پیام خراسان
بازگشت بینایی با تزریق ژن جلبک‌
چهارشنبه 27 دی 1396 - 1:34:44 PM
ایسنا
خراسان آنلاین - یک شرکت فرانسوی تولید داروهای زیستی در نظر دارد از روش درمانی جدیدی برای کمک به بیماران نابینا استفاده کند. آزمایش این روش بر روی نمونه‌های انسانی به زودی آغاز می‌شود.
  در این روش ژن جلبک‌های نوردوست به داخل چشم بیمارانی که دچار کوری مادرزادی هستند منتقل می‌شوند تا به آن‌ها کمک کند بینایی خود را بازیابند. این درمان با اپتوژنتیک سر و کار دارد؛ روشی که می‌تواند سلول‌های عصبی را به سلول‌های حساس به نور تبدیل کند. اپتوژنتیک بر روی حیوانات آزمایش شده اما اثر آن بر انسان هنوز ناشناخته است.
بنابر اعلام شرکت GenSight Biologics، سازمان مقررات مراقبت‌های پزشکی قبول کرده که شرکت آزمایش‌ بر روی انسان را آغاز و از این روش در موارد بالینی استفاده کند. انتظار می‌رود که در یک چهارم ابتدای سال 2018 آزمایش بر روی بیماران آغاز شود.
از ژن‌درمانی برای درمان بیمارانی که به طور ژنتیکی دچار تباهی تدریجی شبکیه هستند، استفاده می‌شود. این عارضه یک نقص مادرزادی است که به سلول‌های گیرنده نور آسیب می‌رساند. این سلول‌ها نور را به پیام الکتریکی تبدیل می‌کنند. در نتیجه واکنش شبکیه به نور دستخوش تغییر شده و بینایی به تدریج دچار زوال می‌شود تا جایی که در نهایت بیمار کاملا نابینا می‌شود.
اپتوژنتیک ترکیبی است از علم نورشناسی و ژنتیک. در این روش ژن حساس به نور به داخل سلول‌های عصبی در مغز، نخاع یا در مواردی در چشم تزریق می‌شود. ژن در واقع از جلبک تک سلولی استخراج شده که می‌تواند نور را تشخیص دهد.
پزشکان امیدوارند این ژن بتواند سلول‌های گانگلیون را به سلول‌های گیرنده نور تبدیل کند. با احیا سلول‌ها، آن‌ها را جایگزین سلول‌هایی می‌کنند که به خاطر بیماری آسیب دیده‌اند و به این ترتیب شخص می‌تواند بینایی خود را بازیابد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/35453/بازگشت-بینایی-با-تزریق-ژن-جلبک‌
بستن   چاپ