پیام خراسان
توسعه اقامتگاههاي بوم گردي بستر رونق اقتصادي گناباد
سه شنبه 26 بهمن 1395 - 10:46:46 AM
ايرنا
خراسان انلاين- استفاده از ظرفيت صنعت گردشگري به وي‍ژه در شرايطي که خشکسالي خسارتهاي بسياري به بخش کشاورزي مناطق مختلف از جمله جنوب استان خراسان رضوي و شهرستان گناباد وارد کرده، براي توسعه منطقه اي بيش از پيش مورد توجه قرار گرفت.
از چندي پيش بهره گيري از ظرفيتهاي اقامت گاههاي بوم گردي براي توسعه صنعت گردشگري مورد توجه مسئلولان و دست اندرکاران ذيربط واقع شد و الزامات برنامه ششم مبني بر لزوم افزايش اين اقامتگاهها در سطح کشور بر اهميت و حساسيت آن افزود.
چند تن از گردشگران و بازديد کنندگان از آثار تاريخي و مسئولان گناباد استفاده از ظرفيتهاي اقامت گاههاي بوم گردي را بستر ساز توسعه و رونق اقتصادي اين شهرستان دانستند.
محمد علي کاظمي نسب که به همراه خانواده خود به گناباد سفر کرده، در جريان بازديد از روستاي تاريخي رياب گفت: جاذبه هاي سنتي و بافت تاريخي ظرفيت خوبي براي جذب گردشگر محسوب مي شود و در اين ميان اقامت گاههاي بوم گردي جايگاه مطلوبي دارند.
وي گفت: شهرستان گناباد با توجه به سابقه کهن تاريخي و فرهنگي از مناطق مستعد توسعه اقامت گاههاي بومي گردي به شمار مي رود و نمونه اي از اقامت گاهها در روستاي رياب ظرفيت مهم در جذب گردشگر است.
عليرضا محبي که از فردوس به گناباد سفر کرده هم ، مهمترين قابليت ايجاد و گسترش اقامت گاههاي بوم گردي را ايجاد اشتغال پايدار در روستاها و مناطق طبيعي دانست.
وي ادامه داد: در صورت فراهم بودن فضاهاي لازم ، جذابيت اقامت در اقامت گاههاي بوم گردي به مراتب بيشتر از ساير مکانهاي اقامتي است و گناباد از ظرفيتهاي خوبي در اين بخش برخورداراست.
يکي از اعضاي شوراي شهر گناباد هم گفت: اقامت گاههاي بوم گردي تداعي کننده زندگي سنتي و اصيل مردم اين منطقه و مولفه مهم توسعه گردشگري است.
ابوالقاسم شفيعي ادامه داد: با توجه به کمبود امکانات زيرساختي اسکان مسافر در گناباد، اقامت گاههاي بوم گردي با توجه به جذابيت هاي خود جايگاه خوبي براي جلب گردشگر هستند و مسافران ضمن اسکان کوتاه و يا بلند مدت در آن با ظرفيت هاي گردشگري و تاريخي گناباد آشنا مي شوند.
وي ايجاد هم افزايي بخشهاي مختلف براي توسعه گردشگري را از رويکردهاي مهم شوراي اسلامي گناباد دانست و گفت: براي توسعه اقامت گاههاي بوم گردي و آشنايي بيشتر گردشگران با قابليتهاي تاريخي اين شهرستان ، اسکان گردشگر در نقاط تاريخي و همراه با زندگي سنتي در اقامت گاههاي بوم گردي مورد توجه خاص قرار دارد.
مسئول اقامت گاههاي بوم گردي ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري گناباد گفت: توسعه اين اقامتگاه ها،‌نقش بسيار مهم در رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال پايدار در بخش گردشگري دارد.
