پیام خراسان
شهردار مشهد:
رشد اقتصادی زمانی ایجاد می‌شود که در بستر یک جامعه مدنی رخ دهد
چهارشنبه 20 دي 1396 - 3:14:12 PM
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - شهردار مشهد گفت: رشد اقتصادی همراه با تغییرات اجتماعی مثبت زمانی ایجاد می‌شود که در یک جامعه مدنی رخ دهد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، قاسم تقی‌زاده خامسی صبح امروز در جلسه مشترک شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی و کارگروه سیاست‌گذاری و رفع موانع سرمایه‌گذاری استان اظهار کرد: یقینا افراد حاضر در این جلسه به کلید واژه توسعه فکر می‌کنند و ما انتظار داریم که نگاه همه افراد به این موضوع یکسان باشد.
وی ادامه داد: در دنیای امروز نگاه به توسعه بسیار متفاوت بوده و بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نتوانسته‌اند بر مسائلی مانند فقر، حاشیه‌نشینی، جرم و جنایت، محیط‌ زیست و مشکلات ناشی از توسعه غلبه کنند. 
شهردار مشهد افزود: آنچه که امروز دنیا به آن رسیده این است که رشد اقتصادی بدون تغییرات اجتماعی مثبت کارایی ندارد؛ لذا تنها راه ایجاد تغییرات اجتماعی در کنار اشتغال آفرینی و رشد اقتصادی است.
تقی‌زاده خامسی با بیان اینکه رشد اقتصادی همراه با تغییرات اجتماعی مثبت زمانی ایجاد می‌شود که در یک جامعه مدنی رخ دهد، عنوان کرد: جامعه مدنی یعنی جامعه‌ای که دولت و ملت با یکدیگر هم‌دل شوند تا ملت، اجتماعی‌تر و دولت، انسانی‌تر گردد؛ یعنی محور انسان باشد نه کارخانه و راه و ساختمان.
وی با اشاره به اینکه در همه کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت، تقریبا همه کارهای اقتصادی در بورس‌ انجام می‌شود، بیان کرد: این قضیه منجر به این می‌شود که مردم بتوانند به صورت شفاف در جریان امور قرار گیرند و به ‌راحتی در این حوزه وارد شده و مشارکت کنند. در این فضا شرکت‌های سهامی خاص دیگر جایگاهی ندارند و در حال منسوخ شدن هستند.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهید در کار اقتصادی موفق شوید، مساله محرومیت اجتماعی را در کنار سرمایه‌گذاری در نظر بگیرید. به عنوان یک نمونه موفق در این زمینه می‌توانم به شهری در برزیل اشاره کنم که از جمله اقدامات شهردار آن، این بود که به مردم فقیر و فاقد شغل گفته شد هر کس بتواند زباله‌های بازیافتی را جمع‌آوری کرده و تحویل دهد، بن خرید کالا دریافت می‌کند. در این طرح به نوعی همه فقرا ساماندهی شده‌اند.
تقی‌زاده خامسی گفت: نمونه دیگر، شهردار یکی از شهرهای کشور بنگلادش است که توانسته سه میلیون فقیر را تحت پوشش خود قرار دهد و بانکی را تاسیس کرده که تنها به فقرا وام می‌دهد و در این زمینه اقدامات موثری را انجام داده است.
وی بیان کرد: آمارها نشان می‌دهد که کاهش فقرا بر اثر ایجاد کار و مشارکت مردم در هند و چین اتفاق افتاده است. در هند مردمی که با درآمد کمتر از یک دلار در روز زندگی می‌کرده‌اند از 51 درصد به 24 درصد کاهش یافته و در چین نیز نرخ فقر به 5 درصد کاهش یافته است.
شهردار مشهد تصریح کرد: باید سرمایه‌گذاران و کارآفرینان را تشویق کرد تا در کنار طرح‌های خود یک بسته اجتماعی را هم در نظر بگیرند و بدین طریق مردم را در همه امور مشارکت دهند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/33569/رشد-اقتصادی-زمانی-ایجاد-می‌شود-که-در-بستر-یک-جامعه-مدنی-رخ-دهد
بستن   چاپ