پیام خراسان
سنگ دولتي‌ها پيش پاي سرمايه‌گذاران/وعده‌هايي که محقق نشد
چهارشنبه 24 آذر 1395 - 12:54:39 PM
مهر

خراسان انلاين- جمعي از توليدکنندگان خراسان جنوبي طي برگزاري جلسه‌اي در اتاق بازرگاني بيرجند، خواستار رفع ريشه اي مشکلاتشان شدند.

اين گونه که پيداست سال‌هاست که واحدهاي توليدي از مشکلاتي مانند ماليات، ارزش افزوده و مشکلات بانکي رنج مي‌برند و اما اين بار درد ديگري بلاي جانشان شده است.

از حرف هايشان پيداست که بسياري از توليدکنندگان از عدم تکريم و احترام از سوي مسئولان دولتي و عدم حمايت دولت از بخش خصوصي رنج مي‌برند و خواستار رسيدگي به وضعيت کنوني هستند.

برخي از توليدکنندگان و سرمايه‌گذاران که به گفته خودشان از اين وضعيت به ستوه آمده‌اند و اعلام کرده‌اند در صورت ادامه اين شرايط، خراسان جنوبي را ترک خواهند کرد.

روحيه صنعتي در خراسان جنوبي وجود ندارد

مديرعامل يک شرکت صنعتي در اين جلسه با بيان اينکه در افغانستان چند کارخانه راه اندازي نموده است، گفت: به اندازه اي که در خراسان جنوبي اذيت شدم، در افغانستان اذيت نشدم.

علي آبادي ادامه داد: متاسفانه در خراسان جنوبي روحيه صنعتي، کارآفريني و اشتغال معني نداشته و تنها براي کار دولتي ساخته شده است.

وي با اشاره به مشکلات پيش روي صنعت در خراسان جنوبي، اظهار کرد: براي اخذ يک پروانه در استان بايد شش ماه پيگيري کنيم در صورتي که در ساير استان‌ها در مدت دو هفته مي‌توان آن را اخذ کرد.

علي آبادي با اشاره به خشکسالي هاي پياپي در خراسان جنوبي، بيان کرد: با توجه به ميانگين پايين بارندگي در سال، نبايد ماليات به خراسان جنوبي تعلق گيرد.

وي ادامه داد: بايد تفاوتي با کسي که در خراسان جنوبي سرمايه گذاري مي‌کند با توليدکنندگان ديگر استان‌ها، وجود داشته باشد.

وي يکي از مشکلات خراسان جنوبي را نداشتن جمعيت دانست وافزود: اين باعث کم بودن مصرف کننده در استان شده است.

علي آبادي با تاکيد بر اينکه بايد چاره اي براي ايجاد بازار برداشته شود، گفت: بايد به بازار افغانستان که در همسايگي خراسان جنوبي است به عنوان يک فرصت نگاه شود.

 وي همچنين رکود بازار و کاهش نقديندگي را يکي ديگر از چالش هاي واحدهاي توليدي استان برشمرد و ضمن گلايه از برخي بانک‌ها گفت: بايستي پرداخت وام با بهره پايين به واحدهاي استان تعلق گيرد تا انگيزه اي براي سرمايه‌گذاران در استان ايجاد شود.

سايه سياه مشکلات دارايي در واحدهاي توليدي

وي اظهار کرد: برخي ادارات خراسان جنوبي سد راه توليد بوده و برخي دستگاه‌هاي خدمت رسان به دليل اينکه کارخانه در سطح شهر قرار ندارد، از ارائه خدمات خودداري مي‌کنند.

مديرعامل اين شرکت تاکيد کرد: بايد مشکلات دارايي و ديگر موانع توليد حل شود تا همين واحدهاي توليدي که تعدادشان انگشت شمار است، در استان بمانند.

وي ارزش افزوده را از ديگر مشکلات اصلي پيش روي توليد استان دانست وگفت: اگر قرار است شرايط به همين گونه پيش برود، بايد توليد و بخش خصوصي را تعطيل کنيم.

علي آبادي ادامه داد: در شرايط کنوني که بي آبي بر کشاورزي لطمه زده است بايد صنعت ومعدن را تقويت کنيم در غير اين صورت تا 50 سال آينده خراسان جنوبي خالي از سکنه مي‌شود.

