پیام خراسان
بیانیه سنگنوردان تحریم‌کننده فینال مسابقات دهه فجر
يکشنبه 29 بهمن 1396 - 6:00:31 PM
ایسنا - ورزشی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - جمعی از سنگنوردان تحریم‌کننده فینال مسابقات سنگنوردی جام دهه فجر، بیانیه‌ای در خصوص اتفاقات رخ‌داده در روزهای اخیر منتشر کردند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حواشی و اتفاقات رخ‌داده در مسابقه فینال سنگنوردی قهرمانی کشور، ویژه دهه فجر سبب شد تا جمعی از سنگنوردان تحریم‌کننده فینال بیانیه‌ای در این خصوص صادر کنند. این بیانیه به شرح زیر است:
بسمه‌تعالی
پیرو مصاحبه‌ زارعی، رییس محترم فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشورمان بر خود واجب دیدیم جوابیه‌‌ای را منتشر نماییم.
متن مکتوب اعتراضات به داوری در جریان مسابقه نوشته شده و از طریق قهرمانان تحویل افلاکی و کادر داوری شد، عجیب است که این نامه و اعتراضات مکرر ورزشکاران به دست ایشان نرسیده‌است. نه تنها در این مسابقه بلکه سال‌های گذشته در مورد نیاز به بهبود وضع مسابقات، اردوها و اعزام‌ها، زیرساخت‌های فیزیکی از دیواره تا سالن و نیز استعدادیابی و حضور مربی‌های خارجی نظراتی به صورت پراکنده عنوان شده‌است؛ شاید تنها تفاوت این بار واکنش عملی سنگنوردان به ندیدن تغییرات واقعی باشد.
ورزشکاران نیازمند دریافت پاسخی روشن هستند که تغیرات مثبت چه بوده‌است؟ در شرایطی که شاهدیم پایه‌ای‌ترین اصول استاندارد بودن یک رویداد رعایت نمی‌شود، این روند جز تغییر منفی چیست؟
چرا فدراسیون کوهنوردی نمی‌تواند برای ورزشکارانش فضایی داشته‌باشد تا ورزشکاران مستقیما مطالب خویش را مطرح کنند ؟ متأسفانه زمانی که این اتفاق برای اولین بار به صورت جدی رخ داده، ورزشکاران متهم می‌شوند که نمی‌خواستند از رده‌بندی جا بمانند، در صورتی که سکوداران این رشته سال‌ها است که شناخته شده هستند. 
چرا فدراسیون کوهنوردی از امتیازهای سنگنوردان برای رشته‌های ورزشی دیگر استفاده می‌کند‌؟‌ چرا هر سال هزینه‌ها اضافه می‌شود اما در مقابل سنگنوردان بهبودی را مشاهده نمی‌کنند؟
هزینه پرتال سایت فدراسیون برای چه مواردی لحاظ شده است؟ در شرایطی که داوران، طراحان و هیئت‌ها هزینه‌های رویدادها را با ماه‌ها تأخیر دریافت می‌کنند، در طرف مقابل ورزشکاران هزینه‌ ثبت نام مسابقات، بدون دریافت هیچ خدماتی به چه منظور است؟
هزینه ثبت نام مسابقات بین‌المللی نیز از ورزشکاران تأمین می‌شود، در حالی که هیچ کمک هزینه‌ای دریافت نمی‌کنند. 
ورزشکاران رشته سنگنوردی به صورت خودکفا و تماماً با هزینه‌ی خودشان سنگنوردی می‌کنند، هیچ اردو، کمپ یا تجهیزات مستمری در اختیار ملی‌پوشان قرار نمی‌گیرد. فدراسیون کوهنوردی حتی در تبلیغ سنگنوردی هم کوشا نیست، در مسابقات زنجان هیچ تماشاگری غیر از ورزشکاران حضور نداشت و بانوان با وجود رعایت حجاب اسلامی اجازه‌ی تصویربرداری از رویداد خود را نداشتند.
در برخی از مسابقات آزاد، سرپرست با خرج فدراسیون به مسابقه اعزام می‌شود، البته در این موارد امکان تخصیص منابع وجود دارد! اما ورزشکاران حتی هزینه‌ی ثبت‌نام مسابقه را به عنوان کمک هزینه دریافت نمی‌کنند. 
چند سالی‌ست که از قهرمانان صرفاً با یک گل و مدال تجلیل شده و در نهایت ‌یک عکس یادگاری گرفته می‌شود. مسئولان تمرکز خاصی در این رابطه دارند که تنها یک روز در مسابقه حضور پیدا کنند! کسانی که در تمرینات ورزشکاران همراهشان نبوده‌اند اما کنار سکوها حضوری مستمر داشته‌اند.
ورزشکاران نه تنها حمایتی دریافت نمی‌کنند، بلکه متأسفانه احترامی هم به ایشان گذاشته نمی‌شود. متأسفانه ویدیویی از سکوی تماشاگران ضبط شده است، لازم به ذکر است که ضبط ویدیو محدودیت قانونی نداشته و در ویدیو مشخص است که سرپرست مسابقات برای اعزام نفرات و حضورشان در مسابقات ملی و بین‌المللی تصمیم می‌گیرد، چطور زارعی منکر این تهدید مشخص و بی‌احترامی به ورزشکاران شده‌است؟ انتشار ویدیو در شبکه‌های اجتماعی در اختیار ورزشکاران نیست و مخاطب، خود می‌تواند تشخیص دهد که مضمون این گفتار چیست! حتی اگر امروز شاهد واکنش ورزشکاران نبودیم، متأسفانه این رفتارها آنقدر تکرار شده است که عادی می‌نماید. 
‌در پایان هرسال فدراسیون گزارشی از اعزام‌ها و حضور ورزشکارانش در رویدادهای بین‌المللی منتشر می‌کند، آیا خود فدراسیون نپذیرفته که تمام این اعزام‌ها و استرس ناشی از اخذ ویزا و تأمین هزینه‌ مسابقات، حتی انتخاب شدن! بر دوش ورزشکاران است، در صورتی که بهره‌ تبلیغاتی آن از آن ایشان است؟ 
ورزشکاران چه در رشته‌ سنگنوردی چه در رشته‌ی یخنوردی با هزینه‌ی شخصی برای خود دیواره می‌سازند و تمرین می‌کنند، جایگاه فدراسیون در این اقدامات فردی چیست؟
فدراسیون‌های جهانی سنگنوردی مانند فدراسیون ژاپن برنامه‌ریزی‌های چند ده ساله و بسیار علمی برای رسیدن به سکو دارند، سنگنوردی مانند یخ‌نوردی رشته‌ای جوان نیست که به دست آوردن سکو در آن با ظهور استعدادهای نادر ممکن باشد. تمامی کشورها برای به دست آوردن یک سکو در یک رویداد سال‌ها برنامه‌ریزی و هزینه کرده‌اند، امر مهمی که در ایران عملا محل بحث نیست. تمامی ما مسابقه‌دهندگان از زمان نوجوانی همیشه این جمله را شنیده‌ایم که امکانات در صورت سکو تخصیص داده خواهد شد، آیا وقت آن نیست که در این نگاه مدیریتی تجدید نظر شود؟
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/41016/بیانیه-سنگنوردان-تحریم‌کننده-فینال-مسابقات-دهه-فجر
بستن   چاپ