پیام خراسان
کشف حیات فرازمینی با یک مولکول نادر در هوا
يکشنبه 19 آذر 1396 - 12:52:43 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس با شناسایی یک گونه نادر از مولکول نیتروژن در هوا دریافتند که این شکل کمیاب نیتروژن می‌تواند مانند ردپا، حیات در سایر سیارات را شناسایی کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ساینس آلرت، هوایی که نفس می‌کشیم شامل 80 درصد نیتروژن است. تقریباً تمام اتم‌های نیتروژن موجود در این هوا دارای جرم اتمی 14 هستند، اما تقریباً کمتر از یک درصد از اتم های نیتروژن دارای جرم اتمی بیشتری هستند که در علم شیمی به آن ایزوتوپ 15N گفته می‌شو‌د.
هنگامی که دو ایزوتوپ ان 15 با یکدیگر ترکیب شوند مولکول 15N15N ساخته می‌شود. این ترکیب بسیار نادر و کمیاب است، به‌طوری‌که تا قبل از مطالعات اخیر تقریباً کمتر کسی از ماهیت آن اطلاعاتی در دست داشته است.
دانشمندان با تفکیک این مولکول از هوا توسط اسپکترومتر جرم‌سنج متوجه شدند که مولکول نیتریک اکسید دارای جرم مشترک و برابر با مولکول 15N15N است.
اختلاف جرمی این دو مولکول بسیار اندک و معادل 2 یک هزارم جرم یک نوترون است.
نیتریک اسید به عنوان یک ماده آلاینده در اکثر واکنش‌های شیمیایی زمین شناخته می‌شود. اگرچه این ماده در آلودگی زمین نقش بسیار اندکی ایفا می‌کند، اما از نظر دانشمندان این ماده تنها راه شناسایی مولکول بسیار نادر 15N15N است.
محققان معتقدند که علت تولید مولکول سنگین 15N15N وجود برخی از ترکیبات بیولوژیک در خاک است.
دانشمندان پس از مطالعات گسترده به این نتیجه رسیدند که علت به وجود آمدن ترکیب 15N15N مربوط به فعالیت‌های بیولوژیکی در خاک و آزاد شدن آن در هوا است، در واقع این مولکول می‌تواند به عنوان یک شاخص برای کشف حیات فرازمینی مورد مطالعه قرار گیرد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/29124/کشف-حیات-فرازمینی-با-یک-مولکول-نادر-در-هوا
بستن   چاپ