قانون ابزاري براي چالش توليد

مديرعامل يکي ديگر از شرکتهاي صنعتي در اين جلسه با بيان اينکه درد صنعت از الان نيست و از قديم بوده است، گفت: با آمدن تحريم‌ها شرايط اقتصادي ما بي نهايت به هم ريخت و بازارها قفل شد.

ساجد ادامه داد: بانک‌ها و سيستم دولتي به جاي اينکه به ما کمک کنند، بلاي جان ما شده و مقابل ما ايستادند.

وي با بيان اينکه قانون کشور ما، پارچه 140 هزار تيکه است، افزود: در بسياري از شهرها از قانون براي کمک به توليد استفاده مي‌شود اما متاسفانه در شهرهاي کوچک از قانون به عنوان ابزاري جهت چالش و توقف توليد کنننده استفاده مي‌کنند.

بانک‌ها و سيستم دولتي به جاي اينکه به ما کمک کنند، بلاي جان ما شده و مقابل ما ايستادند ساجد اظهار کرد: شرايط اقتصادي 91 همه را دچار چالش کرد و نتيجه‌اش رکود وخوابيدن واحد توليدي است.

وي با اشاره به هزينه گزاف کار آفريني بيان کرد: دولت نمي‌تواند هزينه کارافريني را بدهد بنابراين اگر دست به دست به دست هم ندهيم، کاي از پيش نمي‌رود.

ساجد، دارايي را از ديگر مشکلات پيش روي توليدکنندگان دانست و گفت: سازمان اقتصاد و دارايي بسيار سليقه اي عمل مي‌کند و مشکلات و چالش‌ها را مي‌بيند اما از درآمد کسب نکرده، ماليات مي‌گيرد.

مديرعامل يک شرکت توليدي هم در اين جلسه با بيان اينکه دردولت و نظام اشتياقي براي راه اندازي توليد نيست، گفت: اين اشتياق در سال هاي گذشته از بين رفته است.

يوسفي با اشاره به نرخ بيکاري در خراسان جنوبي، بيان کرد: بايد با رفع مشکلات واحد هاي توليدي زمينه اشتغال در استان فراهم شود.

وي خراسان جنوبي را مشهور به بهشت معادن دانست و گفت: وظيفه سازمان صنعت معدن وتجارت اين است که مشکلات توليدکنندگان و سرمايه‌گذاران را تسهيل کند.

وي با اشاره به اخذ تعرفه هاي دولتي از واحدهاي توليدي، بيان کرد: در بيرجند از واحدهاي در حال ساخت تعرفه صنعتي اخذ مي‌شود واين در حالي است که در سربيشه از واحد در حال ساخت، تعرفه آزاد مي‌گيرند.

وي ادامه داد: در خراسان جنوبي 60 کيلومتر که از مرکز استان فاصله مي‌گيريم، قوانين سليقه اي عمل مي‌شود و اين مهم بايد مورد توجه و رسيدگي قرار گيرد.

زخم هاي بي درمان بخش دولتي بر واحدهاي توليدي

نماينده يک واحد توليد کاشي هم در اين جلسه با بيان اين که مشکلات واحدهاي صنعتي با بخش دولتي دو نوع است ذکر کرد و افزود: تعدادي از آنها ملّي است که يا در ارتباط با قوانين است و بايد توسط نمايندگان پيگيري و اصلاح شود و يا به دستورالعمل و بخشنامه هاي دولت مربوط مي‌شود که مي‌بايست با پيگيري مقامات استان در سطح وزارتخانه‌ها حل شود.

نوربخش عنوان کرد: بسياري از مشکلات توليدکنندگان استاني است که بايد با فرهنگ سازي مرتفع شود.

وي ادامه داد : برخي از کارگزاران و مجريان روح قوانين و بخشنامه‌ها را درک ننموده و با بخشي نگري و صرفاً ملاحضات سازماني ضربه هايي به توليد، اشتغال و بطور کلّي سرمايه گذاري مي زنندکه به سادگي قابل جبران نيست.

نوربخش افزود: متأسفانه اکثر افراد ديدگاه ملّي و حتي بعضاً ديدگاه استاني نداشته و با عملکردي که محدود به نگرش سازماني مي‌شود مانع پيشرفت استان و دلگرمي علاقمندان به سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال مي‌گردند.

