پیام خراسان
ابداع روش نوين درمان بي‌اختياري ادراري با سلول‌هاي بنيادي توسط محققان ايراني
سه شنبه 5 آذر 1392 - 1:54:09 PM
ايسنا
اين روش نوين بر روي ده بيمار و در مدت سه سال با همکاري دکتر مليحه کشوري، دانشيار گروه اورولوژي و دکتر داريوش حميدي علمداري استاديار گروه بيوشيمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در بيمارستان امام رضا(ع) با موفقيت انجام شده است .

 نتايج اين روش که براي نخستين بار انجام شده در قالب مقاله در مجلات معتبر دنيا از جمله «بريتيش يورو اورولوژي» به چاپ رسيده و مجله «نيچر» نيز با ارجاع به اين مقاله ،اين روش درماني را به عنوان روش درماني نوين معرفي و پيشنهاد کرده است .

 دکتر مليحه کشوري، فوق تخصص اورولوژي زنان دانشگاه علوم پزشکي مشهد درباره روش ابداعي به کار گرفته شده براي درمان بي‌اختياري ادراري اظهار کرد: بي‌اختياري ادراري بيماري است که طي آن فرد به محض کوچکترين افزايش فشار داخل شکم، دچار بي‌اختياري ادراري مي‌شود و اين امر کيفيت زندگي بيمار را به طور چشمگيري تحت تاثير قرار مي‌دهد .

 دانشيار گروه اورولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد زايمان‌هاي متعدد ، تغذيه نامناسب و انجام ورزشهاي سنگين ، بي تحرکي ، تولد نوزادان با وزن بالا و افزايش سن را از عوامل ابتلا به اين عارضه عنوان و اظهار کرد:‌ بر اساس آمارها ميزان ابتلا به اين بيماري در کشورهاي اروپايي و آمريکايي ده درصد است اما به نظر مي‌رسد در کشور ايران با توجه به زايمان هاي متعدد زنان و تغذيه نامناسب اين ميزان به 20 تا 30 درصد هم برسد.

  وي گفت: در برخي مواقع بي‌اختياري ادراري به حدي مي‌رسد که بيمار با عطسه ، خم و راست شدن و يا کوچکترين حرکتي دچار تخليه ادرار مي‌شود.

 عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با بيان اين که تا کنون 10 بيمار با استفاده از اين روش مورد درمان قرار گرفته‌اند اظهار کرد: بر اساس ارزيابي هاي انجام شده تا کنون هيچ گونه عارضه‌اي در حين و پس از عمل با روش نوين ما گزارش نشده و بيمار بهبودي خود را به دست آورده است .

 وي انجام جراحي‌هاي باز ، قرار دادن باندهاي مخصوص بر روي دريچه مثانه و جراحي‌هاي کم تهاجمي را از جمله روشهاي متداول براي درمان بي‌اختياري ادراري برشمرد و افزود: کاهش مدت زمان دوران نقاهت بيمار از دو تا سه هفته به کمتر از 24 ساعت ، کاهش چشمگير دردهاي ناشي از جراحي باز ، کاهش مدت زمان بستري بيمار و نيز خطرات ناشي از عفونت از جمله مزاياي اين روش درماني است.

 دکتر داريوش حميدي، عضو گروه بيوشيمي دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد نيز با اشاره به اينکه در جهان از روشهاي مختلفي براي درمان بي اختياري ادراري استفاده مي‌شود اما استفاده از سلولهاي بنيادي خون محيطي کمترين خطر تهاجمي را براي بيمار دارد، اظهار کرد :‌در اين روش با گرفتن 100 سي سي خون از بيمار ، سلولهاي بنيادي به همراه فاکتورهاي رشد پلاکتي جداسازي و به اطراف مجراي مثانه بيمار تزريق مي‌شود.

 عضو گروه بيوشيمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اين که در حال حاضر در کشورهاي پيشرفته جهان از روش سلولهاي بنيادي با استفاده از بيوبسي ماهيچه و بافت چربي استفاده مي شود گفت :‌استفاده از سلولهاي بنيادي از خون محيطي براي اولين بار در دنيا در اين عمل صورت گرفته است و استفاده از اين روش کمترين ميزان تهاجمي را نسبت به ساير روشها دربردارد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/497/ابداع-روش-نوين-درمان-بي‌اختياري-ادراري-با-سلول‌هاي-بنيادي-توسط-محققان-ايراني
بستن   چاپ