پیام خراسان
کارشناس مسائل اقتصادی:
آمار و ارقام اقتصاد مقاومتی، در جامعه لمس نمی‌شود
شنبه 26 اسفند 1396 - 14:31:30
خراسان آنلاین - محسن خندان دل گفت: آنچه که در آمار و ارقام نشان داده می شود، در جامعه لمس نمی شود و در واقع به دستاوردهای مهمی دست پیدا نکرده‌ایم. در نهایت نتوانستیم از بحران بیکاری گذر کنیم
محسن خندان دل در گفت وگو با ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص شعار سال 96 اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال اظهار کرد: شعارها همیشه می تواند خوب باشد، اما این امر احساس می شود که در تمام شعارهای سال که تاکنون بوده همواره سعی داشته‌ایم که ‌دغدغه‌ها را بیان کنیم البته باید ذکر شود که این نیز می‌تواند گام مثبت باشد.
وی ادامه داد: در این صورت می توان گفت که ما مشکلات را می‌شناسیم و تمایل خود را برای حل مشکلات با بیان شعارهایی ابراز می‌کنیم، اما اگر واقع‌بینانه به ماجرا نگاه کنیم، نتوانستیم قدم‌های مناسبی برای رفع این دغدغه ها برداریم. همواره دولت تلاش خود را برای رفع مشکلات در کلان انجام داده و سعی کرده که نشان دهد این دغدغه برای آن نیز وجود دارد و همچنین سعی بر این داشته تا نشان دهد که با آمار و ارقام این مشکلات رفع شده است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه رونق و شکوفایی اقتصادی در گرو حل مشکل بیکاری در جامعه است، عنوان کرد: آنچه که در آمار و ارقام نشان داده می شود، در جامعه لمس نمی شود و در واقع به دستاوردهای مهمی دست پیدا نکرده‌ایم. در نهایت نتوانستیم از بحران بیکاری گذر کنیم.
.وی گفت: ما مشکلات را می‌شناسیم و تمایل خود را برای حل مشکلات با بیان شعارهایی ابراز می‌کنیم
خندان دل با بیان اینکه برای گذر از بحران بیکاری باید به عواملی توجه شود، اظهار کرد: یکی از این عوامل حمایت از تولید و کارآفرین است. ما نتوانستیم اصل 44 را به درستی در کشور محقق کنیم؛ در واقع شرکت های بزرگی که در ظاهر و بر روی برگه به بخش خصوصی واگذار شدند، اما در اصطلاح با آنها "خصولتی " اطلاق می شود. یعنی خصوصی‌های دولتی که همچنان زیر چتر مالی دولت قرار دارند و تا زمانی که این اتفاق رخ دهد، نمی توانند به استقلال رفتاری و عملکردی خود دست یابند. عملا این شرکت‌ها مشکلات بسیاری را برای جامعه تولیدی ما ایجاد کردند.
وی با اشاره به اینکه یکی از معضلاتی که در عدم واگذاری شرکت های بزرگ به بخش خصوصی با آن مواجه می شویم، از بین بردن حس رقابت میان تولیدکنندگان است، تصریح کرد: یعنی تا زمانی که رانت ما برای شرکت های بزرگ دولتی باشد و مواد اولیه را در اختیار این شرکت‌ها قرار دهیم و بازار های فراوانی را برای آن‌ها ایجاد کنیم، شرایط رقابت برای واحدهای متوسط و کوچک از بین می‌رود.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ما نتوانستیم توجه خود را در تولید و استفاده از کالای داخلی معطوف کنیم، خاطرنشان کرد: برای این امر ما نیازمند فرهنگ سازی هستیم. دولت نتوانسته این فرهنگ استفاده از کالای داخلی را در جامعه گسترش دهد. اگر ما از کشورهایی که از این مرحله عبور کردند الگو برداری کنیم، دیگر نیازی نیست که ما این بحران را تجربه کنیم. ما باید تلاش بسیاری در جهت فرهنگ سازی برای استفاده از کالای داخلی انجام دهیم.
خندان دل با اشاره به تعرفه‌های مربوط به حوزه واردات عنوان کرد: برخلاف شعارهای سال و تغییراتی که بر تعرفه واردات اعمال شده، هیچگاه این امر صورت نگرفت و همواره شاهد این هستیم که کالای خارجی با تعرفه کمتری وارد کشور می‌شود؛ در حالیکه این میزان کمتر از مواد اولیه‌ای است که کارخانجات باید خریداری کنند. بنابراین قیمت تمام شده کالای داخلی بیشتر شده و عملا رقابت میان کالای داخلی و خارجی از بین می‌رود. ما باید برای تولیدکنندگان فرصت ایجاد کنیم که توان رقابت با قیمت و کیفیت کالای خارجیداشته باشند و بتوانند خود را با شرایط خواسته های مصرف کننده وفق دهند.
وی با تاکید بر اهمیت نقش بخش خصوصی تصریح کرد: دولت نتوانسته که به بخش خصوصی اتکا کند در تمام دنیا تشکل‌های بخش خصوصی حرف اول را در حوزه‌های تصمیم گیری و تصمیم سازی مطرح می کنند. زمانیکه کشور های پیشرفته را با کشورهای در حال توسعه مقایسه می‌کنیم، تشکل های بخش خصوصی در کشورهای پیشرفته، دارای تشکل های قوی هستند که جایگاه های مناسبی در حوزه های مختلف تصمیم گیری دارند. 
این کارشناس اقتصادی در خصوص مالیات اظهار کرد: درست است که دولت با توجه به محدودیت هایی که دارد، بایستی به حوزه مالیاتی نگاه جدی داشته باشد اما دستیابی به منابع مالیاتی به هیچ وجه در کشور ما عادلانه نیست یعنی فقط واحدهایی که شناسایی کردیم و به آنها دسترسی داریم، را در زیر تیغ مالیات گردن می‌زنیم و بسیاری واحدهای بزرگتر هیچ‌گاه آن میزانی که باید پرداخت کنند را پرداخت نکرده‌اند؛ به تبع آن بر روی تولید و اشتغال کشور تاثیر بسزایی دارد.
وی بیان کرد: دید مسئولان ما نسبت به گذشته به مسائل بهتر شده و اشراف بیشتری به مشکلات و معضلات موجود دارند ولی تغییراتی که در سیستم اقتصادی کشور اعمال می‌شود، تغییرات شدیدی هستند و برای رفع این مشکلات باید زمان درنظر گرفت و فرصت داد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/45802/آمار-و-ارقام-اقتصاد-مقاومتی،-در-جامعه-لمس-نمی‌شود
بستن   چاپ