پیام خراسان
فرزندان تنها عنوان امروز روزنامه خراسان شمالی
دوشنبه 20 فروردين 1397 - 09:26:31
خراسان آنلاین - بجنورد- روزنامه خراسان شمالی دوشنبه در شماره 2685 خود در گزارشی با عنوان 'فرزندان تنها' به بررسی آسیب های این موضوع در جامعه پرداخته است.
به گزارش ایرنا در این گزارش می خوانیم:
این روزها تک فرزندی بین برخی خانواده ها در یک تفکر قابل انتقاد به نوعی مد تبدیل شده است. از سوی دیگر بیشتر خانواده ها درگیر مسائل کاری و اقتصادی هستند، چنان که داشتن بیش از یک فرزند را در خانواده بسیار دور از ذهن می دانند و زمانی که پای صحبت آن ها می نشینیم، می گویند بیشتر به دلیل مسائل اقتصادی از این کار سر باز می زنند. این در حالی است که نرخ رشد جمعیت در کشور نگران کننده و از سویی تک فرزندی باعث تنها شدن کودکان امروزی در درون خانواده ها شده است که طبق گفته کارشناسان، مشکلاتی را در آینده ایجاد می کند.
یکی از شهروندان بیان می کند: در شرایط اقتصادی کنونی جامعه زن و مرد ناچار هستند در بیرون از منزل کار کنند تا بتوانند از عهده مخارج خانه برآیند از این رو آن هایی که فرزند ندارند تمایلی به داشتن فرزند ندارند و آن هایی که یک فرزند دارند به داشتن فرزند دوم فکر نمی کنند.
«تقی زاده» ادامه می دهد: مادرانی که ناچار هستند در بیرون از منزل کار کنند دغدغه این را دارند که فرزند خود را در مدت طولانی که نیستند به چه فردی بسپارند از این رو داشتن یک فرزند را برای زندگی کافی می دانند.
شهروندی دیگر هم با این که دلش می خواهد دو فرزند داشته باشد، بیان می کند: زمانی که با همسرم درباره داشتن فرزند دوم صحبت می کنم از هزینه های زیاد درمانی در طول دوران بارداری، مراقبت از نوزاد و هزینه های جانبی در طول بزرگ شدن فرزند می گوید و مرا از این تصمیم منصرف می کند در حالی که خودم به داشتن چند فرزند علاقه دارم.
اما شهروندی دیگر که با وجود همه مسائل اقتصادی و مشکلات کاری زیادی که دارد تصمیم به داشتن 2 فرزند گرفته است، بیان می کند: در حال حاضر به دلیل بالا رفتن سن ازدواج و متعاقب آن سن بارداری، در تردید هستم که آیا می توانم بارداری سالمی را تجربه کنم و فرزند سالمی داشته باشم یا نه.
وی که نامش را ذکر نمی کند، ادامه می دهد: در حال حاضر فاصله سنی مناسب بین فرزندان از بین رفته است و نمی دانم این موضوع تا چه اندازه می تواند در فرزند نخست و همچنین فرزند بعدی مشکلات روحی و روانی ایجاد کند.
یک شهروند دیگر می گوید: یک فرزند دارم و با وجود این که امکانات مختلفی را برایش فراهم کرده ام اما همواره از من گلایه می کند که برادر و خواهر دیگری ندارد و در بزرگ سالی تنها خواهد ماند.
برخی کارشناسان معتقدند با داشتن فاصله سنی مناسب بین 2 فرزند نه تنها سلامت جسمی و ذهنی کودک وضع بهتری پیدا می‌کند بلکه والدین هم فرصت رسیدگی به بچه‌ها را پیدا می کنند.
در بیشتر بررسی‌ها مشخص شده است وقتی فاصله بین کودکان کمتر از 2 سال باشد احتمال کاهش بهره هوشی در کودک دوم بیشتر از خانواده‌هایی است که فاصله بین بچه‌ها‌یشان بیشتر از 2 سال است.
البته یک کارشناس ارشد روان شناسی هم با بیان این که تک فرزندی مشکلات زیادی را می تواند برای خانواده ها ایجاد کند، می افزاید: بیشتر کودکان امروزی تنها هستند و حامی ندارند و علاوه بر آن، این کودکان در سنین کودکی خود از نداشتن هم بازی رنج می برند.
«محمدی» ادامه می دهد: بیشتر والدین به دلیل شرایط اقتصادی کنونی جامعه ناچار هستند در بیرون از منزل کار کنند و این مسئله کودکان تنها را بیش از پیش آزار می دهد و از سوی دیگر می تواند مشکلات سپردن آن ها به یک مراقب را نیز به دنبال داشته باشد.
به گفته وی، کودکان تنها مدام خودخوری می کنند و از نبود پدر و مادر در ساعت های طولانی روز رنج می برند که این امر می تواند مشکلات روانی و نیز مشکلات روان تنی را به دنبال داشته باشد؛ همچنین در سنین بزرگ سالی نیز از داشتن یک حامی محروم هستند و زمانی که دیگر والدین در قید حیات نباشند آن ها به معنای واقعی خود را در این دنیا تنها می بینند.
وی یادآور می شود: زمانی که والدین دیرتر برای آوردن فرزند دوم اقدام کنند دیگر آن حوصله و طراوت را برای رسیدگی به امور مراقبت و تربیت او نخواهند داشت.
یک کارشناس مامایی هم با بیان این که اگر سن فرزندآوری بالا برود مشکلات زیادی را برای مادر و جنین به دنبال خواهد داشت، اضافه می کند: فرزند آوردن در سن بالای 35 سال ریسک بارداری، نازایی، تولد نوزاد با ضریب هوشی پایین، احتمال به دنیا آمدن نوزاد با سندروم داون و مشکلات بسیار زیاد دیگری را برای مادر و نوزاد به دنبال خواهد داشت.
«فروزان علوی مقدم»، سقط، حاملگی خارج رحمی، فشار خون،‌ دیابت حاملگی، اختلالات ژنتیکی، اسکیزوفرنی، حاملگی دوقلویی دوتخمکی، جداشدن زودرس جفت، جفت سرراهی و زایمان به شکل سزارین را از جمله عوارضی می داند که در صورت حاملگی در سنین بالا می‌تواند گریبانگیر مادر یا جنین شود.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی 🆔 @IRNABOJNURD پیگیری کنید.
ع/ 6042

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/49675/فرزندان-تنها-عنوان-امروز-روزنامه-خراسان-شمالی
بستن   چاپ