پیام خراسان
/گزارش/ وقتی سرویس های مدارس بار کوتاهی والدین را به دوش می کشند
سه شنبه 17 بهمن 1396 - 12:55:58 PM
ایسنا - اجتماعی - خراسان شمالی
خراسان آنلاین - امروزه رفت و آمد دانش آموزان از منزل به مدرسه و یا برعکس تبدیل به یکی از دغدغه های والدین در جامعه شده است.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، در گذشته بیشتر دانش آموزان مسیر رسیدن به محل مدرسه را پیاده و بدون اینکه والدین همراه آن ها باشد، طی می کردند.
این درحالیست که در حال حاضر بیشتر والدین ترجیح می دهند تا برای مسیر رفت و برگشت فرزندان خود به مدرسه، سرویس رفت و برگشت در نظر بگیرند و این اجازه را به فرزندان خود نمی دهند که به تنهایی این مسیر را طی کنند.
ربانی یکی از والدین بجنوردی که دارای دانش آموز پسر کلاس پنجم است در گفت و گو با ایسنا، گفت: با وجود اینکه فاصله منزل تا مدرسه بیشتر از 15 دقیقه نیست، برای فرزند خود سرویس گرفته ام.
وی افزود: این نگرانی وجود دارد که فرزندم در مسیر رفت و برگشت از مدرسه با افراد نابابی آشنا شود و یا اینکه رفتارهای نادرستی را یاد بگیرد.
ربانی در پاسخ به این سوال که ممکن است دانش آموزان در مدرسه نیز با افراد ناسالمی آشنا شوند و یا اینکه مسائل نادرستی را از آن ها یاد بگیرند؟ اظهار کرد: معلم ها همیشه در مدرسه حضور دارند و می توانند یک عامل بازدارنده برای جلوگیری از انتقال ارزش ها باشند اما در مسیر مدرسه هیچ کسی حضور ندارد.
وی بیان کرد: از سوی دیگر به فرزند خود یاد داده ام در صورت نبود سرویس نبود به هنگام رفت و برگشت به مدرسه با هیچ کسی صحبت نکند و جزء مدرسه و منزل هیچ جای دیگری نرود.
ربانی تصریح کرد: آنقدر آسیب های اجتماعی در جامعه زیاد شده است که این جرات وجود ندارد تا دانش آموزان خود را به تنهایی راهی مدرسه کنیم.
مهدی نوری یکی از جامعه شناسان خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، گفت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر جامعه ما با آن مواجه است این است که خانواده های ما نمی توانند وظایفی که بر عهده آن هاست را انجام دهند و آموزش های لازم را به فرزندان خود منتقل کنند.
وی افزود: یکی از مسائل مهمی که باید خانواده ها به فرزندان خود منتقل کنند انتقال ارزش ها و فرهنگ هاست تا بچه های آن ها بتوانند در مقابل آسیب ها در امان باشند.
نوری با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد کم کاری خانواده ها در انتقال ارزش هایی همچون احترام گذاشتن، نحوه انتظارات از یکدیگر و ... هستیم، ادامه داد: بسیاری از خانواده ها این وظایف را بر گردن نهادهایی همچون آموزش و پرورش، صدا و سیما، رسانه ها و ... انداخته اند اما آن ها امکام انجام تمامی آن را ندارند.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر هم اکنون بسیاری از والدین ها خود، ارزش ها را فرا نگرفته اند که بتوانند آن ها را به فرزندان منتقل کنند.
این استاد جامعه شناس تصریح کرد: ایجاد محدودیت هایی همچون فرستادن دانش آموزان با سرویس به مدارس، به نفع دانش آموزان نیست و ممکن است به دانش آموزان ضربه های دیگری وارد شود.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال به وجود آوردن این گونه محدودیت ها و یا حذف برخی از موارد سبب می شود تا مشکلاتی همچون عدم اعتماد به نفس در دانش آموزان به وجود آید.
به گفته وی والدین به جای اینکه رفتارهایی همچون حذف سرویس مدارس را داشته باشند، به سمت انتقال ارزش ها و آموزش در مقابل برخورد با رفتارهای نادرست و نابهنجار بروند.
دکتر علیرضا زراع رئیس اداره مشاوره آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: بکارگیری همیشگی سرویس مدارس سبب می شود علاوه بر اینکه آسیب هایی همچون عدم اتکا به نفس در دانش آموزان به وجود آید دچار مشکلات جسمانی نیز شوند.
وی افزود: این رفتار والدین که اجازه نمی دهند فرزندان آن ها به تنهایی مسیر رفت و برگشت به مدرسه تا منزل را طی کنند ناشی از آن می شود که خود امنیت فکری ندارند و دچار استرس هستند.
زارع با اشاره به اینکه آسیب های اجتماعی در زمان های گذشته نیز دانش آموزان را تهدید می کرد اما اکثر آن ها مسیر مدرسه تا منزل را به تنهایی یا با دوستان خود طی می کردند، ادامه داد: والدین به جای اینکه بیایند برخی از مسائل را حذف کنند، مهارت های خودکنتترلی را به دانش آموزان یاد بدهند و آن ها را با آسیب های اجتماعی و نحوه برخورد با آن ها آشنا کنند.
وی خاطرنشان کرد: این استرس والدین سبب می شود تا دانش آموزان مهارت تصمیم گیری نداشته باشند و در بسیاری از اوقات نتوانند به درستی تصمیم بگیرند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/38620/-گزارش--وقتی-سرویس-های-مدارس-بار-کوتاهی-والدین-را-به-دوش-می-کشند
بستن   چاپ