پیام خراسان
دفاع از شهردار اسبق براي اجراي طرح ميدان شهدا
fiogf49gjkf0d
چهارشنبه 14 مهر 1395 - 10:43:47 AM
خراسان رضوي
هراتي در پي نطق پيش از دستور هفته گذشته فاطمي عضو شورا درباره طرح ميدان شهدا به دفاع از عملکرد شهردار اسبق(بني هاشمي) در اين زمينه پرداخت.  همچنين شورا نظريه کميسيون هاي شورا درباره نامه مخالفت فرمانداري با چند مصوبه را بررسي کرد و به تصويب رساند. ايجاد مديريت براي حريم شهر مشهد و آيين نامه معيارهاي نماهاي ساختمان نيز از ديگر مصوبات شوراي شهر بود. به گزارش خراسان رضوي، حجت الاسلام لطفي در نطق پيش از دستور با گلايه از همه افراد براي پرداختن ضعيف به فريضه امر به معروف و نهي از منکر، نوشته اش را خواند. وي با انتقاد از تأخير در ابلاغ قانون امر به معروف گفت: غرب گراها و غربزده هايي که در طول جنگ از پول اين مردم تحصيل کردند و برگشتند بعد از جنگ نوعي از مديريت را ابلاغ کردند که اولين خصيصه آن برخلاف همه آموزه هاي ديني ستاره دار بودن و امتيازويژه اين مديران و نژاد برتر شدن آن ها بود. از جمله باغ تالارهاي نجومي که هزاران مورد در روستاهاي اطراف شهر و ييلاقات مشهد در شمال و جنوب وجود دارد و امتيازات و حق السهم دارند. وي گفت: شوراي اسلامي و شهرداري مشهد گرچه در شکل و ظاهر کارهايي کرده اند ولي به علت بي توجهي به محتوا و رفتار هنوز ابهام زيادي در امتيازات و دريافت ها وجود دارد و براي قانون عفاف و حجاب گامي برداشته نشده است. وي تصريح کرد:از همه عمرشورا چند ماه بيشتر نمانده و سال آينده عملا وقت مرده اي خواهد بود. قطعا خدا و امام و شهدا از ما که با نام ارزش ها آمديم ولي نتوانستيم براي دين خدا و حفظ قداست و معنويت مشهدالرضا(ع)  کاري کنيم نخواهند گذشت و سال آينده همين روزها حسرت خواهيم خورد. لطفي با بيان اين که حرمت شکني در شهر مقدس مشهدرا محکوم مي کنيم، گفت: نسبت به پيامدهاي سفرهاي خارجي ها به بهانه سرمايه گذاري، گردشگري و مشهد2017 به مشهد نگران هستيم و هشدار مي دهيم. ورود بعضي سرمايه داران که به اسم عمران مشهد يا شعار داريوش پرستي و توجه به نمازهاي شرک آميزگبري گري پابه عرصه مشهد نهاده اند و بي توجهي به پيوست هاي فرهنگي بعد از چند سال باعث نگراني است. وي تصريح کرد: در پايان ضمن آرزوي توفيق براي مديريت جديد شوراي شهر تقاضا دارم فضاي جلسات و شورا را به گونه اي مديريت کنند که نمايندگان مردم از هر قشر و گرايشي بتوانند حرف خود را در شورا بزنند و مجبور نشوند با روزنامه ها و خبرنگاران مطرح کنند. بايد از طرفي از روابط عمومي ها و روزنامه شهر آرا که اخيرا به جهان شهر بيشتر مي پردازند تا شوراي شهر و به صورت عادلانه همه نمايندگان مردم استفاده کنند و البته پاسخگوي سخنان و مواضع خود باشند. لطفي گفت: برخورد با بعضي اهل قلم و خبرنگاران که نقد و انتقاد آنان هر چند تند، عامل سلامت شورا و شهرداري است، جاي گلايه دارد ، البته از آن عزيزان هم انتظار داريم از جاده حق و عدل و انصاف بيرون نروند وضمن حفظ گرايش سياسي با رويکرد سياسي صرف به کارها نگاه نکنند.

