پیام خراسان
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی:
لزوم توجه به نقش انسانی و کنش‌گری زن در جامعه
دوشنبه 14 اسفند 1396 - 18:09:21
خراسان آنلاین - رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نباید به زن از حیث جنسیت نگاه‌کرد بلکه باید در اجتماع نقش انسانی و کنش‌گری زن نمود یابد. 
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی صالحی، امروز در همایش «زنان، سرمایه‌های اجتماع» که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: حوزه زنان پیچیدگی‌های فراوانی دارد، اما منظور از این پیچیدگی عدم شناخت او نیست. زنان مظاهری از تجلی صفات خداوند را دارند، که مردان فاقد آن هستند. به همین منظور شناخت زن نیاز به دقت و جامعیت بیشتری دارد.
وی ادامه داد: تجربه نشان می‌دهد که زنان مسئولیت‌های خود را به سالم‌ترین، دقیق‌ترین و کم‌ هزینه‌ترین شکل ممکن انجام می‌دهند. به بسیاری از موارد حقوقی که در قوانین جمهوری اسلامی وجود دارد و می‌تواند به شکوفایی زن کمک کند، کم توجهی شده است. البته باید افراط و تفریط در فرهنگ ایرانی و آنچه که به اسلام نسبت داده می‌شود را نیز در نظر گرفت.
صالحی افزود: هنگامی که قوامیت مرد نادرست تفسیر شود، مرد سالاری به معنای غلطی شکل می‌گیرد و الفاظی همچون ضعیفه وارد ادبیات فرهنگ ما می‌شود. البته در گذشته از این کلمه به این گونه که ما امروزه برداشت می‌کنیم، تعبیر نمی‌شده است. این تصور که نهایت تاثیرگذاری زن در خصوص چارچوب خانواده است، با واقعیت‌های تاریخی و مضامین دینی سازگار نیست.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه فردوسی، نقشی که زن در خانواده ایفامی‌کند را بی‌بدیل دانست و تصریح کرد: هیچ‌گاه مردی نمی‌تواند جای زن را در خانواده پر کند. وجود مادر در خانواده تاثیر بیشتری نسبت به پدر دارد، اما این موضوع به این معنا نیست که زن در جامعه نقش کنش‌گر اجتماعی خود را ایفا نکند. اگر نگاه دقیقی به پیچیدگی‌های وجود زنان به عمل نیاید، به تدریج حقوق آنان در جامعه تضعیف خواهد شد.
صالحی در خصوص نقش زنان در جامعه،اظهار کرد: دیدگاه غیر منطقی به تفاوت‌های جنسیتی و فیزیولوژیکی مردان و زنان منشا تبعیض آنان در جامعه است. اسلام تفاوت‌هایی را برای مردان و زنان بیان کرده که در خصوص ویژگی‌های مادی آنان است و نه ماهیتشان. به دلیل تفاوت‌های فیزیولوژیکی مردان و زنان برخی ویژگی‌های روانی آن‌ها نیز با هم متفاوت است.
صالحی با اشاره به اینکه تاثیرگذارترین اقدامات و تبیین مسیر هدایت‌گری معنوی را زنان در تاریخ اسلام داشته‌اند، اظهار کرد: حضرت فاطمه(س) در طول تاریخ اسلام بی بدیل ترین نقش اجتماعی، مرجعیت علمی و سیاسی را داشته‌است و در آن زمان هیچ مردی نمی‌توانست نقش وی را به خوبی ایفا کند.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه فردوسی تاکید کرد: هر فردی باید متناسب با استعدادها و ویژگی‌های روحی، روانی و جسمی خود در جایگاهی مناسب در جامعه قرار گیرد، در غیر این صورت عدالت و تساوی حقوقی رعایت نمی‌شود.
صالحی یادآور شد: زنان مظاهری از تجلی صفات خداوند را دارند، که مردان فاقد آن هستند. به همین منظور شناخت زن نیاز به دقت و جامعیت بیشتری دارد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/44067/لزوم-توجه-به-نقش-انسانی-و-کنش‌گری-زن-در-جامعه
بستن   چاپ