پیام خراسان
استفاده از قارچ‌ها در بتن برای خودترمیمی ترک‌ها
شنبه 30 دي 1396 - 12:05:00 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین -
دانشمندان دانشگاه بینگهمتون بتن خود ترمیم‌کننده را با استفاده از قارچ‌ها طراحی کردند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اینهبیتت، پروفسور Congrui Jin و گروه وی در دانشگاه بینگهمتون گونه‌های مختلفی از قارچ‌ها، Trichoderma reesei را با بتن به عنوان یک عامل موثر ترکیب کردند.
Congrui Jin اظهار کرد: این ایده با الهام از توانایی معجزه آسای بدن انسان برای از بین بردن زخم‌ها، کبودی‌ها و شکستگی استخوان‌ها گرفته شده است. پوست و بافت آسیب‌دیده بدن مواد مغذی را دریافت کرده تا قسمت‌های آسیب‌دیده را درمان کرده تا بهبود یابند.
در ایالات متحده بحران ناشی از سرمایه‌گذاری‌های نامناسب در زیرساخت‌ها موجب شده که جاده‌ها، پل‌ها و بزرگراه‌ها خطرناک باشند. البته مسئولان واشنگتن تلاش می‌کنند تا دولت فدرال را تامین کنند، همچنین ایالت‌ها منابع لازم برای مقابله با این مشکل چند تریلیون دلاری را ندارند و در نتیجه شهروندان قصد دارند پیش از وقوع اتفاقات خطرناک از اینگونه پیشامدها پیشگیری کنند.
جین در این مورد گفت: بدون اتخاذ روش مناسب در ترمیم ترک‌ها نگهداری و هزینه‌ها افزایش می‌یابد و اگر این ترک‌های ریز گسترش پیدا کنند باعث خوردگی فولاد نیز خواهند شد و با قرار گرفتن در معرض آب، اکسیژن، CO2 و کلرایدها شکسته شدن سازه‌ها حتمی خواهد بود.
حال اگر بتن راحت ترمیم شود هزینه تعمیر و نگهداری زیرساخت‌ها کاهش خواهد یافت. زمانی که قارچ با بتن مخلوط شود تا زمانی که از طریق ترک به آن اکسیژن نرسد غیرفعال خواهد بود، اما با ایجاد ترک زمانی که به آن اکسیژن و آب برسد قارچ جوانه زده، گسترش می‌یابد و کربنات کلسیم برای پر کردن ترک تولید می‌شود.
البته هنوز این روش در مراحل اولیه بوده و در آینده در آن از میکروارگانیسم‌های جایگزین مانند قارچ‌ها و مخمرها برای استفاده در بتن خود ترمیم‌شونده در موارد با اهمیت بالا استفاده خواهد شد.
نتایج این تحقیق در نشریه Construction & Building Materials منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/35747/استفاده-از-قارچ‌ها-در-بتن-برای-خودترمیمی-ترک‌ها
بستن   چاپ