پیام خراسان
بیابان زدایی 500 هکتار اراضی طبس در دست انجام است
دوشنبه 21 اسفند 1396 - 09:32:40
خراسان آنلاین - بیرجند - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری طبس گفت: عملیات نهال کاری به مساحت 500 هکتار با اعتبار بیش از 13 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی در بخش دستگردان شهرستان در دست اجراست.
محمد فرخی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کانون فرسایش بادی در بخش دستگردان طبس قرار دارد و سال گذشته نیز در بخشی از آن بیابان زدایی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: 6 کانون بحرانی در شهرستان طبس داریم و در کانون های بحرانی بیشترین فرسایش خاک و حرکت شن های روان وجود دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری طبس گفت: تاغ و رمس از جمله گیاهانی است که در منطقه کاشت و آبیاری می شود و این گونه ها کم توقع برای آب، مقاوم در برابر باد و برای مناطق کویری بهترین گونه هستند.
وی از انجام عملیات آبخیزداری برای کنترل سیل و رسوب در سدهای شهرستان طبس خبر داد و افزود: عملیات آبخیزداری در حوزه های سدهای نهرین، کریت و دره بید با اعتبار بالغ بر 16 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی آغاز شده است.
فرخی گفت: مطالعات حوزه آبخیز سد کریت در سال 82 با اعتبار ملی انجام و به مرور کار شده است و برخی سازه های آن هنوز ساخته نشده و براساس اطلاعاتی که مشاور داده است هر سال بنابر اعتباری که داده می شود کار صورت می گیرد.
وی اظهار کرد: 50 درصد اعتبارات مدیریت بحران نیز ابلاغ شده که حدود یک میلیارد ریال است و قرارداد با پیمانکار منعقد شده و کار در حوزه آبخیز سد دره بید در حال اجراست.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری طبس گفت: تعهد ما در حوزه های سد، کنترل سیل و رسوب در مسیر سدهاست و سدهایی که در پایین دست آبگیری می شوند پر رسوب نشوند و سازه هایی برای این منظور احداث می‌شود.
وی ادامه داد: این سازه ها با 2 هدف کنترل رسوب و تقویت چشمه ها و قنوات احداث می‌شوند.
فرخی گفت: عملیات بیابان زدایی و آبخیزداری و جنگل‌کاری مرتع و حفاظت و ترسیب کربن از محل اعتبارات استانی با اعتبار مصوب بالغ بر 4 میلیارد ریال نیز در دست انجام است.
وی افزود: این پروژه در سطح 110 هکتار در منطقه ملوند و دشت ده محمد در بخش دستگردان اجرا و طی آن تشتک هایی برای جمع آوری آب ایجاد شده، بذر کشت می شود و بعد از بارندگی بذرهای کاشته شده سبز می شوند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری طبس بیان کرد: عملیات مرتع به منظور افزایش پوشش گیاهی و حفظ خاک صورت می گیرد.
به جذب دی اکسید کربن اضافی جو توسط اندام هوایی و زیرزمینی گیاهان مرتعی برای کاهش اثرات سوء پدیده گرمایش زمین، ترسیب کربن گفته می شود؛ این پروژه بین المللی مبتنی بر توسعه پایدار روستایی، بهبود معیشت مردم محلی و نیز مدیریت مشارکتی منابع طبیعی است.
از کل 5.5 میلیون هکتار مساحت شهرستان طبس 5.3 میلیون هکتار آن جزو اراضی ملی و در حیطه فعالیت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری است که 3.4 میلیون هکتار آن بیابان، 1.6 میلیون هکتار مرتع و 168 هزار هکتار آن جنگل های طبیعی و دست کاشت است.
سطح عرصه های بیابانی طبس سه میلیون و 427 هزار و 300 هکتار است که 62 درصد از سطح اراضی شهرستان و 10 درصد از بیابان های کشور را شامل می شود.
مهمترین مناطق بیابانی شهرستان طبس شامل کویر لوت و کویر مرکزی است.
شهرستان طبس با 75 هزار نفر جمعیت، 57 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و از آن با عنوان پهناورترین شهرستان استان و ایران از نظر مساحت یاد می شود.
شهر طبس در 270 کیلومتری غرب بیرجند مرکز خراسان جنوبی قرار دارد.
7217*3028

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/44994/بیابان-زدایی-500-هکتار-اراضی-طبس-در-دست-انجام-است
بستن   چاپ