پیام خراسان
پلاسکوهاي بيرجند ما!
شنبه 2 بهمن 1395 - 11:40:58 AM
ايرنا
خراسان انلاين- از ساختمان پلاسکو چيزي نماند.
اما آدم هاي پلاسکو و رد پاي اخطارهايي که بارها و بارها براي اين ساختمان به دست صاحبانش داده شده بود؛ تا ابد باقي ماندند.
پلاسکوي نوستالژيک 50 ساله ي تهران، حالا تبديل به آواري تراژديک شد و آن وسط، خيلي از ما مردم، مثل هميشه تلفن بدست مانديم تا در کنار فريادهاي کمک مأمورين آتش نشاني، ثبت و ضبط صحنه هاي اين حادثه بزرگ از دستمان در نرود، تا لايک هاي بيشتري بر آن صفحه هاي سرد شبکه هاي اجتماعي مان فرود آيد، و تا دلمان خوش باشد که براي اطلاع رساني، در اطراف محل حادثه ازدحام چند هزار نفري کرده ايم غافل از اينکه احياناً خودروهاي امداد رساني، نمي توانند از ميان ما براي کمک به آسيب ديدگان راهي پيدا کنند.
پلاسکوي تهران، امروز فقط تلي از خاک و کوهي از آهن پاره است که به کاهي نمي ارزد!
دهها و صدها پلاسکوي ديگر در شهرهاي بزرگ و کوچک، به انتظار، در نوبت سوار شدن به قطارِ فرو ريختن، و در صف حادثه اي مهيب و شايد بزرگ ترند.
يادم مي آيد از ابتداي امسال، خودم و همکاران عزيزم جناب مهرآيين و سردبير محترم روزنامه هرکدام حداقل يک يا دو يادداشت و سرمقاله به بهانه هاي مختلف در رابطه با بحث ايمن سازي شهر بيرجند نوشتيم و در هرکدامشان به نوعي به ماجراي ضرورت توجه مسئولان و مردم به ايمن سازي ساختمان هاي فرسوده پرداختيم.
در ميان همه شهرهاي استان خراسان جنوبي، شهر بيرجند به دليل قدمت شهرنشيني بيشتر و توسعه فراوان تر و تراکم جمعيتي بالاتر و برخورداري از بافت قديم و جديد با مؤلفه هاي خاص خودش، سازه ها و ساختمان هاي متعددي دارد که به دلايل مختلف، يا استانداردهاي مهندسي به صورت دقيق و کامل در خصوص آنها رعايت نشده و يا به دليل گذشت زمان و فرسودگي، ظرفيت تبديل شدن به نقطه هاي حادثه خيز و کانون هاي بحران اجتماعي را دارند.
در حاليکه وضعيت زيربنايي شهر بيرجند به ويژه در حوزه خدمات رساني و ساخت و سازها در مناطقي مثل شمال شهر به صورت خاص، نگران کننده است.
کميسيون ماده ي 100 قانون شهرداري بارها وبارها در اقداماتي تأمل برانگيز نقطه اميدي براي شهرونداني شده که احياناً در حوزه ساخت وسازهايشان به دنبال راه گريز و يا تخلفي هستند و به گفته خود اعضاي شوراي شهر، پولي گرفته مي شود و حلال مي کنند؛ نهايتاً هم با دادن جريمه اي کم يا زياد، شرايط را براي حصول توافق و اخذ مجوز آغاز و يا ادامه روند ساخت و سازها مهيا مي نمايند.
صريح و شفاف و بدون رو دربايستي، همه بايد به اين اعتقاد داشته باشيم که چنين رويکردهايي خيانت آميز است و چه از طريق شخص حقيقي و چه از طرف نهاد يا مسئول حقوقي مثل شهرداري، شوراي شهر، کميسيون هاي مربوطه و نهادهاي مرتبط با ساخت و سازو عمران انجام شود، مستوجب تعقيب قضايي و برخورد قاطع خواهد بود.
درکنار همه ي اين مسائل، آنچه مهم است اينکه براي پيشگيري از وقوع چنين ماجراهاي تلخي، لازم است پيش بيني هاي اساسي تري در سطح شهرها انجام گيرد و روند بازديدها و بازرسي ها واقعي تر و سخت گيرانه تر شود.
التزام به اجراي قوانين ساختماني و نيز شهرسازي و به ويژه حوزه هاي ترافيکي و ارائه ي مجوزها و نظارت هاي ايمني با دقت و وسواس مضاعفي مورد پيگيري قرار گيرد و از همه مهم تر در قوانين، به صورت جدي، بازنمايي و تجديد نظر شود.
ما متأسفانه همين حالا هم در سطح شهر بيرجند پلاسکوهايي داريم که در صورت بروز هر اتفاقي براي آنها، با حوادثي تلخ مواجه خواهيم شد، حوادثي که از ازدحام هزاران نفري مردم براي گرفتن عکس و فيلم و فراموشي از کمک در ثانيه هاي حياتي به همنوعانمان گرفته تا بسته شدن راه ها و خيابانها و کوچه ها و سردرگرمي هاي مديريتي،گريبان همه ي ما را محکم خواهد گرفت.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5003/پلاسکوهاي-بيرجند-ما!
بستن   چاپ