پیام خراسان
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد مطرح کرد؛
رتبه اول ایران در تعداد دانشمندان یک درصد برتر در میان کشورهای اسلامی
سه شنبه 3 بهمن 1396 - 5:10:28 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین -
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در بین کشورهای اسلامی رقابت تنگاتنگی در زمینه تعداد دانشمندان یک درصد برتر دنیا با ترکیه وجود دارد اما اکنون ایران بیشترین رتبه را دارد. 
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، محمدحسین بسک‌آبادی صبح امروز سوم بهمن‌ماه در نشست خبری با حضور سه تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی که جزو یک درصد دانشمندان پر استناد جهان قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: با وجود مشکلات شدید اما با پشتکار، لطف خدا و همکاری دانشجویان این موفقیت حاصل شد. 
وی در خصوص چگونگی این رتبه‌بندی گفت:موسسه‌ای بین‌المللی به نام تامسون رویترز هر دو ماه یک‌بار این بررسی را انجام می‌دهد. این یک رتبه جهانی است و افرادی که ارجاع به مقالات آن‌ها ازسطحی فراتر رود به عنوان دانشمندان یک درصد جهان معرفی می‌شوند. 
این استاد فیزیولوژی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد عنوان کرد:من 210 مقاله چاپ شده در مجلات بین المللی و 11 مقاله به زبان فارسی در مجلات ایرانی دارم که این مقالات بیش از 2000 بازدید کننده داشته است. تحقیقات در زمینه‌های بیماری آسم، ریه، دخانیات، تست عملکرد ریه، رابطه آلودگی‌‌های محیطی و بیماری‌های تنفسی، اثر گیاهان دارویی روی بیماری‌های تنفسی و گاز کربنیک بوده است.
بسک‌آبادی با اشاره به اینکه کشور ما به لطف خدا و به همت افرادی چون آقای رمضانی، آبنوس و بنده رشد سریعی دارد، تصریح کرد: قبلا این رتبه در دنیا وجود داشته اما در ایران اولین نفر را 4سال قبل داشتیم و اکنون 6 نفر را داریم که به همت این بزرگواران رشد خواهیم کرد.شاید در سال آینده این تعداد از 6نفر به 10نفر برسد.
وی افزود: در بین کشورهای اسلامی رقابت تنگاتنگی با ترکیه وجود دارد اما اکنون ایران بیشتر رتبه اول را دارد. 
این استاد دانشگاه با بیان اینکه انسان اگر بخواهد کاری انجام دهد در هر کجای دنیا باید با مشکلات دست و پنجه نرم کند، عنوان کرد:مشکلات متعددی وجود دارد و باید تلاش کرد و از مشکلات نهراسید. تهیه مواد و وسایل پژوهشی راحت نیست. برای این که پیشرفت بیشتر شود باید سیستم، رقابت و تشویق وجود داشته باشد. باید برای افرادی که پتانسیل دارند امکانات و تسهیلات بیشتری داده شود. برای اینکه پیشرفت صورت گیرد باید افراد براساس پتانسیل‌ها تقویت شوند. باید حمایت کامل و روال‌ها تسهیل شود و افرادی که بیشتر کار می‌کنند بیشتر تشویق شوند.باید به سمت رقابت مثبت با هم پیش برویم.
بسک آبادی در خصوص بودجه تحقیقاتی گفت: بودجه تحقیقاتی در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است ولی در دانشگاه‌ علوم پزشکی سیستم خوبی از 12-10 سال قبل ایجاد شده است. براساس میزان مقالات و معیارهای دیگر بودجه پژوهشی تعلق می‌گیرد. قبل از انقلاب چیزی تحت عنوان پژوهش در کشور وجود نداشت اما اکنون رشد افتخار آمیزی وجود دارد. مشکل پولی مشکل عمده‌ ما نیست بلکه مشکل تامین پول است.
محمد رمضانی، استاد داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه اظهار کرد: من در زمینه‌ داروهایی که از بیوتکنولوژی مشتق هستند فعالیت می‌کنم و بخش عمده مبتنی بر ساختارهای نانویی است که داروسازی امروزه بسیار بر روی آن کار کرده است.
وی افزود: مقالات با کیفیتی را توانستیم چاپ کنیم که سایر محققین دنیا توانستند این مقالات را مطالعه کنند و به آن ارجاع دهند. تعداد ارجاعات به سطحی رسید که در نهایت جزو یک درصد قرارگرفتیم. ما اکنون از نظر تعداد ارجاع مقاله جزو هزار نفر برتر هستیم. 
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این لیست دینامیک است، عنوان کرد: هر دو ماه به طور مرتب این اطلاعات به‌روز می‌شود.
وی ادامه داد: 250 مقاله تحقیقی منتشر شده که تعداد بازدید کننده آن‌ها بالای 4000 هزار بوده است.زمینه کاری نیز سیستم‌های دارو رسانی مبتنی بر نانو که دارو و ژن را به داخل سلول منتقل می‌کنند، بوده است.
خلیل آبنوس، استاد گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی مشهد، ادامه داد: 210 مقاله در جلسات ISI چاپ شده است. حدود 20 درصد یعنی بیش از 36 مقاله در مجلات با ضریب تاثیر بیش‌ از 5 و 20 مقاله با ضریب تاثیر بالای 7 چاپ شده است.
وی افزود: نزدیک 2000 ارجاع به کارها انجام شده که میانگین ارجاع در هر مقاله بین 9 تا 10 ارجاع به ازای هر مقاله بوده است. در حال حاضر 4 مقاله با بالاترین ارجاع وجود دارد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی گفت: سایت تامسون رویترز مجلات مختلف دنیا را در 22 گروه دسته‌بندی می‌کند و مقالات در هر 22 گروه جای می‌گیرند. در هر گروه دانشمندانی که بیشترین ارجاعات را گرفتند به عنوان یک درصد انتخاب می‌شوند. 
وی با بیان اینکه چهار ماهه دوم سال 2017 در یک درصد برترها قرار گرفتیم و در حال حاضر هم در دو ماهه پنجم در این لیست هستیم و رتبه‌ها نیز ارتقا پیدا کرده است، عنوان کرد: از لحاظ کاری در زمینه جداسازی و طراحی آبتامرها و استفاده از آن ها برای دارورسانی هدفمند و همچنین در طراحی بیوسنستورها مشغول به کار هستیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/36324/رتبه-اول-ایران-در-تعداد-دانشمندان-یک-درصد-برتر-در-میان-کشورهای-اسلامی
بستن   چاپ