پیام خراسان
راه اندازي کارگاه‌هاي توليدي در راستاي سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي
fiogf49gjkf0d
چهارشنبه 31 شهريور 1395 - 10:03:31 AM
ايسنا

خراسان انلاين- محمد زهرايي اظهارکرد: بسيج سازندگي در راستاي تحقق تدبير اقتصاد مقاومتي كه توسط رهبر معظم انقلاب اسلامي تبيين شده فعاليت‌هاي مثمر ثمري انجام داده که تشكيل قرارگاه مركزي جهاد اقتصادي، فراخوان از مسئولان نواحي و استاني سپاه در خصوص طرح‌هاي قابل اجرا در شهرستان‌هاي متبوع براي توجيه طرح‌هاي اقتصاد مقاومتي، تشكيل اتاق فكر در ستاد براي بهره‌گيري از توان علمي و عملي نخبگان بسيجي، شناسايي و حمايت از پتانسيل‌هاي سرمايه‌گذاري در زمينه افزايش توليد محصولات کشاورزي و دامي از جمله اين فعاليت‌ها است.

وي افزود: شناسايي و حمايت از صنايع تبديلي و تکميلي بخش کشاورزي و باغي به منظور ايجاد ارزش افزوده اين محصولات، جذب و به كارگيري نيروهاي متخصص در امر كشاورزي و مرتبط در راستاي اقتصاد مقاومتي، تفاهمنامه با دستگاه‌هاي همكار براي پيشبرد اهداف اقتصاد مقاومتي، رايزني با مؤسسات مالي در راستاي جذب حداكثري تسهيلات طرح‌هاي اقتصاد مقاومتي، احصاي نيازمندي اقتصاد مقاومتي بر اساس آمايش سرزميني از ديگر اقدامات بسيج سازندگي در تحقق تدبير در عرصه اقتصاد مقاومتي است.

مسئول بسيج سازندگي استان تصريح کرد: قرارگاه جهاد اقتصادي استان در راستاي تحقق اهداف عاليه اقتصاد مقاومتي و افزايش راندمان توليد محصولات کشاورزي در سطح استان تشکيل شده که اين قرارگاه به دستور سردار نقدي رييس سازمان بسيج مستضعفين تشکيل و توسط بسيج سازندگي جنبه اجرايي و عملي به خود گرفته است.

زهرايي ادامه داد: در خراسان‌جنوبي نيز اين قرارگاه به رياست فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) و با ترکيبي از معاونت‌ها و مسئولين اقشار مختلف بسيج تشکيل مي‌شود که براي آنها شرح وظايفي در اساسنامه قرارگاه مدون شده تا براين اساس هر کدام از اعضا از حيطه وظايفشان مطلع بوده و به آنها عمل نيز کنند.

وي بيان کرد: تا کنون 29 جلسه قرارگاه جهاد اقتصادي در استان تشکيل شده و در هر يک از شهرستان‌ها نيز اين قرارگاه با حضور مسئولين شهرستاني بصورت ماهانه تشکيل مي‌شود.

مسئول بسيج سازندگي استان يادآور شد: ستاد راهبري اقتصاد مقاومتي کشور در شهريورماه سال گذشته از طريق مصوبه هيئت وزيران ايجاد و ابلاغ شد که اين ستاد به منظور بررسي، تصويب و راهبري برنامه‌هاي اقتصاد مقاومتي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري و نظارت بر عمليات اجرايي آنها به رياست معاون اول رئيس جمهور و مسئولين و وزراي کشور راه‌اندازي شده است.

زهرايي تاکيد کرد: اين ستاد در خراسان‌جنوبي بعد از مطالبه‌هاي متعدد بسيج و سازمان‌هاي مردمي در بهمن ماه سال گذشته تشکيل شد که هماهنگي در راستاي تدوين برنامه‌هاي عملياتي دستگاه‌هاي اجرايي استان در چارچوب سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي و راهبردهاي مربوط و پيگيري تامين نيازهاي اجراي برنامه هاي مصوب ستاد از وظايف اين ستاد است.

وي عنوان کرد: اعمال نظارت و مداخله جدي در موارد قصور و حل و فصل مشکلات براي تسهيل در امور، شناسايي و معرفي موانع اجرايي يا قوانين و مقررات مغاير، دريافت، بررسي و تصويب برنامه‌هاي عملياتي دستگاه‌هاي اجرايي و نهادهاي عمومي غيردولتي براي تحقق اقتصاد مقاومتي و ايجاد سازوکار مناسب به منظور تشخيص و تعيين اولويت‌ها براي تخصيص بهينه منابع محدود از ديگر وظايف اين ستاد است.

