پیام خراسان
مجتبی آل سیدان: شاید درمانگر هم نمی‌داند درد اصلی کجاست
شنبه 30 دي 1396 - 12:29:05 PM
ایسنا - فرهنگی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - مجتبی آل سیدان گفت: شاید من درمانگر هم نمی‌دانم درد اصلی که پوشیده در زیر درد ظاهری نهفته است، چیست و کجاست؟
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، یک روان‌شناس بالینی در جلسه نقد و بررسی کتاب «سیلی واقعیت» که در پردیس کتاب مشهد برگزار شد، عنوان کرد: در نظریه اکت بیان می‌شود که ما به کمک درمانگر ابتدا مشکل را می‌بینیم و سپس به حل آن می‌پردازیم اما شاید ما کوررنگی داشته باشیم؛ در آن صورت چگونه می‌توانیم امید داشته باشیم که مشکل را آن‌طور که باید حل خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: چرا گاهی یک فکر آن‌قدر بلند است که ما هیچ‌گاه آن را از یاد نمی‌بریم. برای توضیح بهتر از مثال دکتر صاحبی استفاده می‌کنم. ممکن است یک مادر از روی دلسوزی، فرزند خود در حالی که فرزندش موافقت ندارد به خارج از ایران بفرستد و فرزند او به وی بگوید که تو خودخواه هستی که من را به زور می‌خواهی در حالی به خارج از کشور بفرستی که من موافق نیستم. پس از رفتن فرزند ممکن است بارها مادر جمله پسرش را در ذهن یادآوری کند و این خود یک فکر آزار دهنده برای مادر شود که مدام آن را با خود تکرار می‌کند.
وی ادامه داد: حال من می‌خواهم کمی بالاتر روم و بگویم شاید خود این فکر که فرزندم را آزار داده‌ام نیست که من مادر را اذیت می‌کند بلکه این فکر با خود یک چسبندگی فکری دارد و آن فکر دیگری است. به عنوان مثال شاید در جاهایی مادر نه به خاطر تحصیلات فرزندش، بلکه برای این‌که فرزندش را از خود دور کند تصمیم گرفته است که او را به خارج از کشور بفرستد؛ نه اینکه اهمیت به تحصیل فرزند وجود نداشته باشد بلکه میل به دور شدن فرزند نیز همراه فکر تحصیل وی باشد.
آل‌سیدان تصریح کرد: من مثال دیگری از خود کتاب می‌زنم که در آن نویسنده می‌گوید یک‌بار سر پسر پنج ساله خود داد می‌زند و این داد زدن مدام به خاطرش می‌آید و او را آزار می‌دهد. پس از گذشت مدتی با خود می‌نشیند و فکر می‌کند که او نیز حق دارد گاهی تعادلش را از دست بدهد و سپس متوجه می‌شود که پشت این داد زدن علاقه بی حد و حصری است که نسبت به فرزندش دارد و ترس از عدم پیشرفت فرزندش در آینده باعث شده تا او عصبانی شود. حال سوال من این‌جا است که آیا ممکن است علت دیگری هم به جز علاقه باعث این داد زدن شده باشد، دلایلی که از دسترس افکار ما خارج است؟
آیا می‌دانیم از زندگی چه می‌خواهیم
این روانشناس بالینی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از بحث‌هایی که کتاب به آن می‌پردازد این است که ما از زندگی چه می‌خواهیم، برای من سوال است که آیا اساسا ما می‌توانیم به طور آگاهانه متوجه شویم که چه می‌خواهیم که به دنبال پیدا کردن این چه خواستن برویم؟
وی ادامه داد: موضوع دیگری که در کتاب بررسی شده احساس گناه است که کتاب خیلی خوب روی آن انگشت گذاشته است. اساسا احساس گناه مساله خیلی مهمی در فرهنگ بشری است و کتاب تمرین‌های مختلفی می‌دهد تا این احساسات را ببینیم و از آن رها شویم، اما باز سوال من اینجا نیز همین است که آیا ممکن نیست که احساس گناه ما نه از خود مساله پیش رو بلکه از مساله‌ای دورتر و عقب‌تر باشد؟
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/35753/مجتبی-آل-سیدان--شاید-درمانگر-هم-نمی‌داند-درد-اصلی-کجاست
بستن   چاپ