مهدي ذوالفقاري اظهار کرد: از مجموع 31 مجوز صادر شده براي مرمت اقامتگاههاي بومگردي استان خراسان رضوي در سالجاري، هشت اقامتگاه مربوط به گناباد است و اين شهرستان از اين نظر بيشترين تعداد را بين شهرستانهاي استان به خود اختصاص داده است.
وي ادامه داد: از مجموع هشت مجوز صادر شده براي اقامتگاههاي بوم گردي گناباد يک اقامت گاه در سفر اخير رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور به اين شهرستان به بهره برداري رسيد و دو اقامت گاه ديگر در آينده نزديک مورد بهره برداري قرار مي گيرد.
وي با اشاره به پرداخت يک ميليارد ريال تسهيلات براي مرمت هر يک از اقامتگاههاي بومگردي گفت: اين تسهيلات جوابگوي نياز نيست و بايد افزايش يابد.
ذوالفقاري افزود: مالکان اقامتگاه هاي بومگردي براي تامين هزينه مرمت آنها با مشکلات بسيار مواجه هستند و بانکها همکاري کافي در اين زمينه ندارند.
وي افزود: اگر ساختمان مورد توجه براي راه اندازي اقامت گاه بوم گردي ثبت ميراث ملي باشد، مشمول يک سري حمايتهاي بلاعوض قرار مي شود و براي آن دسته از اقامتگاههايي که ثبت ملي نيست نيز رديف اعتباري براي مرمت وجود ندارد ولي به صورت موردي در قالب مصالح و يا تجهيزات به آنها کمک مي شود.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گناباد نيز با بيان اينکه ايجاد اقامت گاههاي بوم گردي به عنوان يک ظرفيت براي توسعه گردشگري مورد عنايت مسئولان و متوليان ذيربط قراردارد، گفت: توسعه اين اقامت گاهها بايد مبتني بر هدفمندي و برنامه ريزي صحيح صورت گيرد.
عليرضا شناسايي گفت: شهرستان گناباد از مناطق پيشگام در ايجاد اقامت گاههاي بوم گردي در استان خراسان رضوي است و بايد بايد اين ظرفيت را به خوبي شناخت و از آن براي توسعه و رونق گردشگري حداکثر بهره لازم را گرفت.
فرماندار گناباد هم با بيان اينکه تاکنون از ظرفيهاي گردشگري براي توسعه اين شهرستان بهره کافي گرفته نشده، گفت: ايجاد اقامت گاههاي بوم گردي ظرفيت خوبي براي معرفي هويت و فرهنگ تاريخي گناباد به مسافران و گردشگران دانست.
محمد علي نبي پور اظهار کرد: حفظ هويت فرهنگي مهم تر از فرهنگ سازي است و در توسعه بخش گردشگري شهرستان گناباد بايد به اين مساله عنايت خاص شود و يکي از قابليتهاي مهم در اين زمينه ايجاد و توسعه اقامت گاههاي گردشگري است.
وي با يادآوري حمايت فرمانداري و اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گناباد از متقاضيان راه اندازي اقامت گاههاي بوم گردي افزود:‌ تعدادي از متقاضيان مربوطه براي اخذ اين تسهيلات معرفي شده و پرونده چندتن ديگر در دست اقدام است.
وي گفت: تعدادي ازمنازل و آثار تاريخي در روستاهاي رياب، سنو و شهر کاخک گناباد در تعطيلات نوروز 95 براي جذب گردشگر و مسافر در نظر گرفته شده بود و اقامت گاه بوم گردي در روستاي رياب بدين منظور فعال شد.
شهرستان گناباد داراي 250 اثر تاريخي و معنوي است که از اين تعداد 142 اثر در فهرست آثار ملي ثبت شده اند.
چهار موزه باستان شناسي، مردم شناسي، آب و موزه روستايي زعفران نيز در گناباد براي بازديد علاقه مندان داير است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5142/توسعه-اقامتگاههاي-بوم-گردي-بستر-رونق-اقتصادي-گناباد
بستن   چاپ