پیام خراسان
رییس سازمان تنظیم مقررات و رادیویی:
استفاده از ظرفیت‌های فناوری و خلاقیت منجر به پیشرفت خواهد شد
چهارشنبه 15 آذر 1396 - 8:20:34 PM
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - رییس سازمان تنظیم مقررات و رادیویی تاکید کرد: اگر دو اصل مهم استفاده از ظرفیت‌های فناوری و همچنین استفاده از ظرفیت‌های نوآوری و خلاقیت توسط کسب و کار رعایت شود، یقینا به سمت پیشرفت گام خواهیم برداشت.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حسین فلاح جوشقانی امروز در مراسم رونمایی از کیف پول همراه پاسارگاد در تالار شهر مشهد اظهار کرد: امروزه فناوری وجه تمایز در همه کسب و کارهاست و به جرات می‌توان گفت اگر دو اصل مهم استفاده از ظرفیت‌های فناوری و همچنین استفاده از ظرفیت‌های نوآوری و خلاقیت توسط کسب و کار رعایت شود، یقینا به سمت پیشرفت گام خواهیم برداشت.
وی با بیان اینکه در حوزه ICT و فناوری اطلاعات رشد چشمگیری در دنیا شکل گرفته، عنوان کرد: این رشد به تبع در کشور ما نیز آغاز شده و به مراحل بسیار خوبی رسیده است.
فلاح جوشقانی ادامه داد: در سال‌های اخیر ما در حوزه ICT و زیرساخت‌های ارتباطی و فناوری اطلاعات در کشور نیز رشد چشمگیری داشتیم. در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات از سال 82 موضوع آزادسازی و خصوصی‌سازی به طور جدی شروع شد و‌ در حال حاضر به جرات می‌توانیم بگوییم در این عرصه همه توسعه‌ها و خدماتی که ارائه می‌شود، توسط بخش خصوصی و با استفاده از توان و سرمایه‌گذاری این بخش هدایت می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از این ظرفیت باعث تحول و رشد چشمگیری شده که با رقابت سالمی که در این عرصه به وجود آمده، ما رشد خوبی را در حوزه زیرساخت‌های ارتباطی و خدمات پایه‌ای که در این حوزه است را شاهد بودیم.
فلاح جوشقانی با بیان اینکه این زیرساخت ‌ها شرایط را برای سرویس‌های نوین فراهم کرده است، بیان کرد: امروز شاهد آن هستیم که یکی از این سرویس‌ها امروز در این مکان افتتاح می‌شود.
رییس سازمان تنظیم مقررات و رادیویی با بیان اینکه ما در حوزه شبکه‌های تلفن همراه سه اپراتور اصلی و حدود پنج اپراتور مجازی داریم، تاکید کرد: اپراتورهای اصلی ما ظرفیت و فضای رقابتی را ایجاد کرده‌اند. در حال حاضر ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران بالای 100 درصد است و بالغ بر 85 میلیون سیم‌کارت فعال در شبکه داریم.
وی گفت: از این حوزه و ظرفیت بالغ بر 60 درصد به صورت خدمات باند پهن و مبتنی بر فناوری‌های نوین است که فضای رقابتی و مناسبی است که به پیشرفت ما کمک می‌کند.
فلاح جوشقانی با بیان اینکه این بستر مناسب و رشد چشم‌گیر اصولا پارادیم‌های جدیدی را رقم می‌زند و عرصه‌های دیگر را نیز جذب خود می‌کند، تصریح کرد: به جرات می‌توانیم بگوییم تمام عرصه‌هایی که در این حوزه وجود دارد، از جمله بانک‌داری دیگر ICT را به عنوان یک پیشران نمی‌داند. 
وی ادامه داد: در حال حاضر خدمات بومی از جمله بانک‌داری را بر پایه و اساس IT شکل می‌دهیم. در آینده یقینا با توجه به برنامه‌هایی که دولت دارد، در تمام عرصه‌ها از جمله خدمات بانکداری کاملا مبتنی بر خدمات IT خواهیم بود و این تعامل و نزدیکی ذی‌نفعان مختلف را می‌طلبد. 
