پیام خراسان
رونمایی و تصویب سند جامع پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر خراسان رضوی
يکشنبه 24 دي 1396 - 2:20:15 PM
استانداری مشهد
خراسان آنلاین - سند جامع پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر خراسان رضوی در جلسه روز یکشنبه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان با حضور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار تصویب شد.
سند جامع پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر خراسان رضوی در جلسه روز یکشنبه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان با حضور معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار تصویب شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی؛ دکتر سید جواد حسینی در این جلسه با تاکید بر اهمیت سند جامع پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر استان گفت: این سند مبنای عمل همه دستگاه‌ها در راستای ارتقا سلامت جامعه است.
وی افزود: مبنای عمل ما برای ارتقا و عزل و نصب در دستگاه‌ها گزارش این سند خواهد بود که به‌صورت گزارش‌های سه‌ماهه ارائه می‌شود.
معاون استاندار عنوان کرد: بحث سلامت مردم تعارف‌بردار نیست و اگر کسی وظیفه و نقش خود را در حوزه سلامت انجام نداد باید توسط مقامات و مسئولان استان به‌شدت بازخواست شود..
وی اظهار کرد: دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌های علوم پزشکی استان ازاین‌پس همه اقدامات و عملکردهای خود را باید با این سند هماهنگ و منطبق کنند.
حسینی گفت: امروز بیماری‌های واگیر به لحاظ دانش پزشکی مهارشده امروز مشکل بیماری‌های غیر واگیر همچنان پابرجاست و برای اجتماعی کردن امر سلامت و تعیین وظایف و تکالیف همه بخش‌ها این سند تدوین و مصوب شد..
وی افزود: اکنون بر مبنای این سند وظایف و تکالیف همه بخش‌ها و دستگاه‌ها مشخص‌شده و باید به‌درستی و دقت انجام شود.
معاون استاندار در ادامه این جلسه تاکید کرد: باید بر دستگاه‌ها نظارت و ارزیابی دقیقی در این حوزه به‌صورت مستمر انجام شود تا این وظایف به‌خوبی انجام شود.
حسینی با تاکید بر اینکه یکی از آسیب‌های جدی ما در کشور تورم تصمیمات گرفته‌شده اجرانشده است، افزود: این موضوع موردپذیرش همگان است و تلاش ما بر آن است در حوزه سلامت و این سند هر سه ماه گزارش وظایف و عملکرد دستگاه‌ها به‌صورت کامل ارائه و ارزیابی شود..
وی ادامه داد: به‌عنوان‌مثال می‌شود در راستای این سند در حوزه آموزش‌وپرورش استان 10 هزار مدرسه با فضای فیزیکی می‌توان با اجرای طرح و تبدیل بوفه‌های مدارس به پایگاه تغذیه سالم اقدام نمود.
معاون استاندار بابیان اینکه این بوفه‌ها در عین ارائه و عرضه مواد غذایی سلامت‌محور، می‌تواند نسبت به آموزش تغذیه سالم به دانش آموزان هم اقدام کند.
حسینی با اشاره به زمانی که در سمت مدیرکل آموزش‌وپرورش استان بود، گفت: آن زمان این طرح به دلیل برخی مقاومت‌ها در سطح مدارس در 2500 مدرسه به اجرا درآمد.
وی گفت: اجرای این طرح در سطح 10 هزار مدرسه استان تا حد زیادی بر سلامت جامعه تأثیر دارد و می‌توان با تعریف فضایی به‌عنوان حریم مدرسه از فروش اقلام و مواد غذایی مضر برای سلامت دانش آموزان جلوگیری کرد.
معاون استاندار افزود: به همین نسبت وظایف سایر دستگاه‌ها و بخش‌ها اعم از ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت و معدن و تجارت و غیره در این حوزه باید تعیین و اقدام شود.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار بابیان اینکه این سند تکالیف رو مشخص کرده است و اقدامی ارزشمند و قابل قدردانی است، تاکید کرد هر سه ماه گزارش عملکرد دستگاه‌ها در این حوزه ارائه خواهد.
وی در بحث دخانیات و آثار سوء آن بر جامعه هم گفت: دست‌اندرکاران مربوطه در جلسه آتی این کارگروه طرح‌هایی برای استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد و غیردولتی در این حوزه ارائه کنند تا بتوان از توان بالقوه و قابل‌توجه این حوزه بهره برد.
حسینی درزمینهٔ طرح نماد یا همان نظام مراقبت از دانش آموزان هم که در سطح دو ناحیه یک و تبادکان در خراسان رضوی هم‌زمان با کشور اجرایی شده است، گفت: پیش‌ازاین طرح هم در حوزه آموزش‌وپرورش استان کمیته کیفیت‌بخشی سلامت از بهترین متخصصان اجرایی و محققان مربوطه تشکیل تا وضعیت دانش آموزان استان در 48 منطقه در سطح شهرستان‌های استان ازنظر آسیب‌ها و نحوه مداخلات ارزیابی شود که کار ارزشمندی هم صورت گرفت اما با تغییر مدیریت ادامه نیافت.
وی بابیان اینکه بحث مداخله در کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی امری حرفه‌ای است و باید فراگیر شود، افزود: طرح نماد هنوز مراحل اولیه است باید فرصت داده شود کار اجرایی و بعد ارزیابی شود.
معاون استاندار با اشاره به موضوع کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی گفت: رهبر معظم انقلاب تنها جلسه کاری که در آن شرکت می‌کنند نشست کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی است که طرح تقسیم‌کار ملی ازجمله نتایج آن بود.
حسینی افزود: در این راستا امروز 100 پروژه مخصوص کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی را در سطح استان در کنار طرح‌ها و برنامه‌های مختلف دیگر به اجرا درآورده‌ایم ضمن آنکه ساختارهای مربوطه هم ارتقا یافت و مرکز اجتماعی وزارت کشور تبدیل به سازمان اجتماعی و رئیس آن‌هم معاون وزیر کشور شد.
وی در ادامه با اشاره به حجم 500 میلیارد دلاری ارزش‌افزوده فرآورده‌های حلال در دنیا گفت: در این راستا در قالب برنامه‌های رویداد 2017 در مشهد همایشی برگزار شد تا ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان در این حوزه معرفی و شناسایی شود.
معاون استاندار عنوان کرد: این همایش در سطحی مطلوب با 20 شرکت‌کنندگان خارجی از 9 کشور برگزار شد ضمن آنکه قبل از آن هشت پیش همایش هم انجام گرفت.
وی بابیان اینکه مشهد ظرفیت تبدیل‌شدن به دبیرخانه دائمی فرآورده‌های حلال را دارد، از برگزارکنندگان این همایش که آن را در سطحی مطلوب به کمک دولتی به انجام رساندند تقدیر کرد.
در این جلسه از تولید نان و محصولات موردنیاز بیماران سلیاکی و دیابتی هم که توسط شرکت نان مزرعه تولیدشده و از هفته آینده وارد بازار مشهد و استان می‌شود رونمایی شد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/34998/رونمایی-و-تصویب-سند-جامع-پیشگیری-از-بیماری‌های-غیر-واگیر-خراسان-رضوی
بستن   چاپ