پیام خراسان
هزينه هاي دندانپزشکي دردي بزرگتر از دندان درد
fiogf49gjkf0d
دوشنبه 3 آبان 1395 - 10:51:28 AM
خراسان شمالي
خراسان انلاين- پس از چندين مرحله بالاخره موفق به گرفتن عکس هاي مورد نياز مي شوند و به طرف اتاق پزشک به راه مي افتند، پزشک با معاينه سطحي متوجه مي شود که تعداد زيادي از دندان هاي دختر بچه 12 ساله به ترميم و پر کردن نياز دارد. اما مادر دختر با صداي آرامي در گوش پزشک مي گويد که در حال حاضر فقط همين دنداني را که درد مي کند، عصب کشي کند تا در آينده براي ترميم بقيه دندان ها مراجعه کنند.
هزينه هاي بالا
بيماراني که بيرون نشسته اند هم وضعيت بهتري ندارند. يکي از آن ها که به گفته خودش 68 سال سن دارد، مي گويد: هزينه هاي دندانپزشکي بسيار بالاست به همين دليل هر بار که دچار دندان درد مي شوم، به جاي ترميم و پر کردن آن از دندانپزشک مي خواهم تا دندانم را بکشد. مرد ميانسال ديگري که کنار او نشسته است، نيز اين جمله او را تاييد و عنوان مي کند: چندي پيش نزد دندانپزشک براي پر کردن دندانم رفتم که حدود450 هزار تومان بابت پر کردن يک دندان مطالبه کردند و از آن جايي که توان پرداخت چنين هزينه اي را نداشتم از ادامه درمان منصرف شدم و چند وقت بعد به دليل درد زيادي که تحمل مي کردم ناچار شدم آن دندانم را بکشم.
«عليپور» ادامه مي دهد: نوبت گرفتن در مراکز درماني دولتي بسيار زمانبر است و بيشتر افرادي که توانايي مالي کافي ندارند تا به مراکز خصوصي بروند ترجيح مي دهند از ادامه درمان انصراف دهند يا در مراکز دولتي به درمان بپردازند و در نهايت بيشتر آن ها مي خواهند دندان هاي خراب شان را بکشند.
شهروندي ديگر که به مطب يک دندانپزشک مراجعه کرده است، بيان مي کند: تعداد دندان هاي خرابي که دارم زياد است و هر چند ماه يک بار که توانايي مالي داشته باشم براي ترميم آن ها به پزشک مراجعه مي کنم. وي که تمايلي ندارد، نامش را ذکر کند، ادامه مي دهد: با اين که به مطب دندانپزشک مراجعه مي کنم تا از خدمات بهتر و کيفيت بيشتر موادي که براي ترميم دندان استفاده مي شود، بهره مند شوم اما باز هم بعد از مدت کوتاهي متوجه مي شوم که مقداري از موادي که دندانم با آن پر شده، ريخته است و مجبور هستم دوباره مراجعه کنم. وي خاطرنشان مي کند: در حال حاضر دندان هاي فرزندم هم با اين که بهداشت دهان و دندان را به خوبي رعايت مي کند، خراب است و مجبوريم براي کاهش هزينه ها هر چند ماه يک بار براي درمان آن ها اقدام کنيم. شهروند ديگري هم از بالا بودن هزينه هاي دندانپزشکي و موثر نبودن بيمه ها در کاهش فرانشيز عنوان مي کند: زماني که به بيشتر دندانپزشکان مراجعه مي کنيم، متوجه مي شويم که طرف قرارداد سازمان هاي بيمه گر مختلف نيستند و اگر هم باشند در هزينه هاي دريافتي تاثير چنداني ندارند. وي بيان مي کند: نوبت دهي بيمارستان ها و مراکز دولتي نيز آن قدر پيچيده و طولاني است که کمتر فردي حوصله مي کند به اين مراکز مراجعه کند و بيشتر افراد از خير درمان دندان هايشان مي گذرند اين در حالي است که در شهرهايي مانند مشهد و تهران با وجود جمعيت بيشتر نوبت گرفتن از مراکز دولتي راحت تر و کيفيت خدمات ارائه شده نيز بهتر است.
هر نفر 13 دندان خراب
بنا بر آمار مختلفي که منتشر مي شود ايراني ها دندان خراب زيادي دارند چنان که رئيس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در گفت وگو با يکي از خبرگزاري ها مطرح کرده است که هر ايراني 35 تا 45 ساله، 13 دندان خراب دارد.
