پیام خراسان
تاکید مسئولان استان بر ارتقاء فرهنگ کتاب‌خوانی
شنبه 19 اسفند 1396 - 17:52:29
خراسان آنلاین - جمعی از مسئولان استان در بازدید کتاب‌خانه‌های مشهد بر ارتقاء فرهنگ کتاب‌خوانی و مطالعه تاکید کردند. 
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان؛ جمعی از مسئولان استان در بازدید از کتاب‌خانه‌های شهر مشهد به ارتقای فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی در جامعه و لزوم عضویت بیشتر مردم در کتاب‌خانه‌ها و استفاده از خدمات آن‌ها تاکید کردند.
خوش به حال ملت‌هاییکه تاریخ را مطالعه کنند نه تجربه
امیر شهلا با حضور در کتابخانه شریعتی گفت: پاسخ دهی به نیاز مخاطبان و فرار نکردن از نیازهای فرهنگی و معنوی مخاطبین اولین و مهمترین عامل برای علاقه مند کردن مخاطبان به کتابخوانی است.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد همسان سازی کتاب با نیازهای مخاطب را یکی از نکات قابل توجه در این حوزه دانست و ادامه داد: این راهکار موجب دور افتادگی مخاطب خواهد شد و مخاطب مجبور است نیاز خود را از طریق شبکه‌های مجازی و رسانه‌ها، کتابخانه های بزرگ دنیا یا سایر مراجع دنبال کنند و کمتر به کتابخانه‌ها مراجعه کنند .
وی افزود: امروز در سطح کشور ما کارکرد کتابخانه‌ها تنزل پیدا کرده است و بیشتر به قرائت خانه تبدیل شده است واین امر به دلیل عدم فراهم کردن خوراک مناسب برای مخاطبان در حوزه کتاب است که موجب کاهش سطح مطالعه می‌گردد.
شهلا در ادامه گفت: سلیقه مردم از نوع نگاهشان به مقوله‌های اجتماعی و فرهنگی و سیاسی قابل احصا و بازشناسی است مهم این است که ما بتوانیم این سلیقه را پوشش دهیم و خود را همراه و همساز آن نماییم .
عضو شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: اینکه ما به عنوان جزیره ای جدا افتاده از نیازهای مردم حرکت می‌کنیم نشان می‌دهد که نتوانسته‌ایم به نیازهای مردم در حوزه کتاب و کتابخانه پاسخ دهیم.
وی با بیان این نکته که ملت‌ها باید تاریخ را تجربه کنند یا باید تاریخ را مطالعه کنند و خوشا به حال ملت هایی که این هزینه را نپردازد و از تجربه دیگر ملت‌ها و اقوام و تاریخ ها استفاده کند، گفت: پایین بودن سرانه مطالعه در کشور موجب می شود بسیاری از راه‌هایی که سایر کشورها رفته‌اند را مجدد تجربه کنیم و از سوی دیگر خزانه ملی یارای پرداخت این هزینه های گزاف تاریخی را ندارد .ما باید از تجربه دیگران استفاده کنیم و درس بگیریم.
برخی مسئولین کمتر به کتاب توجه دارند
مشاور شهردار مشهد گفت: با توجه به اینکه رسیدگی به امر کتاب و کتاب خوانی جزء وظایف ذاتی همه مسئولین در همه ارگان‌ها و نهادهای اجتماعی قرار است اما برخی از مسئولین به این وظیفه ذاتی خود کمتر رسیدگی می‌کند لذا باید خود متولیان این حوزه و بالاخص نهاد کتابخانه های عمومی استان با اطلاع رسانی به صورت گزارش و بروشور یا کلیپ به ترغیب مسئولین و مردم بپردازند .
منصوریان رکن اصلی فرهنگ در هر جامعه را علم و کتاب معرفی کرد و افزود: کتاب دارای مولفه‌هایی است که کمتر در سایر موارد دیده می‌شود از جمله ماندگاری و منحصر به فرد بودن؛ کتاب انیس و مونس انسان است. آن چیزی که افکار انسان را در تنهایی‌ها هدفمند و هدایت می‌کنند؛ کتاب است .
تلاش در جهت ارتقاء سطح فرهنگ مطالعه و کتابخوانی می‌تواند بسترساز ارتقاء سرمایه‌های جامعه باشد
مدیرکل امور اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: سرمایه‌های قابل توجه یک جامعه که باید آنها را پاسداشت کردعبارت است از سرمایه هایی همچون سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی، سرمایه نمادین و سرمایه اقتصادی.
دکتر کمال حسینی افزود: وقتی به کتاب و کتابخوانی توجه کنیم خود مقوله فرهنگ کتابخوانی می‌توانند در پاسداشت این سرمایه‌ها کمک بسزایی داشته باشد.
وی در ادامه افزود: سرمایه فرهنگی که ذخیره دانایی یک جامعه است متناسب با میزان آگاهی و اطلاعات جامعه افزایش خواهد یافت که از این منظر نقش کتاب قابل ملاحظه است ونیز گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخانه می‌تواند بسترساز ارتقای جایگاه شخصیت‌های نمادین از جمله بزرگان تاریخ باشد و در حوزه سرمایه اجتماعی می‌تواند در گسترش مشارکت های اجتماعی و اعتماد اجتماعی نقش بسزایی داشته باشد 
حسینی ادامه داد: سرمایه اقتصادی هم مرتبط با فرهنگ مطالعه است که می‌تواند بسترساز یک اقتصاد پویا در جامعه باشد و حتی در بحث باورهای دینی هم مطالعه جایگاه بسیار ارزشمندی دارد .
وی در پایان گفت: این رفتارهای نمادین می‌تواند موجب ارتقاء این جایگاه در جامعه باشد که باید تلاش شود گروه‌های مرجع همچون هنرمندان و فرهیختگان جامعه نیز در جهت ایجاد یک هم افزایی اجتماعی بهتر در کنار مسئولین در چنین پویش های حضور داشته باشند.
نام گذاری این روزها برای کتابخوانی تذکری برای مسئولین است 
معاون فرهنگی شهرداری مشهد با حضور در جمع علاقه‌مندان و دوستداران کتاب در کتابخانه دکتر شریعتی، نامگذاری این روز به عنوان روز کتابخانه گردی را تذکری برای مسئولین دانست و نیز از تلاش‌هایی که خادمان فرهنگی در حوزه کتاب و کتابخوانی انجام می‌دهند تقدیر و تشکر کرد.
هادی بختیاری گفت: این روزها هم جنبه تقدیر و تشکر از این دوستان را دارد و هم برای مسئولین یادآوری در جهت کمک و رفع مشکلات این حوزه است. امید است این پویش‌ها ثمرات مثبتی در اعتلای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه داشته باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/44776/تاکید-مسئولان-استان-بر-ارتقاء-فرهنگ-کتاب‌خوانی
بستن   چاپ