پیام خراسان
معاون فرهنگی ارشاد اسلامی خراسان رضوی خبر داد:
پیگیری جدی صندوق اعتباری هنر، برای حمایت از نویسندگان در سال آینده
شنبه 26 اسفند 1396 - 09:23:37
خراسان آنلاین - معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: حمایت از نویسندگان از طریق صندوق اعتباری هنر که یک تشکل است، به‌صورت جدی در سال 97 پیگیری خواهد شد. 
یوسف امینی در گفت‌وگو با ایسنا-منطقه خراسان، عنوان کرد: توسعه زیر ساخت‌های فرهنگی جزو اهداف دائمی و بلند مدت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، زیر ساخت‌های حوزه فرهنگ در استان تقویت شده است و بخش غیردولتی و تشکل‌های دولتی پای کار آمده اند.
وی افزود: در این بخش توانستیم دو روند رو به رشد داشته باشیم و 55 نشریه و پایگاه خبری به نشریات و پایگاه‌های استان در سال 96 اضافه شد یعنی 55 مجوز جدید صادر شد که در مجموع حدود 320 نشریه محلی و پایگاه خبری در استان در حال فعالیت است.
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: در حوزه‌ی کانون‌های آگهی و تبلیغات 30 مجوز جدید صادر شد که در مجموع حدود 700 کانون آگهی و تبلیغات در حال حاضر مجوز دارند.
یوسف امینی گفت: برای 24 موسسه فرهنگی و هنری تک منظوره مجوز صادر شده است و در مجموع 143 موسسه فرهنگی تک منظوره فعالیت می‌کنند، برای 8 موسسه فرهنگی و هنری چند منظوره مجوز جدید صادر شده است و هم اکنون 81 موسسه فرهنگی و هنری چند منظوره فعالیت می‌کنند. 
وی اظهار کرد: 13 مجوز برای چاپخانه‌ها و صنایع وابسته به چاپ صادر شده است و مجموع آن 310 چاپخانه و صنایع وابسته به چاپ است، حدود 90 نفر از نویسندگان و مولفین استان به صندوق اعتباری هنر برای عضویت در صندوق معرفی شدند و 95 نفر از نویسنده‌ها هم به بیمه تامین اجتماعی معرفی شدند.
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از محورها توسعه کتاب و کتابخوانی است که یکی از محورهای فعالیت اصلی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد است و در این بخش هم اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است.
امینی اظهار کرد: 3هزارو 343عنوان کتاب با تیراژ 6 میلیون و 208 هزرا و 667 نسخه در استان منتشر شده است و نسبت به سال قبل روند 20 درصدی رو به رشدی را شاهد بودیم اما در تیراژ روند منفی داشتیم و میانگین شمارگان کتاب در سال 95، 2هزارو 118 نسخه بوده است و در سال 96 به هزارو 914 نسخه رسیده است که رشد منفی 10 درصدی است.
وی ادامه داد: در حوزه ترویج کتاب‌خوانی نمایشگاه کتاب مشهد امسال با ویژگی خاصی برگزار شد، نوزدهمین دوره نمایشگاه کتاب مشهد که همزمان با پایتخت فرهنگی شدن جهان اسلام بود با ابعاد بیشتری در حوزه نشر بین المللی برگزار شد.
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در نوزدهمین دوره نمایشگاه کتاب مشهد بیش از 20 کشور از نمایندگان نشریات خارجی حضور پیدا کرده بودند و همزمان با آن، هشتمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس هم برگزار شد و در آن بخش نمایشگاه، گستردگی خاص و ویژه‌تری پیدا کرد و شاهد حضور مهمان‌های خارجی از الجزایر بودیم.
وی خاطرنشان کرد: همزمان با نوزدهمین نمایشگاه کتاب مشهد، هفته فرهنگی الجزایر را در نمایشگاه کتاب برگزار کردیم که رویداد بسیار خوبی برای معرفی مشهد به کشورهای خارجی به خصوص کسانی که از الجزایر حضور داشتند بود.
امینی بیان کرد: شب‌های فرهنگی هفت شهرستان در نمایشگاه برگزار شد و فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و هنری شهرستان‌ها بود از جمله شهرستان‌های قوچان، تربت‌جام، تربت حیدریه، خواف، نیشابور و کاشمر که جزو مهمان‌های ویژه نمایشگاه مشهد بودند.
وی عنوان کرد: دیگر اتفاقات خوبی که در سال 96 شاهد آن بودیم جشنواره انتخاب روستاها و عشایردوست‌دار کتاب بود، طرحی که به صورت ملی و کشوری اجرا می شود و به این دلیل که روستاها در حوزه کتاب‌خوانی و ترویج کتاب‌خوانی تشویق شوند.
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این بخش هم شهرستان‌های استان ورود خوبی داشتند و در بین 10 روستای برتری که به عنوان روستاهای دوست‌دار کتاب معرفی شدند روستای فدافن از شهرستان کاشمر حضور داشت و همچنین روستاهای حصار زبرخان نیشابور و روستای ماروسک و بشر آباد و عشایر منطقه کلات هم جزو 20 مورد نهایی انتخاب شدند.
یوسف امینی بیان کرد: در بخش انتخاب پایتخت کتاب ایران، نیشابور، کاشمر و سبزوار به صورت جدی در این جشنواره شرکت کرده بودند و طرح‌های مختلفی ارسال شد و سبزوار تا مرحله نهایی پیش رفت و جزو 10 شهر نهایی قرار گرفت.
وی افزود: اقدام دیگری که در حوزه کتاب خوانی انجام شد در سطح کشوری بحث باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان است و برگزاری جام باشگاه‌ها برای رقابت خود باشگاه‌های کتاب‌خوانی و داوری ها انجام می‌شود و در این بخش هم ما از شهرستان جغتای و نیشابور به مرحله نهایی راه پیدا کردیم.
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: کتاب شاهکارهای هنری در آستان قدس رضوی که انتشارات بنیاد و پژوهش‌های اسلامی آستان قدس منتشر کرده بود در سی‌وپنجمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی کتاب برتر شد.
امینی اظهار کرد: برای جایزه جلال آل احمد که جایزه ادبیات داستانی است، نویسندگان خراسانی حضور داشتند و در حوزه شعر و ادبیات سال بسیار پررونقی را داشتیم و در این بخش هم شعرا و نویسدگان خراسانی در جشنواره‌های شعر موفق به کسب جوایزی شدند. 
وی ادامه داد: به عنوان مثال جایزه پروین اعتصامی جایزه‌ای مربوط به بانوان شاعر است و افرادی از جمله سعیده موسوی‌زاده که در بخش شعر کودک و نوجوان برگزیده شد، معصومه سادات شاکری در کنگره شعر حجاب و عفاف مقام آورد، نجمه مولوی در جشنواره بین المللی اعتکاف مقام کسب کرد که جشنواره داستان نویسی است.
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در حوزه رسانه هم کسب مقام برتر جشنواره صنفی مطبوعات ایران با برگزاری اولین دوره این جشنواره، عکاس خبرگزاری ایسنا در منطقه خراسان، محسن اسماعیل‌زاده انتخاب شد.
امینی عنوان کرد: در سال آینده یعنی سال 1397 انجمن‌های ادبی شهرستان‌ها را سامان‌دهی می‌کنیم و تشکیل و تقویت انجمن‌ها را در حوزه‌های شعر و ادبیات به‌صورت جدی پیگیری خواهیم کرد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/45737/پیگیری-جدی-صندوق-اعتباری-هنر،-برای-حمایت-از-نویسندگان-در-سال-آینده
بستن   چاپ