پیام خراسان
کشف علت تولید ماده توهم‌‌زا در قارچ جادویی
پنجشنبه 10 اسفند 1396 - 13:04:15
خراسان آنلاین - محققان دانشگاه اوهایو با بررسی قارچ‌های حاوی ماده توهم‌زای سیلوسایبین و قارچ‌های هم خانواده اما فاقد این ماده دریافتند که تولید این ماده توهم‌زا تنها با وجود یک خوشه ژنی حاوی پنج ژن ممکن می‌شود.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ساینس آلرت، سیلوسایبین یک ماده توهم‌زا و روان‌گردان است. قارچ‌های سیلوسایبین یا قارچ‌های جادویی حاوی سیلوسایبین و سیلوسین هستند که صرفا برای تفریح توسط جوانان مصرف می‌شوند. ماده توهم‌زای سیلوسایبین بعد از مصرف در بدن انسان به سیلوسین تبدیل می‌شود.
شرایط تولید ماده توهم‌زای سیلوسایبین تنها در قارچ‌هایی وجود دارد که از طریق ژن‌های عنوان شده می‌توانند آنزیم مورد نیاز برای سنتز یا تولید این ماده را فراهم کنند.
محققان دریافتند این ماده توهم‌زا با سرکوب یک انتقال‌دهنده عصبی خاص در مغز باعث ایجاد توهم تصویری و حتی مغزی می‌شود.
محققان در ادامه تحقیقات متوجه شدند که تولید ماده توهم‌زای سیلوسایبین در قارچ مربوط به یک سیستم دفاعی برای دور کردن حشرات است. در واقع حشرات پس از خوردن قارچ دچار توهم در تشخیص می‌شوند و هرگز دوباره این قارچ را برای تغذیه انتخاب نمی‌کنند.
محققان معتقدند که علت تکامل چنین پیشرفته‌ای در دنیای قارچ‌ها کاملا انحصاری و البته ناشناخته است.
هدف بعدی محققان دانشگاه اوهایو شناسایی ژن‌های موثر در تولید سیلوسایبین است. در صورت موفقیت در شناسایی این ژن‌ها درمان بعضی از بیماری‌های عصبی ممکن می‌شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/42460/کشف-علت-تولید-ماده-توهم‌‌زا-در--قارچ-جادویی
بستن   چاپ