پیام خراسان
سرپرست معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی: تخریب مسجد «معجردار» هیچ توجیه قابل قبولی ندارد
دوشنبه 25 دي 1396 - 4:33:50 PM
ایسنا - فرهنگی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - سرپرست معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: تخریب آثار باستانی و قدیمی مسجد «معجردار» هیچ توجیه قابل قبولی ندارد و در قانون نیز آمده که برای تخریب اینگونه مکان‌ها از سازمان میراث فرهنگی نیز کسب نظر شود.
مرجان اکبری در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص تخریب مسجد معجردار اظهار کرد: مجوزی که شهرداری داشت براساس رای تجدید نظر دادگاهی بوده در این حوزه شکایت کردند ولی متاسفانه رای به صورت ابلاغ شده به دست ما نرسیده و موضوع دعوا نیز فقط خروج اثر از ثبت ملی بوده یعنی دادگاه هیچ رایی برای تخریب صادر نکرده است.
وی با بیان اینکه این امر به نوعی کم لطفی شهرداری به آثار با ارزش تاریخی ثبتی و غیر ثبتی بوده، عنوان کرد: به عقیده من تخریب آثار باستانی و قدیمی مانند مسجد «معجردار» هیچ توجیه قابل قبولی ندارد و در قانون نیز آمده که برای تخریب اینگونه مکان‌ها از سازمان میراث فرهنگی نیز کسب نظر شود.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی با بیان یانکه به نظر من احداث یک شارستان ارزش این را ندارد که یک اثر تاریخی تخریب شود، تاکید کرد: طرح قبلی دور حرم ملغا شده و طرح جدید در دست تهیه است و مراحل خود را طی می‌کند و بنا شده که آن طرح طی مصوبه‌ای که شورای عالی شهرسازی دارد و باید ملاحضات آثار تاریخی و باستانی را در دستور کار خود قرار دهد، انجام شود.
اکبری در پاسخ به اینکه آیا علت تخریب این اثر تاریخی نبود مدیرکل در سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی است؟ تصریح کرد: درست است که حضور مدیرکل در یک سازمان باارزش بوده ولی بدنه کارشناسی هم وظایف خود را انجام می‌دهد و مشکل اصلی ما ناشی از نگاه قدیمی و نگاهی ضد حفظ آثار تاریخی شکل می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه مسجد و آب‌انبار این مسجد قدمتی دارد که مربوط به دوران صفویه بوده، خاطرنشان کرد: طی صحبتی که دوستان انجام دادند؛ شهرداری اعلام کرده که این مسجد بر سر راه خیابان‌کشی آن‌ها قرار دارد؛ اما آب‌انبار تخریب نشده و در قسمتی از این خیابان قرار می‌گیرد زیرا که آب‌انبار مانع و سد راه مسیر آن‌ها قرار نگرفته است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: بعد از اینکه با تخریب مسجد روبه‌رو شدیم طی درخواستی خواستار آن شدیم که آجرهای این مسجد که قدیمی بودند به ما بازگردانده شود.
اکبری گفت: بعدها در خصوص محل نگه‌داری این آجرها تصمیم‌گیری خواهیم کرد و به محض تحویل گرفتن ما آن را در فضایی که سایر آثار باستانی ما وجود دارد قرار خواهیم داد.
وی بیان کرد: قوانین کمک می‌کند که ما بتوانیم یک زندگی همه‌جانبه و توسعه‌یافته‌تری را داشته باشیم ولی حفظ آثار باارزش تاریخی قطعا بخش لاینفک این قوانین است و اگر ما می‌خواهیم قانون را دست‌آویز خود قرار دهیم و آثار تاریخی را تخریب کنیم باید بدانیم که این عمل جبران‌ناپذیر خواهد بود.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی عنوان کرد: فقط کسانی می‌توانند این مطلب را درک کنند که در فضای هویتی و آثار تاریخی قرار داشته و همچنین نسبت به این آثار تعلق خاطر نیز داشته باشند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/35206/سرپرست-معاونت-میراث-فرهنگی-خراسان-رضوی--تخریب-مسجد-«معجردار»-هیچ-توجیه-قابل-قبولی-ندارد
بستن   چاپ