پیام خراسان
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی:
بیش از 3700 نفر در خراسان‌جنوبی دچار اختلالات شنوایی هستند
دوشنبه 28 اسفند 1396 - 08:47:21
خراسان آنلاین - مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی گفت: از جمعیت 21278 نفری افراد دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی استان، 3762 نفر دچار نوعی از اختلالات شنوایی هستند.
علی عرب نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان‌جنوبی در مورد درصد شیوع ناشنوایی، اظهار کرد: کم شنوایی در تمامی سنین بین توانخواهان تحت پوشش استان، 18 درصد بوده و 50 درصد ناشنوایی علت ژنتیکی و مادرزادی دارند که ناشی از ازدواج فامیلی است.
وی ادامه داد: تشخیص زودرس، اقدامات درمانی و پیگیریهای پزشکی، وجود جوی آرام و پر عطوفت در خانواده، آموزش خانواده، برنامه تربیت شنیداری برای کودک ناشنوا، آموزش شیوه ارتباط شامل گفتارخوانی (لب خوانی) و زبان اشاره و شیوه های ارتباطی، تروش لفیقی، سواد آموزی، حرفه آموزی و اشتغال و کاریابی سیر روند اقدامات توانبخشی برای معلولان کم شنوا از ابتدای طفولیت است.
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی از جمله خدمات مورد نیاز افراد با معلولیت شنوایی، عمل جراحی کاشت حلزون برای مبتلایان واجد شرایط است که از سال 86 به این سو، کمک هزینه ای به همین منظور به خانواده هایی که اقدام به عمل کرده‌اند، پرداخت می‌شود.
عرب نژاد بیان کرد: پس از تشخیص و انجام آزمایشات تخصصی، تاییدیه کمیسیون تشخیص معلولیت، دریافت سمعک و حضور مستمر در مرکز؛ در صورت عدم پیشرفت، به کلینیک کاشت حلزون معرفی و در صورت تایید تیم کاشت، خانواده نسبت به واریز وجه به هیات امنای ارزی اقدام و با ارائه فیش واریزی به سازمان؛ از کمک هزینه کاشت حلزون بهره مند خواهند شد.
وی افزود: کودکان سنین زیر شش سال با کمک یارانه دولتی به مبلغ شش میلیون تومان نسبت به عمل کاشت اقدام می‌کنند و سنین بالای شش سال به صورت آزاد و با پرداخت مبلغ 30 میلیون تومان صورت خواهد پذیرفت .
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی با اشاره به خدمات قابل ارائه به ناشنوایان در بهزیستی، بیان کرد: بهره مندی از مستمری یا کمک هزینه نگهداری در منزل، بهره مندی از کمک هزینه تحصیلی و بهره مندی از کمک هزینه شهریه دانشگاه از جمله این خدمات است.
.
عرب نژاد ادامه داد: ارائه وسایل کمک توانبخشی ویژه معلولان کم شنوا و ناشنوا شامل سمعک، باطری سمعک و قطعات پروتز حلزون شنوایی، بهره مندی از کمک موردی و بهره مندی از معافیت از خدمت سربازی یک نفر از اعضاء خانواده در صورت داشتن شرایط لازم در دستورالعمل از جمله دیگر خدمات است.
وی اظهار کرد: بهره مندی از خدمات آموزشی مراکز روزانه، بهره مندی از خدمات وام اشتغال، بهره مندی از کمک هزینه ساخت و خرید مسکن و بهره مندی از خدمات رفاهی تدارک دیده شده از سوی بهزیستی از دیگر خدمات به ناشنوایان است.
مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی بیان کرد: درحال حاضر 32 کودک ناشنوا و کم شنوا از خدمات آموزشی، توانبخشی و حمایتی مرکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوای آوای فرشتگان در شهرستان بیرجند بهره مند می‌شوند.
عرب نژاد ادامه داد: درحال حاضر 13 کودک ناشنوا و کم شنوا از خدمات آموزشی، توانبخشی و حمایتی مرکز خانواده و کودک ناشنوا و کم شنوای ترنم که از مهر ماه 95 در شهرستان قاین شروع به فعالیت کرده، بهره مند می‌شوند.
وی با بیان اینکه ناشنوایی یکی از معلولیت‌های پنهان و از شایعترین معلولیت‌ها است، یادآور شد: مطالعات نشان داده که اگر کم شنوایی قبل از سه ماهگی و در بدو تولد تشخیص داده شود، قابل درمان خواهد بود و این کودکان می‌توانند به زندگی عادی برگردند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/46012/بیش-از-3700-نفر-در-خراسان‌جنوبی-دچار-اختلالات-شنوایی-هستند
بستن   چاپ