پیام خراسان
نقش تجربیات دردناک در تغییرات اساسی مغز
شنبه 21 بهمن 1396 - 1:35:53 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - طبق آخرین مطالعات گروهی از دانشمندان علوم اعصاب مشخص شد که تجربه حوادث دردناک روحی و روانی اثر پایداری در تغییر ساختار عصبی مغز بر جای می‌گذارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ساینس آلرت، اختلال استرسی پس از ضایعه روانی یا PTSD یک سندرم یا بیماری عصبی است که پس از مشاهده، تجربه مستقیم یا شنیدن یک عامل استرس‌زا و آسیب‌زای شدید روی می‌دهد. این ضایعه روانی معمولا شرایط عصبی حاد و غیر قابل کنترل را برای بیمار ایجاد می‌کند و ممکن است بیمار پس از مشاهده یک نشانه دوباره با خاطرات تلخ گذشته در ذهن مواجه شود.
این اکتشاف علمی توسط گروهی از محققان و دانشمندان عصب‌شناس با هدف شناسایی نقش اعصاب در پاک کردن حوادث دردناک روحی و روانی گذشته انجام شده است.
دکتر راجر مارک، متخصص علوم اعصاب از موسسه مغز و اعصاب کوئینزلند استرالیا گفت: مطالعات ما نشان داد که بهترین روش برای درمان مشکلات روحی و روانی اختلال استرسی پس از ضایعه استفاده از روش موسوم به یادگیری فراموشکارانه است.
وی در ادامه افزود: در این روش مغز بیمار یاد می‌گیرد که اگرچه یک خاطره دردناک هرگز از سخت‌افزار مغز پاک نمی‌شود، اما مغز می‌فهمد که این خاطره مربوط به گذشته است و جایگاه آن به امروز فرد تعلق ندارد.
محققان بر این باورند که تجربه حوادث یا رویدادهای دردناک در آرایش نورون‌ها تغییر ایجاد کرده و مسیرهای نورونی جدیدی را در مغز پایه‌گذاری می‌کند. بهترین راه برای کم اثر کردن این پدیده به کارگیری دو تکنیک exposure therapy و یادگیری فراموشکارانه است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/38938/نقش-تجربیات-دردناک-در-تغییرات-اساسی-مغز
بستن   چاپ