پیام خراسان
معاون استاندار خراسان رضوی: انقلاب اسلامی، یک انقلاب فرهنگی بود
شنبه 21 بهمن 1396 - 1:36:05 PM
ایسنا - فرهنگی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی گفت: انقلاب اسلامی ایران پیش از اینکه انقلاب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و امنیتی باشد، انقلاب فرهنگی بود.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، سیدجواد حسینی شب گذشته در همایش «مشهد و انقلاب اسلامی» که در مرکز شمال شرق سازمان اسناد و کتابخانه‌های ملی برگزار شد، با بیان اینکه «ما در یک فرصت تاریخی برای ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی و روایت‌گری فرهنگ ایثار و شهادت قرار داریم»، اظهار کرد: دلیل این فرصت تاریخی این است که جبهه‌های نبرد و صحنه‌های ایثار و انقلابی که ملت ایران آفریده‌اند، یک گنجینه بزرگ انسانی و دینی و فضیلت است که در قطعه‌ای از تاریح ایران به وقوع پیوسته است و ما باید ارزش‌های آن را چه در عرصه وقوع انقلاب اسلامی و چه در عرصه دفاع مقدس به خوبی شاخته، کشف کنیم و ترویج و انتشار دهیم.
وی ادامه داد: این کار را در این عرصه زمانی بیش از هر زمان دیگری می‌توان انجام داد چراکه در این فرصت کنشگران و قهرمانانی که این صحنه‌ها را آفریدند یا خود هنوز زنده‌اند و حضور دارند و یا اگر حضور ندارند هم‌سنگران و یاران و خانواده‌هایی دارند که با آن‌ها تجربه زیسته دارند و اکنون است که باید این گنجینه بازگو شود.
حسینی با اشاره به اینکه «در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید در مورد انقلاب تأمل و تفکر بیش‌تری داشته باشیم»، تصریح کرد: ما باید به چرایی و چیستی انقلاب توجه کنیم، لذا در مباحث انقلاب‌شناسی می‌گویند که هر انقلابی علت‌های موجبه دارد و اگر قرار است یک انقلابی پیشرفت‌های پیش‌رونده کیفی داشته باشد بر همان علت‌های موجبه خود تکیه کند.
وی با طرح این سئوال که علت‌های ایجادکننده انقلاب اسلامی چه بود که ما باید بقا انقلاب در آن‌ها جست‌وجو کنیم، خاطرنشان کرد: از دو منظر می‌توان به این موضوع نگاه کرد؛ اول عوامل مؤثر بر پیروزی سریع انقلاب اسلامی که دلیل آن به درستی باورها و اعتقادات دینی و مکتب رهایی‌بخش اسلام و همچنین رهبری و نیز وحت، انسجام و حضور مردم است که بر این اساس بقا انقلاب به این سه عنصر وابسته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی بیان کرد: دومین مورد متحوای انقلاب است که چرا این انقلاب شکل گرفت. برای شناسایی این موضوع معمولا به شعارهای بهبوهه انقلاب مراجعه و آن‌ها را تحلیل محتوا می‌کنند.
وی با اشاره به جمع‌آوری و تحلیل 5600 شعار انقلاب اسلامی در یک کتاب توسط یکی از اساتید دانشگاه تهران، عنوان کرد: بر این اساس تحلیل محتوای شعارها انقلاب اسلامی نشان داده است که 86 درصد شعارها با محوریت فرهنگ بوده است. بنابراین انقلاب اسلامی ایران پیش از اینکه انقلاب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و امنیتی باشد، انقلاب فرهنگی و بر مبنای آمیزه‌های قرآنی بود.
حسینی با بیان اینکه علت محتوایی موجبه انقلاب اسلامی در شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بود، اظهار کرد: اگر امروز بخواهیم انقلاب اسلامی با علت محتوایی موجبه خود همچنان جاری و ساری شود، همچنان باید بر استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی تأکید کرد.
وی اضافه کرد: بر این اساس برای ارزیابی انقلاب اسلامی باید دید امروز وضع استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ما چگونه است. به حمدالله انقلاب اسلامی در طی این سال‌ها در هر سه این شعارها زمینه‌های پیشرفت و ترقی بسیاری را پشت سر گذاشته است، اما ما علاقه مندان به انقلاب نتوانسته‌ایم این دستاوردها را آنگونه که شایسته است منتقل کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/38947/معاون-استاندار-خراسان-رضوی--انقلاب-اسلامی،-یک-انقلاب-فرهنگی-بود
بستن   چاپ