پیام خراسان
خراسان رضوی رتبه نخست کشور در راه اندازی مراکز یادگیری و یاددهی
دوشنبه 25 دي 1396 - 2:26:37 PM
ایرنا - سیاسی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - مشهد- استاندار خراسان رضوی گفت: این استان با راه‌اندازی 74 مرکز یاددهی و یادگیری در سطح روستاها رتبه نخست کشور را در این حوزه کسب کرده است.
علیرضا رشیدیان روز دوشنبه در نشست سالانه شورای نهضت سوادآموزی و شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی در مشهد افزود: از سال 1390 تاکنون میزان باسوادی در خراسان رضوی 2.8 درصد رشد یافته است. آمار افراد بی‌سواد شناسایی‌ شده طی امسال نیز در این استان نسبت به پارسال 43 درصد کاهش‌ یافته است.
وی ادامه داد: پارسال هشت هزار و 42 فر بیسواد در خراسان رضوی شناسایی شدند و از این تعداد سه هزار و 586 نفر زیر پوشش سوادآموزی قرار گرفته اند. امسال نیز شمار بیسوادان شناسایی‌ شده شش هزار و 379 نفر و افراد زیر پوشش سوادآموزی سه هزار و 392 نفر است که بیش از 53 درصد شناسایی، عملکرد خوبی را نشان می دهد.
استاندار خراسان رضوی گفت: نهضت سوادآموزی در راستای تحقق عدالت آموزشی گام برداشته است. امروز اختلاف درصد باسوادی مردان و زنان از 6.8 درصد به 5.8 درصد کاهش‌ یافته و عدالت سواد در شهر و روستا از 12.3 درصد سال 1395 امسال به 10.9 درصد رسیده است.
وی در ادامه همچنین رسالت شورای آموزش ‌و پرورش را ایجاد زمینه مشارکت و تحقق اراده همگانی در این عرصه ذکر و بیان کرد: ایجاد مسیرهای درست برای مشارکت همگانی، تحقق ریشه‌ کنی بیسوادی و آموزش‌ و پرورش متعالی از دیگر رسالتهای شورای آموزش‌ و پرورش هستند.
رشیدیان افزود: بسترسازی برای این مشارکت باید در چند حوزه ازجمله منابع و امکانات، بهره‌گیری فراگیر از همه امکانات، تاسیس، توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی، تسهیل و ارتقا کیفیت در همه فرآیندهای آن و نظارت مردم در امر تعلیم و تربیت محقق شود. بنابراین تاکید و ضرورت بر اجتماعی شدن موضوع آموزش‌ و پرورش می باشد.
وی ادامه داد: در بخش دولتی همه دستگاهها موظف‌ هستند به آموزش‌ و پرورش کمک کنند. امروز در بخش خصوصی هم نزدیک به چهار هزار خیر مدرسه ‌ساز در خراسان رضوی وجود دارند که سالانه نزدیک به هزار میلیارد ریال به آموزش‌ و پرورش کمک می‌کنند.
استاندار خراسان رضوی همچنین یکی از ضرورتها را مشارکت علما و فرهیختگان حوزه‌های مختلف علمی و پرورشی در اعتلای محتوای آموزشی و زمینه ‌های پرورشی ذکر و بیان کرد: سرمایه ‌گذاری در این حوزه باید از دوران پیش‌ دبستانی شروع و روشها و شیوه‌های آن نیز تعیین شود.
وی بر توسعه عدالت اجتماعی برای بهره ‌مندی همه فرزندان و کودکان جامعه از نعمت آموزش‌ و پرورش تاکید و بیان کرد: در این میان تنوع ‌بخشی محتوای آموزشی دانش آموزان در کنار زمینه ‌سازی برای تنوع‌ بخشی به منابع مالی از ضرورتهای ارتقا آموزش ‌و پرورش است.
استان 6 میلیون و 400 هزار نفری خراسان رضوی یک میلیون و 200 هزار دانش آموز دارد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/35184/خراسان-رضوی-رتبه-نخست-کشور-در-راه-اندازی-مراکز-یادگیری-و-یاددهی
بستن   چاپ