پیام خراسان
مسجد جامعی: مرکزیت خوشنویسی قرآن از ترکیه به ایران منتقل شده است
شنبه 19 اسفند 1396 - 9:00:46 AM
ایسنا
خراسان آنلاین - احمد مسجد جامعی گفت: مرکزیت کتاب قرآن در جهان اسلام که در گذشته در ترکیه بود، در حال انتقال به ایران است. 
  وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی که  در آیین رونمایی از گنجینه آثار نفیس خوشنویسی موسسه فرهنگی و هنری میراث یاس یاسین سخن می‌گفت در ادامه اظهار کرد: عثمان‌طه خوشنویس معروف قرآن کریم در دیداری به من گفت در قدیم مرکز تلاوت قرآن مصر، خطاطی آن عثمانی و تذهیب و تجلید آن ایران بود اما امروز مرکز خطاطی در حال انتقال به ایران است و خوشنویسان ایرانی در حال تصرف این جایگاه برای خود هستند. 
وی ادامه داد: بسیار خوشحال هستم که پس از سال‌ها پیگیری جناب آقای صالحی و دوستانشان امشب شاهد رونمایی از گنجینه آثار خوشنویسی احادیث فاطمی هستیم. 
مسجد جامعی تصریح کرد: این مجموعه ارزشمند با پیگیری و مداومت دوستان ما شکل گرفت و آثار فاخر مهمی در این مسیر خلق شده است که باید برای توصیف آن‌ها از عبارت خلق استفاده کرد نه تولید. 
عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا که حتی اعتقادی به قرآن هم ندارند آن را به جهت ارزش هنری‌اش چاپ می‌کنند و آن را خریداری و نگه‌داری می‌کنند. 
وی افزود: قیمت و ارزش خوشنویسی به نحوی بود که در کنار گنجینه جواهرات سلطنتی در ادوار مختلف ما گنجینه کتاب‌خانه‌های سلطنتی را داشته‌ایم و این نگاه و این ارزش‌گذاری نسبت به هنر و خوشنویسی در کشور ما وجود داشته است. 
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: ما در شرایطی قرار داریم که هنر خوشنویسی مورد توجه قرار گرفته‌ است و در حراجی‌های مختلف دنیا شاهد فروش این آثار با قیمت‌های بسیار بالا هستیم که بعضا تابلوهایی با قیمت یک میلیون دلار به فروش رسیده‌اند. 
وی گفت: در زمینه همین هنر خوشنویسی گران‌قیمت‌ترین هنرمندان در ایران هستند که ارزش آن را چندبرابر می‌کند. 
مسجد جامعی اظهار کرد: حضرت فاطمه‌(س) شخصیتی است که جهان اسلام حول محور او اتفاق نظر دارد و از ایشان می‌توان برای نزدیک‌ کردن ملت‌ها و مسلمانان به یکدیگر استفاده کرد. 
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تبار خراسانیان همواره منبع وحدت‌ بخش حضرت زهرا را پاس داشته‌اند و از آن نگه‌داری و مراقبت کرده‌اند و امروز که این میراث به ما رسیده است باید تلاش کنیم تا هرچه بهتر و بیشتر این هنر را گسترش داده و ارتقا دهیم. 
وی عنوان کرد: بخش زیادی از آثار خوشنویسی ما در ابنیه و بناهای تاریخی وجود دارد و برای تدوین این میراث باید از جمع‌آوری همه این آثار غافل نشد. 


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/44658/مسجد-جامعی--مرکزیت-خوشنویسی-قرآن-از-ترکیه-به-ایران-منتقل-شده-است
بستن   چاپ