پیام خراسان
یک نوآوری تازه در دنیای رو به رشد هوش مصنوعی
چهارشنبه 4 بهمن 1396 - 2:54:06 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - محققان موسسه فناوری ماساچوست با یک نوآوری تازه در دنیای رو به رشد هوش مصنوعی موفق به طراحی نسل جدید تراشه‌های الکترونیکی شدند که مشابه سیناپس‌های مغزی عمل می‌کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ساینس آلرت، سیناپس یک ساختار زیستی در انتهای سلول‌های عصبی است که فرایند انتقال پیام از یک سلول به سلول دیگر را کنترل می‌کند. نورون‌ها شناخته‌شده‌ترین سلول‌های عصبی هستند. این سلول‌ها مسئولیت پردازش و انتقال پیام‌های عصبی را بر عهده دارند. نورون‌ها از طریق رشته‌هایی بنام دندریت پیام را دریافت و از راه رشته‌های دیگری بنام آکسون پیام را به سلول مجاور منتقل می‌کنند.
نوآوری محققان موسسه MIT سبب گسترش شاخه جدید در حوزه هوش مصنوعی موسوم به neuromorphic computing یا پردازش نورومورفیک شده است. هدف اصلی این شاخه ساخت تراشه‌های الکترونیکی با سیناپس‌های مصنوعی است.
طبق آخرین محاسبات انجام شده مغز انسان با بیش از 80 میلیارد نورون و بیش از 100 تریلیون سیناپس به مراتب از هر رایانه امروزی و حتی رایانه‌های آینده نیز قدرتمندتر است.
اگرچه برای دانشمندان نیز مقایسه قدرت عملکرد مغز با رایانه غیر قابل درک است، اما گروهی از دانشمندان در سال 2013 با استفاده از قدرتمندترین ابر رایانه جهان با بیش از 82 هزار پردازشگر معادل توان 250 هزار رایانه معمولی سعی در به چالش کشیدن توان مغز انسان داشتند.
در این بررسی مشخش شد که برای شبیه‌سازی فعالیت یک ثانیه‌ای 1.73 میلیارد نورن با بیش از 10 تریلیون سیناپس در این ابر رایانه نزدیک به 40 دقیقه زمان صرف شد.
دانشمندان پس از بررسی نتایج این شبیه‌سازی عظیم به این نتیجه رسیدند که با فناوری پردازشی موجود در رایانه، هیچگاه به توان پردازشی مغز نزدیک نخواهیم شد.
محققان موسسه فناوری ماساچوست بهترین راه برای رفع این محدودیت را تقلید دوباره از طبیعت می‌دانند. آنها معتقدند که با شبیه‌سازی محل اتصال نورون‌های مغزی یا سیناپس توان محاسباتی رایانه‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.
محققان با ساخت سیناپس‌ مصنوعی از جنس سیلیکون ژرمانیوم موفق به کنترل شدت هر جریان الکتریکی عبوری مشابه سیناپس‌های طبیعی شدند. در حالت طبیعی یون‌ها جریان بین نورون‌ها را کنترل می‌کنند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/36450/یک-نوآوری-تازه-در-دنیای-رو-به-رشد-هوش-مصنوعی
بستن   چاپ