پیام خراسان
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد خبر داد؛
ایجاد رصدخانه شهروندی/کاهش سهم اعتبارات فرهنگی در بودجه شهرداری
چهارشنبه 25 بهمن 1396 - 3:16:01 PM
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد گفت: ما نمی‌خواهیم فقط ظاهری از شفافیت را ارایه کنیم و در ادامه کار خود را انجام دهیم، به دنبال این هستیم که بتوانیم رصدخانه شهروندی را ایجاد کنیم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان بتول گندمی در سمینار بررسی چالش‌ها و چشم‌‌اندازهای بودجه سال 97 شهرداری مشهد که در خانه فرهنگیان امام علی(ع) برگزار شد، اظهار کرد: آلبوم بودجه و متعلقات به آن تا جایی که امکان پذیر بوده در اختیار شهروندان گذاشته شده است. در این زمینه نقدهای متفاوتی تاکنون ارایه شده است. عده‌ای که منتقدین دوره گذشته هستند می گویند رویکرد متفاوتی برخلاف آنچه وعده کرده‌ایم دربودجه اعمال کرده‌ایم. عده ای هم که همفکران ما هستند معتقدند نشانه‌هایی که باید از اصلاح و تغییر در بودجه وجود داشته باشد کم است ما کاملا این موضوع را در بخش هایی تایید می کنیم.
وی ادامه داد: ما نمی‌خواهیم فقط ظاهری از شفافیت را ارایه کنیم و در ادامه کار خود را انجام دهیم. به دنبال این هستیم که بتوانیم رصدخانه شهروندی را ایجاد کنیم این رصدخانه فقط در حوزه بودجه نیست چنین رصدخانه‌ای در چند کلان‌شهر دیگر هم ایجاد شده است. 
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد خاطر نشان کرد: آلبوم بودجه نظر شهرداری و نه شورای شهر است. روی پیشنهاد شهرداری مطالعات و بررسی‌ها را انجام می‌دهیم و ظرفیت‌هایی که مغفول مانده است را هم در بخش منابع و هم در بخش مصارف دچار تغییر می‌کنیم. طبیعی است که لایحه بودجه شهرداری با تغییرات در صحن علنی روبه رو شود. 
وی با بیان اینکه «بخشی از نقدهایی که به بودجه می‌شود به گذشته شورای شهر بر می‌گردد»، گفت: ما میراث‌داریک گذشته بسیار بد و یم مخروبه هستیم. در حوزه درآمدهای شهرداری وضعیت مطلوبی نداریم.
دولت به دنبال کاهش اختیارات شوراهای شهر است
گندمی با اشاره به اینکه « از سال 62 خودکفایی شهرداری‌ها اعلام شد» عنوان کرد: در این فرآیند پس از استقرار نظام شورایی امید می‌رفت که با تشکیل دولت‌های محلی دولت پای کار خود را کنار می کشد و اختیار به شوراها می‌دهد اما آیا واقعا این موضوع اتفاق افتاده است؟ من حامی دولت آقای روحانی هستم اما در حال حاضر حداقل نگاه دولت و وزارت کشور این است که هرچه می توانند حدود اختیار شوراهای شهر را کم کنند. 
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد افزود: چرا اعتبارات دولت در بخش اداره مشهد سال به سال کمتر می‌شود در حالی که در همین سال جاری دولت بیش از 300 میلیارد تومان به شهر قم داده است و صحبت از تفاهم نامه‌های هزار میلیاردی هم می شود اما سهم ما تاکنون 150 میلیارد تومان بوده است در حالی که بیش از 2.5 برابر جمعیت شهر قم را داریم.آیا در این زمینه ما مقصر هستیم یا نمایندگان دولت؟. ما بسیار دوست داریم که 110 میلیارد تومان قطار شهری در آلبوم بودجه به 500 میلیارد تومان برسد اما هنگامی که دولت این رقم را تعیین کرده آیا کم کاری بخش دولتی ونمایندگان مجلس نیست؟
گندمی خاطرنشان کرد: از منتقدین جدی در بخش منابع درآمدی شهرداری در بخش کمک دولت هستم. اگر قرار شده دولت مالیات بر ارزش افزوده را از کل کشور بگیرد و توزیع کند چرا باید سهم کلانشهرها از 20 درصد به 12 درصد برسد؟ 80 درصد مالیات بر ارزش افزوده‌ای که دولت وصول می‌کند، به شهرهای کوچک و روستاها برای تعادل بخشی داده می‌شود و 20 درصد را به کلان‌شهرها می‌دهد. از این 20 درصد سهم مشهد 12 درصد است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد اضافه کرد: ما به این سمت حرکت کردیم که طرح جامع را که اشکالات زیادی داشت و خود آقایان تدوین کننده هم حاضر به ابلاغ آن نبودند تا جایی که توانستیم اشکالات را برطرف کردیم و در کنار دولت قرار گرفتیم و عنوان کردیم هرچه سریعتر طرح‌های تفصیلی تهیه شود. اگر همکاری استانداری، شهرداری و ... باشد حداقل در یک پهنه تا پایان سال طرح تفصیلی تحویل داده خواهد شد. امیدوار هستیم طرح تفصیلی باقی پهنه‌ها که شش پهنه می شوند در شش ماهه ابتدای سال آینده انجام دهیم. در مجموع در مشهد 7 پهنه وجود دارد.
