پیام خراسان
خوزستان در صدر استان هاي مهاجر فرست کشور
fiogf49gjkf0d
چهارشنبه 31 شهريور 1395 - 9:08:31 AM
ايرنا
خوزستان انلاين- دفتر صندوق جمعيت سازمان ملل در ايران در گزارشي از وضعيت شهرنشيني و مهاجرت داخلي در ايران، از جابه جايي حدود يک ميليون نفر در مرزهاي کشور در سه سال گذشته و افزايش روند مهاجرت معکوس از شهر به روستا خبر داد.
صندوق جمعيت سازمان ملل در گزارش خود با بررسي وضعيت اقتصادي، اجتماعي و جمعيت شناختي و سلامت در ايران، شهرنشيني و مهاجرت داخلي را از جمله عوامل تعيين کننده رشد و پويايي جمعيت در کشور عنوان کرد.
براساس اين گزارش، طي سه دهه گذشته سالانه به طور ميانگين يک ميليون نفر در مرزهاي کشور جابجا شده اند که 71 درصد اين جمعيت در مناطق شهري زندگي مي کنند و انتظار مي رود که اين رقم تا سال 2050 به 80 درصد برسد.
همچنين با وجود اينکه مهاجرت از روستا به شهر در چهار دهه اخير روند کاهشي داشته اما مهاجرت از شهر به شهر رواج بيشتري يافته و هم اکنون ايران شاهد افزايش روند مهاجرت معکوس است به طوري که مهاجرت از شهر به روستا 15 درصد کل مهاجرت ها را شامل مي شود و حجم مهاجرت از روستا به شهر 13 درصد افزايش پيدا کرده است.
در اين گزارش، دليل اصلي مهاجرت مردان در ايران، اشتغال و فرصت هاي اقتصادي و دلايل ديگر مهاجرت موضوعاتي مانند تحصيل، خدمت سربازي و دسترسي بهتر به مسکن عنوان شده است.
بر اين اساس، کلانشهرهايي مانند تهران، اصفهان و خراسان رضوي بيشترين حجم مهاجر کشور را در خود جاي داده اند. به طوري که بين سال هاي 1385 تا 1390 حدود 380 هزار نفر به تهران مهاجرت کرده اند اما استانهاي خوزستان، کرمانشاه و آذربايجان غربي بالاترين نرخ مهاجرت منفي را داشته اند.
در اين گزارش با استناد به مطالب منتشر شده از سوي وزارت راه و شهرسازي آمده است:ايران هم اکنون سياست يکپارچه و هماهنگي در رابطه با شهرنشيني ندارد؛ شهرداري ها و فرمانداري ها در دهه هاي اخير سياست ها و برنامه هاي منطقه اي را تدوين کرده اند که بيشتر شامل سياست هاي پراکنده نظير برنامه توسعه روستايي، برنامه جابجايي، انتقال پايتخت و برنامه توسعه کشاورزي بوده است.
از اين رو راهکارهايي نظير تدوين استراتژي و خط مشي ملي در رابطه با شهرنشيني و مهاجرت داخلي در ايران؛ توجه به کمبود داده و اطلاعات در رابطه با پيامدهاي زيست محيطي، اجتماعي و اقتصادي مهاجرت و شهر نشيني، توجه به کمبود داده ها در خصوص وضعيت بهداشتي مناطق روستايي و شهري، بازنگري برنامه توسعه روستايي و استفاده از تجربيات بين المللي به منظور تقويت پاسخ کشور به مسايل شهرنشيني و مهاجرت داخلي ضروري به نظر مي رسد.
«صندوق جمعيت سازمان ملل متحد» کارگزاري بين المللي مربوط به توسعه است که از حقوق هر زن، مرد و کودک براي برخورداري از زندگي سالم و فرصت هاي برابر حمايت مي کند.
صندوق جمعيت سازمان ملل متحد سال 1969 به عنوان صندوق سازمان ملل متحد براي انجام برنامه هاي مربوط به جمعيت شروع به فعاليت کرد و سال 1972 تحت اداره مستقيم مجمع عمومي سازمان ملل متحد قرار گرفت و به اين ترتيب موقعيتي مشابه برنامه توسعه سازمان ملل متحد و يونيسف پيدا کرد.
نام اين کارگزاري سال 1987 به صندوق جمعيت سازمان ملل متحد تغيير يافت اما UNFPA به عنوان نام اختصاري آن باقي ماند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/4599/خوزستان-در-صدر-استان-هاي-مهاجر-فرست-کشور
بستن   چاپ