پیام خراسان
گلوگاه های تولید عنوان امروز روزنامه خراسان شمالی
چهارشنبه 15 فروردين 1397 - 10:08:35
خراسان آنلاین - بجنورد- روزنامه خراسان شمالی چهارشنبه در شماره 2681 خود در گزارشی با عنوان 'گلوگاه های تولید' به بررسی حال و روز تولیدکنندگان این استان پرداخته است.
به گزارش ایرنا در این گزارش می خوانیم:
جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، هر هفته با هدف کمک به رفع مشکلات تولیدکنندگان و صاحبان صنایع کوچک خراسان شمالی برگزار می شود. در این کارگروه که نمایندگان دستگاه های موثر، حضور دارند، صنعتگران به بیان مشکلات خود می پردازند تا حاضران در جلسه راهکارهایی را که می تواند به رفع مشکل شان کمک کند، ارائه کنند.
طبق آن چه از این جلسات بر می آید، «دولت»، «نظام بانکی»، «نظام مالیاتی» و «سازمان تأمین اجتماعی» را می توان مهم ترین گلوگاه ها و موانع بر سر راه تولید در خراسان شمالی نام برد.
اقداماتی که باید انجام شود
«اگرچه، بهترین، سالم ترین و اقتصادی ترین روش منبع تأمین درآمد برای دولت ها مالیات است اما وجود مالیات تکلیفی و عملکرد برای واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی یا کسب و کارهای کوچکی که چند سالی بیشتر از راه اندازی آن ها نمی گذرد، یکی از گلوگاه های تولید در کشور به شمار می رود چرا که این واحدها، در اولین قدم با پرداخت مالیات های تکلیفی و عملکرد مواجه می شوند، در حالی که توان پرداخت آن را ندارند.»
این جمله را یک کارشناس اقتصادی می گوید و ادامه می دهد: برای دریافت مالیات طبیعی است که باید تولیدی صورت بگیرد و فعالیت اقتصادی وجود داشته باشد و در نهایت، این درآمد از محل مالیات، در کنار هزینه های جاری کشور برای رونق تولید و در جهت پیشرفت و آبادانی اقتصادی نیز هزینه شود، اما از آن جایی که دولت خیلی بزرگ است و هزینه های آن نیز روز به روز بیشتر می شود، با گرفتن مالیات سعی در جبران هزینه های ناکارآمدی خودش دارد و تنها متضرر این نوع دریافت مالیات تولیدکنندگانی هستند که تازه کسب و کار خود را آغاز کرده اند.
«الهامی» بیان می کند: در حالی که اگر بخشودگی مالیاتی یا سیاست های معاف از مالیات برای تولیدکنندگان در نظر گرفته شود، منجر به افزایش تولید و کاهش هزینه های تولید می شود و با رشد تولید، درآمد مالیاتی دولت نیز افزایش خواهد یافت بنابراین، بخشودگی مالیاتی برای تولیدکنندگان صادرکننده و همچنین معافیت مالیاتی برای تولیدکنندگان نوپایی که به دنبال ایجاد فضای رقابتی و تولید محصولات باکیفیت هستند از مهم ترین کارهایی است که باید برای رفع این گلوگاه تولید انجام شود.
به گفته این کارشناس، هر تولیدکننده باید بابت هر نیروی کار 23 درصد، بابت هزینه های پیمانکاری (بیمه) به طور متوسط 18 درصد، بابت سرمایه ای که از بانک دریافت می کند حدود 20 تا 22 درصد و بابت مالیات 10 درصد پرداخت کند، با این حساب باید تولیدکننده سود بسیار بالایی از محل تولید به دست آورد که بتواند هزینه های جاری خود را پوشش دهد در حالی که در شرایط فعلی تولیدکنندگان توانایی پرداخت این هزینه ها را ندارند و اصلاح قوانین در حوزه تأمین اجتماعی برای کمک به تولیدکننده و تولید یکی از ضروریات در این بخش است.
