پیام خراسان
ساخت سکوی خورشیدی برای تولید هیدروژن
سه شنبه 28 آذر 1396 - 1:32:09 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - گروهی از دانشمندان دانشگاه کلمبیا نوعی سکوی شناور در دریا طراحی کردند که با استفاده از انرژی خورشید، منابع پایان‌ناپذیر آب دریا را به سوخت هیدروژن تبدیل می‌کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اسپکتروم، سالهاست که دانشمندان به دنبال ارائه روشی هستند که از نور خورشید برای تولید منابع انرژی مطمئن در زمان فقدان خورشید در آسمان استفاده کنند. یکی از استراتژی‌های شناخته شده تولید برق از خورشید و استفاده از برق برای الکترولیز کردن آب است.
الکترولیز یک روش مطمئن برای جداسازی عنصرها و ترکیب‌هایی است که با پیوند شیمیایی به هم متصل هستند. فرایند جداسازی با گذراندن جریان الکتریکی مستقیم (DC) انجام می‌شود. برای مثال زمانی که جریان الکتریکی از آب می‌گذرد اتم‌های هیدروژن و اکسیژن از هم جدا شده و به گاز تبدیل می‌شوند.
در روش رایج الکترولیز با استفاده از غشاء مخصوص فرایند جداسازی دو عنصر سازنده آب با انرژی برق انجام می‌شود. از آنجایی‌که مخلوط دو گاز هیدروژن و اکسیژن بسیار خطرناک و قابل انفجار است، بنابراین پس از جداسازی این دو گاز گران‌قیمت به محفظه‌های جدا منتقل می‌شوند.
یکی از مشکلات روش رایج الکترولیز نیاز به آب خالص و غشاهای گران قیمت است، بنابراین محققان با آگاهی از پتانسیل این روش موفق به ارائه روش جایگزین بهتری شده‌اند.
در روش نوین الکترولیز برای اولین‌بار بدون نیاز به فشار و پمپ فرایند جداسازی در واحدهای شناور روی آب دریا انجام شد.
در دستگاه الکترولیز جدید از الکترودهای صفحه‌ای از جنس تور تیتانیوم شناور در آب استفاده می‌شود. در دو طرف این تور کاتالیست‌هایی از جنس پلاتین قرار دارند که مشابه توری پنجره‌های معمولی هوا را عبور می‌دهند، اما از ورود حشرات جلوگیری می‌کنند.
حشرات در این سیستم همان میکروب‌ها و میکروارگانیسم‌های موجود در آب هستند که اجازه ورود به این سیستم را ندارند.
محققان پس از آزمایش خروجی مدل مفهومی دریافتند که خلوص گاز هیدروژن در این سیستم 99 درصد است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/30532/ساخت-سکوی-خورشیدی-برای-تولید-هیدروژن
بستن   چاپ