پیام خراسان
راه‌حل توسعه سوخت‌های زیستی در دل حشرات باستانی
يکشنبه 20 اسفند 1396 - 15:12:28
خراسان آنلاین -
توانایی گوارش حشرات باستانی می‌تواند منجر به افزایش توسعه سوخت‌های زیستی شود.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از Nature Communications ، مطالعه درباره سیستم گوارشی غیر معمول یک گروه باستانی از حشرات، بینش جدیدی در مورد تولید سوخت‌های زیست‌محیطی ارائه کرده است.
محققان دریافتند که توانایی خاص گوارش در حشرات باستانی با توسعه سوخت‌های زیست محیطی مرتبط است.
نوعی حشره(Firebrats) که در دوره دوونین و در حدود 420 میلیون سال پیش در زمین زندگی می‌کرده است کلیدی برای این حل این معماست.
نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که توانایی برخی از حشرات برای هضم سلولز، می‌تواند با فرآیندهای صنعتی مانند تولید سوخت‌های پایدار کم کربن برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط با استفاده از سوخت فسیلی مرتبط باشد.
دکتر فدریکو ساببادین، از گروه زیست‌شناسی دانشگاه یورک اظهار کرد: این حشرات در داخل روده خود، گروهی از پروتئین‌های ناشناخته دارند که 20 درصد از آنزیم‌های گوارش آنها را تشکیل می‌دهد.
سلولز ، تشکیل شده از الیافی است که سطح بالایی از نظم ساختاری داشته و حالت آن جامد و سخت است، هضم آن نیز بسیار سخت بوده و محققان دریافتند که این حشره قادر به هضم آن است.
بررسی‌های بیشتر نشان می‌دهد که این پروتئین‌ها، رده جدیدی از آنزیم‌ها به نام مونواکسیژناز پلی ساکارید لیتیک (LPMOs)هستند که به پلی ساکارید حمله می‌کنند. این آنزیم در این حشره برای هضم قابل توجه سلولز استفاده می‌شود.
پیش از این، LPMOs فقط در قارچ‌‎ها، باکتری‌ها و ویروس‌ها شناخته شده بودند، اما تجزیه و تحلیل این بررسی نشان داد که در میان بی‌مهرگان هم وجود دارند.
دانشمندان دریافتند که این آنزیم می‌تواند برای تجزیه سلولز به قندهای قابل تخمیر برای تولید سوخت زیستی به کار گرفته شود.
نتایج این بررسی می‌تواند پیامدهای مهمی برای توسعه روش‌های جدید در کنترل پشه‌ها و آفات کشاورزی مانند ملخ‌ها داشته باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/44918/راه‌حل-توسعه-سوخت‌های-زیستی-در-دل-حشرات-باستانی
بستن   چاپ