پیام خراسان
نگاهی به فراز و فرود ورزش کاراته در نیشابور
دوشنبه 16 بهمن 1396 - 9:59:11 AM
ایرنا - ورزشی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - مشهد- ورزش رزمی کاراته سال 1342 با سبک کان ذن ریو وارد ایران و آکادمی آن سال 1351 تاسیس شد. موفقیتهای تیم کارته کشورمان طی سالهای بعد باعث کسب اعتبار آن در دنیای کاراته شد.
در نیشابور نیز سابقه ورزش کاراته به سال 1355 بازمی گردد. اوج دوران شکوفائی کاراته در این شهرستان سالهای 1370 تا 1385 بود که کاراته کاران نیشابوری به مقامهای جهانی دست یافتند اما اکنون سالهاست که کاراته کاران نیشابور از راهیابی به مسابقات جهانی ناکام مانده اند.
یکی مربی پیشکسوت کاراته به خبرنگار ایرنا گفت: روی آوردن بعضی از مربیان به گرایشهای تجاری و سوءمدیریت باعث شده انگیزه هنرجویان رزمی کمرنگ شود بطوری که از سال 1385 دیگر کسی از نیشابور به تیم ملی کاراته راه نیافته است.
امیرمنصور غازی افزود: این در حالی است که کاراته کاران نیشابور به مقام سوم در مسابقات جهانی سوئیس و مقام چهارم مسابقات آسیایی کاراته در ژاپن دست یافته بودند که نشانگر استعداد در این شهرستان است.
مسئول اسبق هیات کاراته نیشابور ادامه داد: کاراته کاران ایران به موفقیتهای بزرگی در المپیک 2020 دست می یابند ولی اینکه نیشابور هم سهمی در این موفقیتها داشته باشد گمان نمی کنم چون زیرساختهای لازم فراهم نشده است.
وی گفت: برگزاری مستمر اردوها و مسابقات طبیعتا باعث شکوفائی استعدادها می شود که در کشورهای پیشرو در کاراته شاهد آن هستیم و باید به این سمت حرکت کنیم.
غازی همچنین بهترین سن فراگیری کاراته را دوران کودکی ذکر و بیان کرد: سن ورزشکاران برای حضور در رقابتهای حرفه ای بسیار کم شده است بنابراین آموزش کاراته هم باید زودتر آغاز شود تا هنرجو در دوران اوج جوانی و قدرت بدنی از تکنیکها و مهارتهای لازم برخوردار شده و بتواند در مسابقات جهانی با حریفانش رقابت کند.
* فعالیت باشگاههای کاراته
رئیس هیات کاراته نیشابور نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در تمام دنیا ورزش یک منبع کسب درآمد است و استادی که وقت و هزینه صرف می کند باید منبع درآمدی هم داشته باشد تا بتواند موفق باشد و به رده های بالاتر راه پیدا کند. نه تنها در کاراته که در همه رشته های ورزشی به این صورت است.
علیرضا جلیلی افزود: کمترین هزینه شرکت در ادوها برای یک کارته کار ماهانه 60 میلیون ریال است لذا باید به نحوی مورد حمایت قرار گیرد. البته بعضی شرکتها به عنوان اسپانسر از ورزشکاران حمایت می کنند که از یکسری تخفیفهای مالیاتی هم برخوردار می شوند.
وی ادامه داد: هم اینک ورزشکاری از نیشابور در تیم ملی بزرگسالان و حتی اردوی آن حضور ندارد. تنها در دسته ناشنوایان مهناز حسن زاده جزو تیم ملی کاراته است.
وی به افتتاح 20 باشگاه کاراته ظرف یک سال اخیر در نیشابور اشاره و بیان کرد: تا 10 سال آینده گزینه ای برای تیم ملی از نیشابور نداریم مگر اینکه پدیده ای ظهور کند.
رئیس هیات کاراته نیشابور گفت: پارسال کاراته کاران نیشابوری در تمام رده های سنی مسابقات استانی در خراسان رضوی درخشیدند و امیدواریم با وفاق و همدلی تا سه سال آینده بتوانیم دوباره نیشابور را به جایگاه واقعی خود که زمانی قطب کارته شوتوکان در کشور بود برسانیم.
* ضعف مدیریت و اختلاف سلیقه
رئیس اداره ورزش و جوانان نیشابور هم به خبرنگار گفت: کاراته در سطح خراسان رضوی با مشکلاتی روبرو بوده است که امیدواریم با تشکیل انجمن کاراته شاهد ثبات مدیریتی در این رشته طی چهار سال آینده باشیم.
محمد ترشیزیان افزود: ضعف مدیریت استانی و اختلاف سلیقه ها در شهرستان باعث افت کیفیت ورزش کاراته در نیشابور بوده و به همین خاطر باعث پائین آمدن سطح کارته کاران شده است.
وی ادامه داد: نیشابور در ورزش کاراته شوتوکان پیشکسوت است. هیات کاراته باید به اساتید، مربیان و داوران کمک کند تا به یک وفاق و همدلی برسند.
مرکز شهرستان 450 هزار نفری نیشابور در فاصله 127 کیلومتری غرب مشهد واقع است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/38335/نگاهی-به-فراز-و-فرود-ورزش-کاراته-در-نیشابور
بستن   چاپ