رییس سازمان تنظیم مقررات و رادیویی اظهار کرد: در حوزه پرداخت همراه سه ذی‌نفع اصلی وجود دارد. در گام اول اپراتور همراه که بسترساز این حوزه بوده و زیرساخت‌ها را فراهم می‌کند. در گام دوم بانک‌ها هستند که خدمات پولی را ارائه می‌کنند و در گام سوم لابراتوارهایی هستند که در این حوزه فعالیت‌می‌کنند که به طور مشخص در این خدماتی که امروز ارائه می‌شود شامل دو لابراتوار یکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران است که بر اساس قانون وظیفه قانون‌گذاری در حوزه‌های مالی و بانکی را بر عهده دارد و لابراتوار دیگری که در این حوزه وجود دارد، مربوط به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که بر اساس قانون این لابراتوار‌ها بر اساس سازمان مقررات و ارتباطات رادیویی شکل گرفته که موضوع مقررات‌گذاری را بر عهده دارد و نظارت بر مقررات را بر عهده گرفته است.
فلاح جوشقانی تصریح کرد: اگر به طور خلاصه بخواهیم وظایف سازمان را بگوییم، موضوع سازمان تنظیم مقررات را به عنوان لابراتوار حوزه ICT توسعه خدمات و زیرساخت‌ها و ایجاد فضای رقابتی از وظایف این حوزه است.
وی گفت: برای اینکه این خدمات پرداخت الکترونیک به خوبی شکل بگیرد تعامل و نزدیکی لابراتوارها با یکیدرگ در این حوزه بسیار اهمیت دارد.
رییس سازمان تنظیم مقررات و رادیویی با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد علاقه ما از لابراتوارهای ICT پرداخت همراه بود، تاکید کرد: همچنین مطالعاتی در این حوزه انجام دادیم که به این مانع برخورد می‌کردیم که چگونه این دو لابراتوار را بهم نزدیک کنیم. در این سال‌ها این تعامل بهتر انجام شده و شکل گرفته است‌. 
وی با بیان اینکه لابراتوارهایی که در این حوزه دخیل هستند، باید نقش تسهیل‌گری و کم کردن ریسک این حوزه را در نظر بگیرد، عنوان کرد: نه اینکه ما و لابراتوارهای مالی و تعیین مدل کسب و کار را ایجاد کنیم . ما باید خود را کنار بکشیم و با ایجاد مقررات مناسب و در زمان لازم با حذف مقررات و ایجاد تسهیل‌گری و فضایی امن برای تعامل و نزدیکی در این حوزه مشغول به کار شویم. 
فلاح جوشقانی تصریح کرد: تمام کشورهای دنیا در حوزه خدمات بانکداری همراه و الکترونیکی همیشه رویکردهای مختلفی را داشتند که مانع از رشد سرویس‌ها شده است.
وی با بیان اینکه سیاست کلی وزرات ارتباطات و فناوری اطلاعات بر این بوده که همیشه حمایت را در این حوزه‌ها انجام دهد و بتواند و از فناوری‌های نوین که در این بسترها شکل می‌گیرد‌، حمایت کند، تاکید کرد: این امر سبب می‌شود تا به هدف اصلی وزرات که در برنامه ششم به آن تاکید شده است و این هدف رشد 19.4 درصد در حوزه ارتباطات و 2.5 برابر شدن بازار حوزه ICT برسیم.
رییس سازمان تنظیم مقررات و رادیویی افزود: علاوه بر اینکه بتوانیم سیاست‌های لازم را فراهم کنیم باید شبکه ملی اطلاعات را گسترش دهیم و بستر امن ارتباطی را بر اساس شبکه شکل داده و بتوانیم برای همه مردم ایران دسترسی امن و مناسب و ظرفیت 20 مگابیت را فراهم کنیم و از کاربرد ها و محتوای ایرانی حمایت کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/27674/استفاده-از-ظرفیت‌های-فناوری-و-خلاقیت-منجر-به-پیشرفت-خواهد-شد
بستن   چاپ