پیام خراسان
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
نباید در مهارت آموزی تنها به منابع دولت تکیه کنیم
چهارشنبه 22 فروردين 1397 - 16:41:46
خراسان آنلاین - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در امر مهارت‌آموزی نباید تنها به منابع دولت اتکا کنیم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، سلیمان پاک‌سرشت امروز در اولین همایش مهارت آموختگان کارآفرین در اداره فنی و حرفه‌ای ارم مشهد اظهار کرد: مدیران ما توانستند به خوبی به معرفی مهارت‌آموزی و تبدیل کردن آن به یک نیاز جمعی بپردازند، زمانی که شاخص‌ها و آمارهای مهارت‌های آموزی را مشاهده می‌‌کنیم، متوجه می‌شویم این امر دشواری است.
وی ادامه داد: همچنین با مشاهده فعالیت‌های انجام شده در استان خراسان رضوی این اطمینان حاصل شده که این استان یکی از استان‌های سرآمد ما در معرفی آموزش‌های مهارتی به عنوان یک راه حل عاجل و اضطراری در وضعیت کشور ما خواهد بود، باید متذکر شد که در وضعیت فعلی کشور با چند مساله جدی مواجه است که یکی از آن‌ها مساله بیکاری است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به چالشی در خصوص مشکلاتی در نظام آموزشی کشور خاطرنشان کرد: نظام آموزشی بنا بود که به ما کمک کند تا بتوانیم مشکلات را برطرف سازیم، اما هم‌اکنون نظام آموزشی نیازمند یاری، اصلاح و بهبود است، آموزش‌های مهارتی، به درستی راه‌حل جایگزین آن نظام آموزشی است که در آن تامل در راه‌حل‌ها زمان زیادی را به خودش اختصاص نداده و بیشتر وقت خود را صرف محفوظات و مدارک شده است.
پاک‌سرشت با تاکید بر اینکه مهارت‌های آموزشی راه‌حل سایر مسائل را برای ما ایجاد می‌کند، تصریح کرد: این امر باعث ایجاد نابرابری شده و آموزش‌های مهارتی آن راه حلی است که می‌تواند به ما راه‌حل‌های مسائل دیگر را نشان دهد، آموزش‌های مهارتی نه تنها لوکس و تداوم مدرک‌گرا نیست و موجب بیکاری نمی‌شود بلکه تاثیر به‌سزایی در زندگی شخصی و اجتماعی افراد خواهد داشت.
وی افزود: بنابراین مهارت‌آموزی نتایج عینی در نزدیک‌ترین فاصله در زندگی شخصی، اجتماعی و در قلمروی کسب و کار خواهد داشت و در واقع مهارت آموزی محدود به مهارت‌های کسب‌وکار نیستند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه تعداد افرادی که مهارتی را فراگرفته‌اند کمتر از افرادی است که صرفا مدرک تحصیلی دارند، عنوان کرد: علت این تحلیل این است که افراد دارای مهارت توقعی از دیگران ندارند، در واقع مهارت آموزی یعنی مهارت پیدا کردن و راه حل مهارت آموختن است.
پاک‌سرشت اضافه کرد: همچنین مهارت آموزی صرفا یک روش کار کردن نیست یک سبک زندگی است و ما باید یاد بگرفتیم که این امر یک سبک فکر کردن و اندیشیدن است و این نیز یک ثمره نظام آموزشی است.
وی با اشاره به اهمیت مهارت آموزی خاطرنشان کرد: آموزش‌های مهارتی نه تنها ثمرات عینی دارد بلکه نخبگانی را پرورش می‌دهد که این افراد در کار خود سرآمد هستند و درنهایت تبدیل به یک کارآفرین و ثروت‌آفرین شدند. این امر، امری ستودنی است زیرا این اتفاق در شرایطی رخ داده که مهارت آموختن جایگاه مناسبی در این جامعه ندارد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه از نظر برخی خانواده‌ها مهارت‌آموزی در فنی و حرفه‌ای مناسب نیست، اظهار کرد: این فرهنگ درستی نیست و اولین اتفاقی است که در این زمینه رخ داده است، تلاش داریم آن را به یک رویداد ملی تبدیل و در هفته مهارت از مهارت‌آموختگان موفق و کارآفرین کشور تقدیر کنیم.
پاک‌سرشت با بیان اینکه ما در امر مهارت‌آموزی نباید تنها به منابع دولت اتکا کنیم، عنوان کرد: در این امر باید خود به دنبال راه حلی باشیم که در سالیان گذشته خیلی به آن توجه نکردیم و این راه‌حل همان مردمی کردن این آموزش‌ها است. ما باید فرصتی را در اختیار مردم قرار دهیم زیرا جامعه هم می‌داند و می‌تواند در این مسیر خود را توانمند سازد.
وی با بیان اینکه در این رویداد ما از عبارت خیرین در حوزه مهارت استفاده می‌کنیم، تصریح کرد: این عبارت یک عبارت جدید است، یعنی پیوندی بین منافع ناشی ازمهارت آموزی برای جامعه و رفتارهای اجتماعی، مذهبی پیدا شده که ما نگران آن بودیم. در نتیجه به جز این مسیر، راه‌حل دیگری برای مشکلات موجود نیست.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه مشکلات تنها با مردمی و اجتماعی کردن و به کمک طلبیدن جامعه حل می‌شود، اظهار کرد: در حوزه مهارت‌آموزی منابع دولتی محدود است و قسمتی ناشی از این است که تنگناهای اقتصادی وجود دارد. آیا می‌پذیریم با همین منابع محدود فعالیت کنیم یا جامعه‌ای را به کمک بطلبیم که نتیجه آموزش‌های ناکارآمد را مشاهده کرده و آمادگی همیاری را دارد.
پاک‌سرشت خاطرنشان کرد: تجربه خیرین مدرسه‌ساز موفق بود و مشابه همین فرایند و راه‌حل می‌تواند در حوزه مهارت آموزی اتفاق بیافتد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به رتبه ایران در حوزه فعالیت‌های داوطلبانه و نیکوکاری در بین 139 کشور، ادامه داد: در سال 2017 ، 139 کشور مورد بررسی قرار گرفت و یکی از نتایج آن این بود از 20 کشور ثروتمند جهان، فقط 6 کشور در حوزه این فعالیت‌ها پیش‌قدم بودند. رتبه ما در این رتبه‌بندی از 139 کشور در جهان 17 بوده و در منطقه خاورمیانه رتبه دوم را به خود اختصاص داده‌ایم.
پاک‌سرشت افزود: این بدین معنی است که نیکوکاری جز فرهنگ ما است یعنی برای فرهنگ نیکوکاری و یک مولفه حیاتی و بنیادی ساخته شدیم. امیدوارم پیوند بین نیکوکاری و مهارت اندیشی بتواند کشور را در مسیری قرار دهد که در نهایت به آن افتخار ‌کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/51047/نباید-در-مهارت-آموزی-تنها-به-منابع-دولت-تکیه-کنیم
بستن   چاپ