برخي از کارگزاران و مجريان روح قوانين و بخشنامه‌ها را درک ننموده و با بخشي نگري و صرفاً ملاحضات سازماني ضربه هايي به توليد، اشتغال و بطور کلّي سرمايه گذاري مي زنندکه به سادگي قابل جبران نيست وي بيان داشت: اگر پاي درد دل هر يک از کار آفرينان بنشينيد کتابي از درد دل را در برابرتان خواهند گشود که با اندکي توجه و سعه صدر مسئولين و کارگزاران، اکثر آنها قابل حل است، کما اينکه برخي از همين مسئولين و عوامل دولتي ضمن رعايت قانون و دستورالعمل هاي مربوط موجب پيشرفت امور و دلگرمي علاقمندان مي‌گردند.

اتاق مشاورين حل مشکل توليدکنندگان تشکيل شود

نائب رئيس کمسيون صنعت، معدن اتاق بازرگاني بيرجند با اشاره به اقدامات انجام شده در زمينه صنعت و معدن استان، بيان کرد: تاکنون اتقافات خوبي در ستاد رفع موانع توليد و در راستاي اقتصاد مقامتي افتاده است.

صباغ زاده خواستار هم نشيني واحدهاي توليدي با مسئولان ذيربط شد و افزود: بايد با پايش مشکلات موجود در واحدهاي توليدي آن‌ها را رفع کنيم.

وي با تاکيد بر اينکه رکودهاي موجود در واحدهاي توليدي بايد شناسايي شوند، افزود: بايد مشکلات موجود را شناسايي کرده و براي حل آن‌ها چاره انديشي کنيم.

صباغ زاده ادامه داد: در شرايط کنوني مسئولان ذيربط براي حل مشکلات واحدهاي توليدي و بنگاه هاي اقتصادي به طور جد وارد ميدان عمل شدند و اين فرصتي مناسب براي بيان مشکلات است.

نائب رئيس کمسيون صنعت، معدن اتاق بازرگاني بيرجند با بيان اينکه خواستار تشکيل اتاق مشاورين براي رفع مشکلات واحدهاي توليد شد و افزود: بايد يک يا دو نفر مشاور مطلع ورزيده در اين اتاق‌ها باشند تا بنگاه‌ها در رفع مشکلات از آن‌ها کمک گيرند.

وي با بيان اينکه اتاق بازرگاني بايد بيش از پيش وارد ميدان شود، تاکيد کرد: کميسون صنعت و معدن تصميمات جدي تري براي رفع مشکلات تامين اجتماعي و ماليات بگيرد.

صباغ زاده ادامه داد: همچنين بايد نشست هاي تخصصي براي بخش صنعت و معدن برگزار شود و نتايج آن‌ها نيز در کميسيون صنعت و معدن بررسي شود.

واحدهاي توليدي راه حل مشکلات را پيشنهاد دهند

نائب رئيس کمسيون صنعت، معدن اتاق بازرگاني بيرجند بيان کرد: به دنبال اين هستيم که فضاي توليد را آهسته آهسته درست کنيم و به سمت انسجام برسانيم.

وي با اشاره به عوامل مشکل زا براي واحدهاي توليدي خراسان جنوبي گفت: ساختار بروکراسي اداري در دولت و سطوح بدنه کارشناسي استان يکي از عوامل پيش رو است.

صباغ زاده ادامه داد: واحد هاي توليدي نامه اي با اتاق بازرگاني بيرجند بنويسند و در قالب آن مشکلات خود را بيان کرده و روش هاي حل آن را نيز بازگو کنند.

اينگونه که پيداست مشکلات سرمايه‌گذاران روز به ر وز فزوني مي‌يابد و فشار دستگاه‌هاي دولتي و بانک‌ها نيز بر آن‌ها بيش از گذشته تحميل مي‌شود. شايد خراسان جنوبي سرنوشتي تلخ را پيش رو دارد چرا که از ديرباز با قهر طبيعت رو به رو رو بوده و اين طور که پيداست چندي بعد در صورت عدم رفع مشکلات سرمايه گذاري، با قهر سرمايه‌گذاران نيز رو به رو خواهد شد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/4870/سنگ-دولتي‌ها-پيش-پاي-سرمايه‌گذاران-وعده‌هايي-که-محقق-نشد
بستن   چاپ