پیام خراسان
بهبود وضعیت تغذیه با حسگر گاز بلعیدنی
چهارشنبه 4 بهمن 1396 - 3:24:25 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - محققان دانشگاه ملبورن با مدیریت دکتر کوروش کلانتر زاده موفق به ساخت اولین حسگر گاز شبیه قرص شدند که پس از بلعیدن، گازهای مختلف موجود در دستگاه گوارش را شناسایی و نتیجه را به صورت بی‌سیم به گیرنده خارج از بدن ارسال می‌کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ساینس، این حسگر کوچک قادر به شناسایی و تعیین مقدار گازهای مهمی همچون اکسیژن، هیدروژن، کربن دی‌اکسید هنگام عبور از بخش‌های مختلف دستگاه گوارش است.
محققان پس از بررسی وضعیت دستگاه گوارش 6 داوطلب سالم به این نتیجه رسیدند که استفاده از رژیم غذایی مملو از فیبر در فعالیت میکروبی روده کوچک و روده بزرگ تاثیر دارد.
کلانتر زاده، متخصص الکترونیک و سرپرست این مطالعه از دانشگاه ملبورن گفت: در حال حاضر هیچ وسیله‌ای برای تشخیص گازهای گوارشی در دسترس نیست، حتی عمل کولونوسکوپی نیز صرفا برای تشخیص تورم و وجود پولیپ‌های روده‌ای و سایر مشکلات قابل مشاهده از طریق دوربین طراحی شده است.
وی در ادامه افزود: هدف از طراحی قرص‌ تشخیص گاز، سنجش وضعیت سلامت دستگاه گوارش هر فرد با مقایسه اطلاعات خروجی با بانک اطلاعاتی تهیه شده از افراد سالم است. در واقع حتی افراد سالم نیز می‌توانند در طول سال دو بار از این وسیله استفاده کنند تا وضعیت عملکرد دستگاه گوارش ثبت و در یک پرونده پزشکی اختصاصی ذخیره شود.
کپسول ساخته شده توسط محققان استرالیای با مدریت دکتر کوروش کلانتر زاده مجهز به ریزتراشه‌های متعددی همچون حسگر دما و حسگر تشخیص گاز، باتری اکسید نقره و فرستنده رادیویی است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/36459/بهبود-وضعیت-تغذیه-با-حسگر-گاز-بلعیدنی
بستن   چاپ