دفاع از شهردار اسبق و طرح ميدان شهدا
در ادامه جلسه، هراتي عضوشورا پشت تريبون رفت و در دفاع از "بني هاشمي" شهرداراسبق مشهد براي اجراي طرح ميدان شهدا گفت: در هفته گذشته در نطق پيش از دستور خود طرح ميدان شهدا را جنايت و مديريت اين جنايت ها را به طراح پل بعثت در دوران دفاع مقدس و شهردار وقت مشهد نسبت دادند. اين جانب به عنوان يک جهادگر بر خود لازم مي بينم از حرمت همکار ارجمند و برادر بزرگوار خودم جناب آقاي مهندس بني هاشمي دفاع کنم که مورد اين خطاب بود و از مظلوميت جهادگران که ديروز مظلومانه از صحنه مديريت اجرايي کشور حذف شدند و امروز مظلومانه تر اتهام مديريت جنايت را به پيشاني پيشکسوتان خود مي بينند. وي با بيان اين که  آيا طرح ميدان شهدا يک جنايت است؟ افزود: سابقه ميدان شهدا و خيابان هاي منتهي به آن به قبل از انقلاب و دوران پهلوي اول سال هاي 1310 تا 1320 برمي گردد؛ اين ميدان از محل تلاقي شش محور اصلي منتهي به آن شکل گرفت که با نصب مجسمه رضاخان در آن، به عنوان يک نقطه تقابل در برابر حرم مطهر امام رضا(ع) تا قبل از انقلاب اسلامي خودنمايي مي کرد؛ اما با تخريب اين مجسمه در دوران انقلاب، الزامات مربوط به بازسازي ميدان بر اساس مفاهيم ايراني – اسلامي انجام شده است. هراتي گفت: در طرح جديد ميدان شهدا در تضاد با مفاهيم قبلي آن که برشمرده شد، اين ميدان به عنوان يک ورودي براي تشرف به حرم مطهر امام رضا(ع) طراحي شده  است. وي تاکيد کرد: ويژگي هاي اصلي اين طرح به اختصار عبارت است از: تبديل ميدان شهدا از يک تقاطع شش راهي و گره ترافيکي به يک عرصه، حياط و يا صحن دوسطحي (مطابق با فضاهاي شهري برجسته ايراني – اسلامي همچون ميدان نقش جهان اصفهان) به عنوان يک فضاي ورودي براي تشرف به حرم مطهر امام رضا(ع)،  محصور شدن ميدان به وسيله عناصر اصلي حاکميت محلي همچون شهرداري و ساختمان تالار شهر مشتمل بر شوراي شهر، آمفي تئاتر، نمايشگاه، موزه و همچنين فضاهاي تجاري که علاوه بر اين ترافيک را از عرصه ميدان به حلقه پيراموني و بيروني ميدان انتقال مي دهد. وي افزود: حفظ و تقويت فضاهاي فرهنگي – مذهبي پيرامون ميدان شامل مساجد، حوزه هاي علميه و حسينيه ها،  ايجاد فرصت هاي بي نظير براي ديوار نگاري هنرمندان به مساحت حدود سه هزار و 500 مترمربع در بدنه ها و محيط داخلي ميدان،  طراحي کف ميدان مبتني بر انعکاس نقش آسمان بر زمين برگرفته از حرکت دوران کهکشان ها که در سقف اماکن متبرکه و مذهبي مانند مسجد جامع يزد و امام زاده شاه محمدتقي بندرعباس وجود دارد. وي درباره ايده هاي طرح گفت: ايجاد قوس در محل برخورد صفحه کف ميدان با ديواره و دروازه ساختمان تالار شهر که بيانگر استمرار حرکت از خاک بر افلاک يا حرکت از فرش تا عرش است؛ که با استقرار تمثال شهداي گران قدر انقلاب اسلامي و دفاع مقدس در بلنداي اين ديوار مي توان شهادت را به عنوان راه دائمي و مستمر در طول تاريخ براي قدسي شدن و عرش نشيني خاکيان ترسيم کرد  که حدود 3500 متر ديواره در ميدان وجود دارد
در ادامه جلسه آيين نامه استفاده از معيارهاي مصوب شهرداري در نماي ساختمان به تصويب رسيد. همچنين در ادامه جلسه طرح جمعي از اعضاي شوراي شهر در زمينه تسريع در پاسخ گويي به مالکان متقاضي پروانه و امتياز بابت ملک در مسير طرح هاي شهري در دستور کار قرار گرفت و به دليل پايان زمان جلسه ادامه بررسي آن به جلسه بعدي موکول شد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/4655/دفاع-از-شهردار-اسبق-براي-اجراي-طرح-ميدان-شهدا
بستن   چاپ