پیام خراسان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تاکید کرد؛
لزوم برنامه‌ریزی هدفمند برای معرفی گیاهان دارویی کشور به دنیا
چهارشنبه 25 بهمن 1396 - 4:55:53 PM
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اگر بر روی فرآوری و صنایع سایر محصولات گیاهان دارویی نیز مانند زعفران به صورت هدفمند برنامه ریزی کنیم، آن‌ها نیز می‌توانند همپا و هم‌تراز زعفران در سطح دنیا تاثیرگذار باشند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، مجتبی مزروعی امروز در کنفرانس بین‌المللی علوم کشاورزی، گیاهان دارویی و طب سنتی که در مرکز مجموعه بین‌المللی سپاد مشهد برگزار شد، ضمن گرامیداشت دهه فجر و یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی ایران، اظهار کرد: یکی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ایران در بخش کشاورزی با توجه اقلیم آن، گیاهان دارویی محسوب می‌شوند که در این میان باید زعفران را باید نماد این ظرفیت در کشور و دنیا دانست و مسلما اگر بر روی فرآوری و صنایع سایر محصولاتمان نیز مانند زعفران به صورت هدفمند برنامه ریزی کنیم، آن‌ها نیز می‌توانند همپا و هم‌تراز زعفران در سطح دنیا تاثیرگذار باشند.
وی، گیاهان دارویی را نقطه حساس توسعه بخش کشاورزی دانست و تاکید کرد: گیاهان دارویی، محصولاتی با نیاز آبی کم و ارزش افزوده بیشتری هستند و ما می‌توانیم این محصولات را از یک کالای لوکس به کالای موردنیاز جوامع تبدیل کنیم، اما مشروط به سرمایه گذاری در بخش صنایع و فراوری که تحقق این امر مستلزم ورود تکنولوژی‎های مدرن به کشور است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با تاکید براینکه اکنون پایه و اساس بسیاری از کشورها، گیاهان دارویی هستند، عنوان کرد: شاید در تاریخ معاصر ما تعداد دولت‌هایی که به بخش کشاورزی توجه کردند، بیش تر از انگشتان دست نباشد. شاید در خاطرات ما بُرهه رونق اقتصادی مصادف با ورود درآمد نفت به کشور باشد، اما ما شاهد بودیم که بخش کشاوری در همان دوره بیشتر ضربه‌ را خورد و حجم بالایی از محصولات غذایی و کشاورزی وارد می‌شد.
مزروعی افزود: در دوره قبل از انقلاب آنقدر قیمت گندم پایین بود که برای فروش صرفه اقتصادی نداشت و یا کمترین استفاده را از ادوات و سموم کشاورزی می‌کردند، درحالی‌که درآمدهای ارزی کشور در تاریخ بی سابقه بود و گلابی چینی و گوشت برزیلی در بازار فراوان بود. ما درچند دهه اخیر شاهد فرار بی رویه سرمایه‌ها از بخش کشاورزی بودیم. یکی از اتفاقات بزرگی که در دولت تدببر و امید افتاده، رویکرد ویژه آن به بخش کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه امروز با وجود اینکه سطح زیرکشت ما از 64 هزار هکتار به 21 هزار هکتار در استان رسیده، تولید 1.800 میلیون تن و در کشور از 6 میلیون تن گذشته است، بیان کرد: امروز مهمترین شاخصه‌ای که در استان اتفاق افتاده، افزایش میزان سرمایه گذاری و امید به زندگی در روستاها است که این مهم نتیجه افزایش سرمایه گذاری علی‌رغم تمام محدودیت‌های مالی که داشته ایم، بوده است.
مزورعی با تاکید براینکه اعتباراتی که دولت به بخش کشاورزی اختصاص داد، بی نظیر بود، افزود: اعتبارات ما در بخش آبیاری تحت فشار نسبت به 4 سال گذشته 20 برابر شده است، یعنی اگر در سال 92، 13 میلیارد اعتبار داشتیم، امسال 254 میلیارد داریم. همچنین تسهیلات بخش مکانیزاسیون و ماشین آلات نیز به نوبه خود بی نظیر است.
وی با اعلام اینکه محور اصلی فعالیت‌های ما آب و بهره‌وری هر چه بیشتر از منابع آبی است، عنوان کرد: ما در استان خراسان رضوی 5 درصد منابع آبی و از سوی دیگر 20 با درصد کسری مخازن روبه رو هستیم؛ اگر امروز شاهد بحران آب و اصطکاک ماشین‌ها هستیم، نتیجه فرار سرمایه‌ها طی سال های متوالی از بخش کشاورزی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه یکی از راه‌های برون رفت از بحران آب توجه به الگوی کشت گلخانه‌ای، گیاهان کم نهاده و افزایش بهره وری است، گفت: امروز بخش کشاورزی نیازمند یک نگاه ملی است. قطعا تغییر کشاورزی سنتی به مدرن مستلزم دانش و خرد و سرمایه است .
مزروعی ادامه داد: امروز اگر قنات یک روستا خشک ‌شود، حیات آن روستا نیز از بین می‌رود، لذا ما باید امنیت غذایی و سلامت جامعه را در بخش کشاورزی جستجو کنیم و از خراسان رضوی با این همه ظرفیت انتظار بیشتری است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات خوبی که در این دوره صورت گرفت واگذاری بازرگانی محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی بود که می‌توان آن را از مهمترین تصمیم ها و راهبردهای دولت دانست. بخش کشاورزی همواره متاثر سیاست‌های اقتصادی کلان کشور بوده، لذا تصمیماتی که در این مقطع گرفته می‌شود ارزشمند است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/39366/لزوم-برنامه‌ریزی-هدفمند-برای-معرفی-گیاهان-دارویی-کشور-به-دنیا
بستن   چاپ