مسئول بسيج سازندگي استان، ايجاد هماهنگي بين دستگاه‌هاي اجرايي مختلف مجري سياست‌هاي کلي اقتصاد مقاومتي براي عملياتي کردن برنامه‌هاي مصوب و گزارش‌گيري و نظارت منظم بر عملکرد دستگاه‌هاي اجرايي و روند اجراي برنامه‌هاي مصوب ستاد را از جمله وظايف اين ستاد دانست.

زهرايي اظهارکرد: کميته‌هاي فرعي اقتصاد مقاومتي در 11 زمينه به منظور همسو و نظام‌مند کردن برنامه‌ها و جلوگيري از موازي‌کاري در کارگروه اقتصادي مجمع بسيج استان تشکيل شد که اين کميته‌ها وظيفه ارائه برنامه‌هاي اجرايي با موضوعات عيني و کاربردي قابل طرح در جلسات ستاد راهبري اقتصاد مقاومتي و کارگروه اشتغال استانداري در زمينه‌هاي مختلف کاري معاونت‌ها و اقشار سپاه استان را دارند.

وي تاکيد کرد: پيرو منويات و مطالبات مقام معظم رهبري مبني بر بسيج همگاني براي مبارزه با بيسوادي، اين سازمان نسبت به همکاري و عقد قرارداد با اداره کل آموزش و پرورش، معاونت سوادآموزي اقدام کرده و هماهنگي استفاده از توان بسيجيان سطح استان در راستاي آموزش قشر بي‌سواد و بازمانده از تحصيل روستاهاي استان بعمل آمده است.

مسئول بسيج سازندگي استان ادامه داد: سال گذشته 163 نفر در سطح استان در سامانه سوادآموزي سازمان آموزش و پروش ثبت نام شده، دوره‌هاي سوادآموزي و تحکيم را با کمک مربيان بسيجي گذرانده و 101 نفر از اين افراد در آزمون سواد آموزي مورد پذيرش قرار گرفته و باسواد شدند.

وي افزود: با عنايت به کسب تجربه و ايجاد زمينه‌هاي کار در اين عرصه در سال جاري نيز قرارداد سوادآموزي با حجم 2220 نفر ما بين بسيج سازندگي و اداره‌کل آموزش و پرورش منعقد شده تا گامي هر چند کوچک در زمينه ريشه کن کردن بيسوادي در اين استان برداشته شود.

مسئول بسيج سازندگي استان يادآور شد: کارگروه اشتغال استانداري با حضور متوليان امر اشتغال و کارآفريني استان به بررسي مشکلات و معضلات کلي اشتغال استان اعم از سخت افزاري‌، نرم‌افزاري و زيرساختي با هدف استفاده از پتانسيل‌هاي برخي دستگاه‌هاي اجرايي متولي اشتغال در راستاي پوشاندن ضعف برخي دستگاه‌هاي درگير در مسير اشتغالزايي مي‌پردازد.

زهرايي ادامه داد: بسيج سازندگي در اين مسير چون از ظرفيت بالاي قشر بسيج و انعطاف‌پذيري بالاي اجرايي برخوردار است که با عضويت در کارگروه اشتغال استانداري توانسته به عنوان بازوي ياري دهنده بسياري از سازمان‌ها در دستيابي به اهداف اشتغالزايي و کارآفريني عمل کند.

وي اظهارکرد: کميته اشتغال روستايي نيز با عضويت برخي دستگاه‌هاي اجرايي متولي اشتغال روستايي از جمله کميته امداد امام خميني (ره)، آموزش فني و حرفه اي، جهادکشاورزي، دفتر امور روستايي استانداري و بسيج سازندگي، نسبت به بررسي مشکلات اشتغال پايدار روستايي، بررسي معضلات و مشکلات عدم موفقيت برخي طرح‌هاي اشتغالزايي در روستاها، ايجاد بانک اطلاعات اشتغال روستايي و برنامه هايي در اين راستا و اهداف اقدام مي‌کند.

مسئول بسيج سازندگي خراسان جنوبي خاطرنشان‌کرد: در بحث بازاريابي و بازارسازي براي محصولات کارگاه‌هاي توليدي، کميته‌اي با هدف شناسايي ظرفيت واحدهاي توليدي در استان، شناسايي بازارهاي هدف، بازاريابي و بازارسازي براي محصولات کارگاه‌هاي توليدي سطح استان، ايجاد بازارهاي مصرف در داخل استان، شناسايي و تشويق سرمايه‌گذاران خارج استان، شناسايي نقصان و کمبودهاي چرخه جمع‌آوري و فروش محصولات توليدي در عرصه‌هاي اقتصاد مقاومتي و صنايع تبديلي ايجاد شده است.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/4603/راه-اندازي-کارگاه‌هاي-توليدي-در-راستاي-سياست‌هاي-اقتصاد-مقاومتي
بستن   چاپ