«الهامی» اظهار می کند: در حال حاضر بانک ها تسهیلات با نرخ 20 تا 25 درصد به تولیدکنندگان پرداخت می کنند و این شرایط منجر به ورشکستی بسیاری از آن ها شده است؛ از طرفی، هر وقت تولیدکننده ای در آستانه ورشکستی قرار می گیرد، بانک ها وام بیشتری پرداخت می کنند، زیرا براساس قانون ورشکستگی اگر شرکتی اعلام ورشکستگی کند بانک نمی تواند سود تسهیلات خود را از آن شرکت دریافت کند و باید تنها اصل تسهیلات را بازپس گیرد. به طور مثال، فرض کنید تولیدکننده ای یک میلیارد تومان وام گرفته و در مرز ورشکستی قرار دارد، بانک وام جدیدی به مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان، که 200 میلیون تومان آن سود قبلی است، به تولیدکننده می پردازد تا تولیدکننده اعلام ورشکستگی نکند. بنابراین، تکلیف بانک ها مشخص است و نه تنها حمایتی از تولید نمی کنند، بلکه مانع تولید هم هستند.
راهکارها ارائه شود
یک دانشجوی دکترای اقتصاد می گوید: تاکنون از جهات مختلفی به بحث و بررسی مشکلات و چالش های پیش روی تولید و ارائه راهکار برای حل آن ها پرداخته شده است و به اعتقاد کارشناسان، همچنان قوانین و شرایط مناسبی برای بخش تولید در استان وجود ندارد. شاید علت بی نتیجه ماندن بحث ها و ارائه راهکارها، بیش از پیش در نقش دولت به عنوان مهم ترین و کلیدی ترین گلوگاه تولید قابل بررسی باشد، چرا که وابستگی اقتصاد کشور به نفت سایر بخش های مرتبط با تولید را که می توانند در خدمت رونق تولید قرار گیرند، تحت تأثیر قرار می دهد و مانع رسیدن به شرایط مطلوب تولید و اثرگذاری آن بر اقتصاد کشور می شود.
«نوروزی» می افزاید: بنابراین، با نگاهی جامع تر و کلان تر، باید ابتدا ریشه جان نگرفتن تولید را در دولت و عوامل وابسته به دولت جست و جو کرد و سپس سایر بخش های مرتبط با آن را مورد بحث و بررسی قرار داد و راهکارهای برون رفت از شرایط نا به سامان تولید را ارائه داد.
از چاله به چاه
معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استاندار خراسان شمالی هم با تایید مشکلاتی که در حوزه دولت، بانک ها، تامین اجتماعی و مالیات وجود دارد، می گوید: گاه با مهربانی های نا به جا، تولید کننده را از چاله به چاه می اندازیم که این اصلا خوب نیست.
«پورعیسی» می افزاید: هر گاه تولیدکننده ای به مشکل خورده است، بلافاصله او را به سمت بانک ها هدایت کرده ایم که این موضوع نه تنها مشکل او را برطرف نکرده بلکه او را بدهکارتر هم کرده است.
وی تصریح می کند: دستگاه های اجرایی همان طور که به دنبال معرفی تولیدکننده به بانک و دریافت وام هستند، باید در حوزه بازاریابی، خط تولید، انبارداری و حتی مدیریت بنگاه و واحد تولیدی و چالش ها و مشکلات او را هر ماه یا هر فصل رصد کنند تا مباحث و چالش ها در کوتاه مدت برطرف شود.
به گفته وی، تمدید کردن وام آن هم با نرخ بالاتر، از چاله به چاه انداختن تولیدکننده است بر این اساس شخصاً مدافع تولیدکننده در رابطه با دریافت وام نیستم.
وی خاطرنشان می کند: برای برطرف شدن مشکلات باید فعالیت های دیگری انجام دهیم به عنوان مثال باید بتوانیم صندوق های ضمانت یا بنیاد برکت را که امکان سرمایه گذاری دارند، به عنوان سرمایه گذار وارد چرخه تولید کنیم تا به محض این که واحد تولیدی دچار مشکل شد، بتوانیم آن را به این سمت سوق دهیم و فقط به بانک ها فشار نیاوریم که به ضرر تولیدکننده هم بشود.
وی اذعان می کند: مشکلاتی در رابطه با واحدهای تولیدی و صنایع کوچک در دولت وجود دارد که باید برای آن ها نیز تدابیری اندیشیده شود و با توجه به این که جدیداً مسئولیت معاونت استانداری را عهده دار شده ام، سعی می کنیم در این رابطه راهکارهای عملیاتی را اجرا کنیم.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی 🆔 @IRNABOJNURD پیگیری کنید.
ع/ 6042

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/49080/گلوگاه-های-تولید-عنوان-امروز-روزنامه-خراسان-شمالی
بستن   چاپ