پیام خراسان
تولید انرژی پاک با فتوسنتز مصنوعی
چهارشنبه 16 اسفند 1396 - 12:48:10
خراسان آنلاین - انسان‌ها روز به روز بیشتر تشنه انرژی می‌شوند و محققان همواره به دنبال راه‌هایی برای این خواسته تمام نشدنی‌اند. یک روش این است که با الهام از گیاهان، فتوسنتزکننده‌های مصنوعی بسازیم که بتوانند انرژی خورشید را به طرز کارآمدی به دام بیندازند و ذخیره کنند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از IFL، روش‌های زیادی به همین منظور بررسی شده و به تازگی محققان آمریکایی و چینی توانسته‌اند اولین کاتالیست با اتم دوگانه را بسازند که در فتوسنتز مصنوعی عملکرد موفقی دارد. نتایج این کار تحقیقاتی در Proceedings of the National Academy of Sciences به چاپ رسیده است.
دونوی وانگ، استادیار دانشکده شیمی بوستون و سرپرست این تحقیق می‌گوید: هدف این مطالعه استفاده از تکنولوژی برای ذخیره مستقیم انرژی خورشیدی است.
او ادامه می‌دهد: نتایج به دست آمده می‌تواند چالش بحرانی که در استفاده از انرژی خورشید با آن روبه‌رو هستیم- یعنی متناوب و دوره‌ای بودن انرژی خورشیدی- را برطرف کند. این کاتالیست درست مثل فتوسنتز عمل می‌کند اما کارایی بالاتر و هزینه کمتری دارد.
این کاتالیست از ایریدیوم ساخته شده که با اتم اکسیژن به هم مرتبط و در یک محافظ فلزی نگاه داشته شده‌ است. ساخت این وسیله نسبتا ساده اما بسیار بادوام و کارآمد است. این کاتالیست می‌تواند واکنش اکسیداسیون آب را که یکی از اهداف فتوسنتز مصنوعی است، تسهیل کند.
کاتالیست جدید بخشی از کلاس گسترده‌ای از مواد جدید شامل کاتالیست‌ها و نانوذرات تک‌اتمی است که در سال‌های اخیر بسیار مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. این کاتالیست‌ها از اتم‌های کمی ساخته شده و کاربرد زیادی در صنعت دارند.
محققان می‌دانستند کوچک‌ترین و بادوام‌ترین واحد کاتالیستی فعال برای اکسیداسیون آب، کاتالیست‌های یکنواخت یا هموژن است که دوام اندکی دارند. وانگ می‌گوید: ما برای اولین‌بار نشان دادیم که کاتالیست‌های هموژن پتانسیل بالایی در تولید و ذخیره انرژی پاک دارند و می‌توانند از دوام و پایداری خوبی نیز برخوردار باشند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/44343/تولید-انرژی-پاک-با-فتوسنتز-مصنوعی
بستن   چاپ