دکتر «حميد صمدزاده» با بيان اين که سن رويش دندان هاي دائمي از 6 سالگي است، گفته است: در بررسي هاي به عمل آمده در کودکان 12 ساله ايراني مشخص شد که هر کودک 12 ساله به طور ميانگين 2.09 دندان خراب دارد که 83 درصد موارد آن مربوط به پوسيدگي دندان است. وي افزوده است: استفاده منظم از ترکيبات فلورايد 25 تا 45 درصد از پوسيدگي دندان پيشگيري مي کند. وي با اشاره به خرابي 13.2 دندان هر فرد در گروه سني 35 تا 45 سال، گفته است: متاسفانه در اين گروه سني هر فرد ايراني چهار دندان کشيده شده نيز دارد. وي افزوده است: تعداد دندان هاي پوسيده به طور قطع با افزايش سن بيشتر هم مي شود، اما هدف ما اين است که به جاي کشيدن دندان هاي خراب به سمت ترميم و پرکردن آن پيش رويم. وي گفته است: متاسفانه تحت پوشش نبودن خدمات دندانپزشکي مشکلي است که از گذشته وجود داشته و در حال حاضر با تعامل با بيمه سلامت اين خدمت براي کودکان زير 14 سال توسط بيمه ارائه مي شود. وي تصريح کرده است: با توجه به قيمت بالاي خدمات دندانپزشکي، وزارت رفاه همکاري کمي براي پوشش بيمه اي اين خدمات دارد و اعتبارات بيمه هم در حوزه اين وزارتخانه است و ما نقشي در اين زمينه نداريم.
ايرادي بزرگ
رئيس سازمان نظام پزشکي شهرستان بجنورد هم درباره تعرفه هاي دندانپزشکي و پوشش بيمه اي آن عنوان مي کند: تعرفه هاي دندانپزشکي توسط کميسيوني در تهران تعيين مي شود. دکتر «انصاري» با اشاره به پيچيده بودن خدمات دندانپزشکي عنوان مي کند: تعرفه دندانپزشکي براي خدمات مختلف در سطوح مختلف دندان با يکديگر متفاوت است ولي برداشت برخي بيماران بر اساس يافته هاي ظاهري است که از متفاوت بودن اين تعرفه ها اظهار ناراحتي مي کنند. وي مي گويد:متفاوت بودن مواد و زمان به کار رفته براي درمان در متفاوت بودن هزينه ها تاثير دارد که همه اين ها ضريب دارد. وي با اظهار تاسف از اين که در کشور ما بيمه پوششي براي خدمات دندانپزشکي نمي دهد، از اين کار به عنوان يک ايراد بزرگ ياد مي کند و مي گويد: از امسال مقرر شده است تا وزارت بهداشت اقدام لازم را براي سنين پايين تر انجام دهد تا خدمات دندانپزشکي براي اين گروه سني تحت پوشش بيمه قرار گيرد. وي خدمات دندانپزشکي را خدمات گراني مي داند که بيمه ها پوشش بسيار ضعيفي در اين زمينه دارند و در طرح تحول سلامت هم چنين است و بيشترين فشار به مردم تحميل مي شود. وي خاطرنشان مي کند: اين به آن معنا نيست که دندانپزشکان هزينه بيشتري دريافت مي کنند، هر چند اگر شکايتي از سوي بيماران مطرح شود نظارت و پي گيري هاي لازم انجام مي شود. وي بيان مي کند: دولت بايد نسبت به ارائه خدمات دندانپزشکي نگاه وسيع تري داشته باشد و تذکرات لازم در اين زمينه داده شده تا هم تراز طرح تحول سلامت در اين باره تجديد نظر شود.
آمار بالاي پوسيدگي دندان
کارشناس مسئول بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي با بيان اين که ميزان پوسيدگي دندان در مناطق روستايي استان بيشتر از مناطق شهري است، عنوان مي کند: شاخص DMFT طبق آخرين آمار انجام شده در سال 91، در گروه سني 5 تا 6 سال 5 دندان شيري پوسيده، 12 ساله 2 دندان، 15 ساله 3.17 افراد 35 تا 44 ساله 13.83 و 65 تا 74 ساله 27.44 دندان است. دکتر «رباني» مي افزايد: قسمت اعظم اين شاخص مربوط به پوسيدگي دندان است که ميانگين کشوري آن نيز به ترتيب گروه هاي سني ياد شده 5.16، 2.09، 3.29، 13.20 و 25.71 دندان است.
وي از اجراي طرح وارنيش فلورايد در بين دانش آموزان 6 تا 14 سال کل استان خبر مي دهد و مي گويد: اين طرح براي 90 هزار دانش آموز با همکاري اداره کل آموزش و پرورش در دو نوبت آبان و ارديبهشت ماه انجام مي شود که 45 درصد جنبه پيشگيري دارد. وي ادامه مي دهد: سال گذشته نيز اين کار براي صد در صد دانش آموزان همين محدوده سني انجام و حدود 200 ميليون تومان هزينه شد. وي از وجود 3 مرکز تجميعي در شهرستان هاي بجنورد، شيروان و آشخانه براي درمان و ترميم دندان دانش آموزان به عنوان گروه هدف که شامل دانش آموزان 6 تا 14 سال، کودکان زير 6 سال و مادران باردار و شيرده است، خبر داد و گفت: در مناطق روستايي خدمات تحت پوشش بيمه به طور رايگان و براي بقيه مردم 30 درصد است در مناطق شهري نيز اين خدمات براي دانش آموزان 30 درصد است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/4712/هزينه-هاي-دندانپزشکي-دردي-بزرگتر-از-دندان-درد
بستن   چاپ