پیام خراسان
ربات زیستی ساخته شده از سلول‌های قلبی
سه شنبه 14 فروردين 1397 - 14:39:35
خراسان آنلاین - گروهی از محققان دانشگاه جنوب شرقی نانجینگ چین پلتفرم قلب بر روی یک تراشه را با استفاده از سلول های عضلانی قلب موش، هیدروژل و نانوکریستال ایجاد کردند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از فناوری، همانطور که محققان شرکت‌های داروسازی و دیگر موسسات تحقیقاتی برای تولید داروهای جدید و درمان بیماری‌های مختلف تلاش می‌کنند گروهی دیگر از محققان نیز به روشی دیگر به آنان کمک می‌کنند.
در تحقیق جدید محققان از تغییر رنگ مارمولک الهام گرفتند و در نتیجه اثر مشابهی در نمونه آزمایشگاهی به صورت موجود زنده شبیه پروانه با تغییر رنگ بال‌ها در زمان حرکت ایجاد کردند.
این پلتفرم در واقع یک پروانه نیست بلکه ساختاری فیزیکی است که با اضافه کردن نانوکریستال به هیدروژل و استفاده از یک لایه سلول‌های عضلانی قلب موش صحرایی ایجاد شده‌ است و با شبیه‌سازی بال زدن در واقع سلول‌های عضلانی منقبض و منبسط می شوند. انبساط و انقباض سلول‌های عضلانی بر روی نانوبلورها تاثیر گذاشته و آنها را در رنگ‌های مختلف نشان می‌دهد. قسمتی از پروانه به رنگ آبی به عنوان سلول‌های منقبض و قسمتی نیز به رنگ قرمز و سلول‌های منبسط هستند.
علت شکل پروانه‌ای این پلتفرم درک بهتر تاثیر داروهای درمان بیماری‌های قلبی بر اساس انقباض و انبساط سلول‌های عضلانی است.
این گروه اعلام کرد: با استفاده از مقادیر مختلف داروی قلب ایزوپروترنول توانایی این ربات زیستی پروانه‌ای شکل را با موفقیت آزمایش کردند. این عملکرد شبیه آدرنالین است که برای کمک به جریان خون از طریق انسداد با افزایش سرعت ضربان قلب استفاده می‌شود.
آنان خاطرنشان کردند: انواع مشابهی از این پلتفرم را می‌توان به عنوان لباس‌هایی که بر اساس ضربان قلب تغییر رنگ می‌دهند نیز مورد استفاده قرار داد.
نتایج این تحقیق در نشریه Science Robotics منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/48013/ربات-زیستی-ساخته-شده-از-سلول‌های-قلبی
بستن   چاپ