پیام خراسان
مبارزه با تغییرات اقلیمی توسط سازه‌های سفالی
چهارشنبه 6 دی 1396 - 1:04:16 PM
ایسنا
خراسان آنلاین - چون مصالح ساختمانی باستانی قابلیت مبارزه با تغییرات اقلیمی را دارند معماران هزاران سال در ساخت‌وساز‌ها از سفال استفاده می‌کرده‌اند. به همین منظور متخصصان سفالگری، مهندسان و معماران در کارگاه مجمع معماری سرامیک (ACAW) در دانشگاه بوفالو برای بررسی طرح‌های سازگار با محیط‌زیست ساخته شده از سفال دور هم جمع شدند.
  طبق گزارش دانشگاه بوفالو (UB)سازه های سفالی با دوام، قادر به تنفس و دارای سیستم طبیعی برای انتقال آب و گرما به مدت صدها سال هستند. همچنین این ساختمان‌ها با نمای سفال به آثار هنری تبدیل می‌شوند.
در این همایش شرکت‌کنندگان بر روی ساخت نمونه‌هایی از نمای سفالی برای تاکید بر طراحی اقلیمی همکاری کرده‌اند.
مدیر اجرایی کارگاه آموزشی و معماری UBعمر خان اطهار کرد: ساختمان‌ها دو سوم از انرژی نهایی را مصرف کرده و بیش از نیمی از گازهای گلخانه‌ای جهان را تولید می‌کنند. با این حال مواد و روش‌های نصب و راه‌اندازی ساخت‌وساز نمای ساختمان‌ها به دهه 1950 بازمی‌گردد و باید این پوشش معماری با تغییرات محیطی هماهنگ شود چون طراحی بیواقلیمی موجب طول عمر سازه‌ها خواهد شد.
چهار گروه تحقیقاتی در کارگاه آموزشی چهار روزه نمونه اولیه این ایده را تولید کرده و گروه UB / Alfred سیستم سفالی با تکنیک‌های حکاکی دیجیتالی که دارای خنک‌کننده منفعل هستند را طراحی کردند.
گروه AECOM نیز مبدل حرارتی ضدعفونی سفالی ایجاد کرد که قابلیت گرمایش در ساختمان با استفاده از انرژی کم نزدیک به صفر را دارد.
گروه مهندسان ساختمان و شرکت طراحی Walter P. Moore سیستم پنل‌های سفالی برای عایق‌بندی، گرمایش و سرمایش، حرارت و تهویه ارائه کردند. این گروه همچنین چگونگی ترکیب در ساختارهای کامپوزیتی برای امکانات ساختاری سفالی را مورد بررسی قرار دادند.
گروه Morphosis نیز سیستم نواری با پنل‌های سفالی برای تهویه طبیعی و خنک‌کننده تبخیری ایجاد کرد.
محققان دانشگاه بوفالو اعلام کردند: انتظار می‌رود نتایج این تحقیق به پروژه‌های تمام عیار، محصولات ثبت‌شده و ساختمان‌های واقعی تبدیل شود.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/31663/مبارزه-با-تغییرات-اقلیمی-توسط-سازه‌های-سفالی
بستن   چاپ