پیام خراسان
داریوش ارجمند: «هنر دانشجویی» ناب‌ترین و خالص‌ترین هنر در دنیاست
شنبه 21 بهمن 1396 - 1:35:52 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - داریوش ارجمند گفت: هنر دانشجویی ناب‌ترین، خالص‌ترین و ُبران‌ترین هنری است که می‌تواند در جامعه وجود داشته باشد و در تمام دنیا نیز همین‌طور است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، داریوش ارجمند، هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون امروز 19 بهمن ماه در نخستین مجمع عمومی بنیاد دانش‌آموختگان دانشگاه فردوسی مشهد که به عنوان فارغ‌التحصیل رشته تاریخ این دانشگاه حضور یافت، اظهار کرد: هنر دانشجویی ناب‌ترین، خالص‌ترین و ُبران‌ترین هنری است که می‌تواند در جامعه وجود داشته باشد و در تمام دنیا نیز همین‌طور است، زیرا دانشجویان از ذهن‌های پویا، حاذق و تازه‌ای برخوردارند و گرفتار آدم و زمان نیستند و همواره از زمان خود جلوتر حرکت می‌کنند.
وی ادامه داد: هنر دانشگاهی یک هنر پیشتاز و پیشرو است و تفاوت زیادی با هنر بازار دارد؛ همان‌گونه که شعر دانشجویان ادبیات با دیوان‌هایی که شعرا سال‌ها بعد منتشر می‌کنند، متفاوت است، زیرا دانشجویان شاخک‌های حساس‌تری دارند و نوع دیگری به جامعه می‌نگرند؛ به همین دلیل در نظام گذشته همواره دانشگاه مورد تهاجم بود و حق حرف زدن نداشت، اما امروز که به این راحتی و صراحت صحبت می‌کنم، به این نتیجه می‌رسم که واقعا انقلاب شده است.
این بازیگر پیشکسوت تصریح کرد: دانشگاه فردوسی از گذشته دارای بخش هنری قوی چه در زمینه شعر و ادب و چه نمایشنامه‌نویسی و روزنامه‌نگاری بود؛ بسیاری از دانشجویان این دانشگاه بودند که روزنامه خراسان و آفتاب شرق را در آن زمان اداره می‌کردند. ما تئاتر دانشگاهی را از دانشگاه فردوسی در تمام دانشگاه‌های ایران گسترش دادیم و همه آن‌ها را متحول کردیم. به برکت وجود دکتر شریعتی، مرحوم رضا دانشور من اولین نمایش مذهبی ایران را در این دانشگاه بر روی صحنه اجرا کردم. 
ارجمند عنوان کرد: افتخار می‌کنم که دانش‌آموخته دانشگاه فردوسی و شاگرد بسیاری از اساتید این دانشگاه به خصوص دکتر علی شریعتی بودم. دانشگاه فردوسی علاوه بر همسرم، فرشته یغمایی، به خاطر وجود اساتید بزرگ ارزش‌های زیادی به من بخشید؛ انسان‌های تکرار ناپذیری نظیر دکتر علی شریعتی، غلامحسین یوسفی و بخارایی که تنها اهل علم و ادب نبودند بلکه بیشتر با روح مسائل سروکار داشتند. به برکت وجود بارگاه مطهر رضوی و همچنین حکیم ابوالقاسم فردوسی دانشگاه فردوسی مشهد نیز دانشگاه تکرار ناپذیری است. 
وی با اشاره به اینکه دوره‌ای که من دانشجوی دانشگاه فردوسی دانشجو بودم، دوره طلایی این دانشگاه بود، اضافه کرد: تحصیل در دهه 50 دانشگاه فردوسی به خاطر وجود اساتیدی که در علم، سیاست و هنر سرآمد بودند، تاثیر به سزایی جدا از مراحل تحصیلی در آدم شدن افراد می‌گذاشت، چیزی که مرحوم دکتر شریعتی همواره بر آن تاکید داشت.
این هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون بیان کرد: در زمان انقلاب مبارزین برجسته سیاسی بسیاری در ایران از دانشگاه فردوسی مشهد و به خصوص دانشکده ادبیات و علوم انسانی بودند که چه بسا تعدا زیادی از آنان اعدام شدند. حتی اگر آنان در دیوار استکبار خراشی ایجاد کردند، باعث شد که این دیوار زودتر فرو بریزد. 
ارجمند تاکید کرد: در گذشته استاد باید درس می‌داد و دانشجو تنها باید نمره می‌گرفت و فواصل زیادی بین دانشجویان و مدیران و اساتید وجود داشت، ولی امروز آن فاصله‌ها دیگر وجود ندارد و دانشجو و استاد یکی هستند و هدف مشترکی را دنبال می‌کنند. 
وی گفت: من از دانشگاه فردوسی مشهد امتیازات بسیاری گرفته‌ام؛ سال 49 اولین جشنواره‌ی هنری که در شیراز برگزار شد، تیم هنری ما جایزه اول را در حوزه تئاتر کسب کرد و یا در جشنواره هنری رامسر نیز برنده جایزه شدم. 
این بازیگر پیشکسوت یادآور شد: امیدوارم همان برنامه‌های فوق تحصیلی مثل گذشته در دانشگاه فردوسی مشهد احیا شود و دانشجویان این دانشگاه به یاد آورند که سوابق هنری این دانشگاه چه بوده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/38936/داریوش-ارجمند--«هنر-دانشجویی»-ناب‌ترین-و-خالص‌ترین-هنر-در-دنیاست
بستن   چاپ