اجرا است تا ترویج آن انگیزه‌ای برای کشت این محصول در دیم‌زارهای استان بشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد نقی کاظمیان، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار عصر اترک درباره کشت نهاده های دام و طیور در زمین های کشاورزی استان اظهار کرد: طی سه سال گذشته، سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در زمینه ارزیابی شرایط برای اجرای پروژه امنیت غذایی در دیم زارهای استان به منظور کشت محصولات گندم، جو، حبوبات و علوفه دامی ورود کرده است که مطالعه، الگوسازی و ارزیابی نتایج این پروژه در منطقه سیساب شهرستان بجنورد در حال اجرا است.
کاظمیان هدف از اجرای این پروژه را ایجاد انگیزه در کشاورزان استان به منظور کشت این محصولات یاد شده در سطح 50 درصد از دیم زارهای استان عنوان کرد و افزود: با اجرای آن می توان تا 25 درصد از افزایش تولید در این محصولات در سطح استان را رقم زد.
وی عنوان کرد: در سال گذشته 14 هزار و 840 هکتار از زمین های دیم منطقه سیساب به کشت محصولات گندم، جو، حبوبات و علوفه اختصاص یافت که در سطح 11 هزار و 650 هکتار آن گندم، در سطح دو هزار و 240 هکتار آن جو، در سطح 700 هکتار آن حبوبات و در سطح 250 هکتار آن علوفه کشت شدند.
وی اعلام کرد: در فصل زراعی جاری نیز 30 هزار و 450 هکتار از زمین های دیم منطقه سیساب به اجرای پروژه امنیت غذایی اختصاص خواهد یافت که در سطح 23 هزار و 450 هکتار آن گندم، در سطح چهار هزار و 480 هکتار آن جو، در سطح هزار و 520 هکتار آن حبوبات و در سطح هزار هکتار آن علوفه کشت می شوند.
کاظمیان تصریح کرد: تلاش بر این است که با انتقال نتایج اجرای این پروژه به کشاورزان استان انگیزه کشت این محصولات یاد شده در دیم زارهای استان بوجود آید و سطح زیر کشت حبوبات و علوفه دامی در دیمزارهای استان توسعه پیدا کنند تا موجب درآمدزایی برای کشاورزان و پاسخگویی به نیاز دامداری های استان بشود.
با این وجود، وی در ادامه عنوان کرد: برای کشت این محصولات یاد شده در دیمزارهای سیساب منتظر تامین بذور آنها هستیم.
وی همچنین با اشاربه اینکه کشاورزان مجاور سایت تحقیقاتی سیساب شهرستان بجنورد نسبت به کشت گیاهان علوفه ای اعلام آمائدگی کرده اند، تصریح کرد: توسعه کشت گیاهان علوفه ای در استان به ترویج و فرهنگسازی همچنین تحقق کشاورزی قراردادی میان کشاورزان و دامداران برای تامین و تولید این محصول نیاز دارد.
در عین حال، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی به کشت یونجه در حاشیه رودخانه اترک اشاره کرد و گفت: کشاورزان حاشیه رودخانه اترک به این نتیجه رسیده اند که یونجه را در زمین های کشاورزی خود بکارند تا بتوانند بخشی از خوراک مورد نیاز دام خود را تامین کنند.
وی افزود: ارقام جدید از بذور یونجه برای استان تامین شده است.
وی در بخش دیگری از سخن خود درباره کشت محصولات ذرت و سویا در استان که خوراک اصلی طیور هستند، اظهار کرد: امسال وزارت جهاد کشاورزی سطح 300 هزار هکتار را برای کشت سویا به استان های کشور البته به جز استان خراسان شمالی ابلاغ کرده است.
کاظمیان خاطر نشان کرد: خراسان شمالی در سال های گذشته تجربه کشت سویا در شهرستان های مانه و سملقان و گرمه را به عنوان کشت دوم داشته است، با این وجود، به علت اینکه کشت آن برای کشاورز توجیه اقتصادی نداشت گرایش به کشت این محصول در استان از بین رفت.
وی با تاکید بر این نکته که توسعه کشت این محصول در سطح کشور و استان خراسان شمالی مستلزم اجرای کشاورزی قراردادی است، اعلام کرد: در سال آینده محصول سویا در مزارع الگویی استان به منظور ترویج کشت آن در سطح استان انجام خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به محصول ذرت دانه ای اعلام کرد: در سال جاری هیچ ابلاغی برای کشت این محصول در استان نداشته ایم، با این وجود، امسال 50 هکتار به کشت این محصول اختصاص یافت.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطر نشان کرد: در خراسان شمالی محصول ذرت به صورت دو منظوره و بیشتر از نوع علوفه ای کشت می شود که میانگین عملکرد آن 60 تا 65 تن در هر هکتار است.
انتهای پیام/
منبع: دانا

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/275128/ترویج-کشت-گیاهان-علوفه‌ای-در-دیم‌زارها-توسعه-کشت-نهاده‌های-دامی-مستلزم-اجرای-کشاورزی-قراردادی
بستن   چاپ