وی با اشاره به افزایش 46 درصدی عوارض سالانه خودرو در بودجه شهرداری بیان کرد: شهرداری در حال حاضر دارد از 400 هزار خودرو عوارض دریسافت می‌کند. براساس پیگیری معاونت برنامه ریزی آمار این 400 هزار خودرو را توانستیم به 640 هزار خودرو برسانیم. در نتیجه فراوانی تعداد خودروهایی که می‌خواهند عوارض پرداخت کنند افزایش یافته است به همین دلیل درآمد ما در بخش عوارض خودرو 46 درصد بیشتر است. این موضوع به معنای این نیست که می‌خواهیم عوارض خودرو را گران کنیم. احتمالا تعداد واقعی خودرو‌های شخصی بیش از 900 هزار خودرو در شهراست.
گندمی در خصوص کاهش عوارض نوسازی در بودجه شهرداری افزود: براساس ماده 64 قانون مالیات‌ها هیات دولت همه ساله مشخص می کند که رفتار شهرداری‌ها چگونه باشد . میزان عوارض نوسازی را دولت به ما بلاغ می‌کند.
وی با تاکید بر این که «عوارض نمی‌تواند دچار بخشودگی و تخفیف شود»، گفت: در شورای گذشته بر خلاف قانون و با تایید مدیران دولت یعنی تصویب مصوبه در هیات تطبیق 40 درصد تخفیف در عوارض نوسازی دادند. 
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد بیان کرد: چندین سال قبل دولت 82 درصد از هزینه خرید یک اتوبوس را پرداخت می کرد و 18.5 درصد را شهرداری میپرداخت اما در حال حاضر امسال 35 میلیارد تومان دربودجه گذاشته شده که بتوانیم برای خرید اتوبوس از دولت کمک بگیریم اما دریغ از یک ریال کمک. به دنبال این هستیم که اطلاعات پرداختی دولت را به سایر کلان‌شهرها بگیرمی. واقعا چرا نمی‌توانیم 35 میلیارد تومان را دریافت کنیم ؟
کاهش سهم اعتبارات فرهنگی در بودجه شهرداری
وی خاطرنشان کرد: در سال 96 سهم فرهنگی از بودجه 6.7 درصد بوده و امسال این میزان کاهش داشته و این موضوع مورد نقد ما است. 4.9 درصد سهم اعتبارات فرهنگی است.
گندمی تصریح کرد: بودجه شهرداری دو آلبوم جدا از هم است آلبوم اقتصادی متشکل از بیش از 4600 میلیارد تومان است که مربوط به پروژه هایی است که بخش خصوصی در مشهد سرمایه‌گذاری می‌کند و بخشی که ما اوراق می‌فروشیم. آلبوم عمومی شهرداری 3203 میلیارد تومان است. آلبوم عمومی شهرداری در سال 96 ، 2925 میلیارد تومان بوده است که با یک رشد، این رقم در حال حاضر به 3203 میلیارد تومان رسیده است. اینکه این رشد را شورا قبول کند یا نکند در کمیسیون‌ها بحث داریم و روی کدها و منابع درآمدی به شدت وسواس داریم که اندازه‌ای را بپذیریم که به واقعیت تحقق نزدیک باشد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد اضافه کرد: در بودجه 96 از این 2925 میلیارد تومان بودجه آلبوم عمومی شهرداری 200 میلیارد غیر نقد بوده است و بخش عمده بودجه نقدی بوده است یعنی باید منتظر می‌شدیم که از 19 کد اصلی درآمدی کسب درآمد می‌کردیم. 200 میلیارد تومان بودجه غیر نقد آلبوم عمومی شهرداری در سال 97 به 974 میلیارد تومان رسیده است. ما روی یکسری طرفیت‌های شهرداری داریم بخش غیر نقد را می‌بندیم که بتوانیم سرمایه‌گذار بیاوریم. بخش نقد ما امسال 2246 میلیارد تومان است که نسبت به عملکرد واقعی امسال به واقعیت امر، بخش غیر نقدمان نزدیک‌تر است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد اظهار کرد: اصلا نگران نیستیم از اینکه مورد نقد قرار بگیریم. اینکه آلبوم بودجه برای اولین بار منتشر و ردیف‌های بودجه از محرمانه بودن خارج شد، کار بزرگی است. اینکه اسناد لایه‌های دوم و سوم را هم منتشر کنیم خواست اعضای شورای شهر است. امیدواریم بتوانیم در لایه‌های بعدی پس از ارایه کلیات، جزئیات یا همان برنامه‌ها را هم در اختیار شهروندان قرار دهیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/39355/ایجاد-رصدخانه-شهروندی-کاهش-سهم-اعتبارات-فرهنگی-در-بودجه-شهرداری
بستن   چاپ