پیام خراسان
تدبير دولت در رفع کمبود نقدينگي بخش توليد خراسان رضوي به ثمر نشست
چهارشنبه 27 بهمن 1395 - 11:40:58 AM
ايرنا
خراسان انلاين- بنگاههاي کوچک و متوسط که اتکا آنها به سرمايه اندک و بهره بردن از فضاي مطلوب بازار بود، در دوران رکود بيش از ساير بخشها متضرر شدند و برخي از آنها که توان رقابت و مقابله کمتري با فشارهاي اقتصادي داشتند به دلايل مختلف تعطيل شدند.
دولت تدبير و اميد براي فعاليت مجدد واحدهاي تعطيل و جلوگيري از تعطيلي بيشتر بنگاههاي اقتصادي، با اجراي طرحي با نام `رونق توليد` 160 هزار ميليارد ريال تسهيلات به واحدهاي توليدي کوچک و متوسط در سطح کشور اختصاص داد.
خراسان رضوي نيز براي بهره مندي از اين تسهيلات نسبت به شناسايي واحدهاي توليدي تعطيل شده، عارضه يابي آنها و بررسي مشکلاتشان در کارگروه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد استان اقدام کرد تا رونق دوباره به بخش توليد بازگردد.

* شناسايي 654 واحد توليدي تعطيل
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي در اين مورد گفت: تاکنون تعداد واحدهاي تعطيل شناسايي شده در اين استان 654 مورد است که 260 مورد آنها فاقد پروانه فعاليت بودند لذا از فهرست واحدها حذف شدند.
راضيه عليرضايي افزود: هم اينک در مجموع 394 واحد توليدي تعطيل در خراسان رضوي شناسايي شده اند که معادل هفت درصد از کل واحدهاي توليدي استان هستند.
وي ادامه داد: واحدهاي تعطيل شده شامل واحدهاي شن و ماسه، کوره هاي آجر سنتي و گچ، صنايع ذوب فلزات، صنايع فلزي و ماشين سازي، صنايع لاستيک و پلاستيک، لوازم و تجهيزات خانگي، واحدهاي نساجي و پوشاک است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي در تشريح دلايل تعطيلي هر گروه از واحدهاي توليدي گفت: دليل تعطيلي واحدهاي مربوط به صنعت ساختمان از جمله واحدهاي شن و ماسه و واحدهاي کوره هاي آجر سنتي و گچ وجود رکود در بازار اين صنعت بود که منجر به تعطيلي آنها شد.
وي افزود: در مورد صنايع ذوب فلزات نيز به دليل نبود کوره هاي القايي و معدن مازوت، توليد در اينگونه واحدها به لحاظ قيمت تمام شده صرفه اقتصادي نداشت و منجر به تعطيلي آنها شد.
عليرضايي ادامه داد: واحدهاي بخش صنايع فلزي و ماشين سازي مانند تراشکاريها به دليل فرسودگي ماشين آلات، فقدان بازسازي و نوسازي و رقابت پذيري تعطيل شدند.
وي گفت: همچنين حذف يارانه مواد اوليه(پتروشيمي) دليل اصلي تعطيلي برخي واحدها در صنايع لاستيک و پلاستيک بود.
او دليل تعطيلي واحدهاي مربوط به توليد لوازم و تجهيزات خانگي به ويژه بخاري گازسوز را نيز تغيير رويکرد مصرف مردم از بخاري به سامانه گرمايشي پکيج ذکر کرد.
وي افزود: واحدهاي نساجي و پوشاک نيز به دليل بالا بودن قيمت تمام شده و واردات بي رويه به تعطيلي کشانده شدند.

* راهکارهاي دولت براي احيا و رونق بخش توليد
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي همچنين گفت: دولت براي احيا و رونق مجدد بخش توليد به ويژه تامين نقدينگي آنها طرحهاي مختلفي را به اجرا درآورد که بخش عمده آن مربوط به پرداخت تسهيلات بود.
وي افزود: پرداخت تسهيلات براي فعاليت مجدد واحدهاي تعطيل و رونق واحدهاي نيمه فعال در استان، در قالب تسهيلات رونق توليد، تسهيلات مستقيم بانکها به واحدهاي توليدي و تسهيلات صيانت از توليد بوده است.
عليرضايي ادامه داد: بخشي از اين کمکها به صورت تسهيلات يوزانس مدتدار براي تامين نقدينگي واحدهاي توليدي بخصوص واحدهاي قطعه سازي استان انجام شد.
وي گفت: پرداخت بخش زيادي از مطالبات واحدهاي توليدي از دولت و شرکتهاي دولتي به خصوص واحدهاي قطعه ساز از خودروسازان، از طريق تسهيلات انجام گرفت.
او افزود: تامين نقدينگي واحدهاي قطعه سازي خراسان رضوي نيز از طريق عقد تفاهم نامه مشترک سه جانبه بين بانک صادرات، ساپکو و قطعه سازان انجام شد.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: طرح مشکلات واحدهاي توليدي و گروههاي کاري پنجگانه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد از جمله مباحث مربوط به تامين اجتماعي، ماليات و امور بانکي و محيط زيست نيز انجام گرفته است.
وي استفاده از ظرفيت بخشنامه بخشودگي جرائم کارفرمايان خوش حساب و بخشودگي بخشي از جرائم تامين اجتماعي واحدهاي مشمول را از ديگر کمکهاي دولت به بخش توليد برشمرد.

* تلاش کارگروه ستاد تسهيل براي رونق توليد در خراسان رضوي
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي همچنين گفت: در راستاي اجراي برنامه هاي ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي و مصوبات کارگروه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد در سال جاري دستورالعمل تامين مالي بنگاههاي توليدي کوچک و متوسط و واحدهاي داراي پيشرفت فيزيکي بالاي 60 درصد براي اجرا به استانها ابلاغ شد.
عليرضايي افزود: بر اساس ضوابط مذکور درخواست متقاضيان به خصوص واحدهاي تعطيل و نيمه فعال که با تزريق تسهيلات امکان ادامه فعاليت و افزايش توليد براي آنها فراهم مي گردد، مورد بررسي قرار گرفت.
وي ادامه داد: در 10 ماه گذشته امسال کارگروه ستاد تسهيل و رفع موانع توليد خراسان رضوي 92 جلسه برگزار کرده که در اين جلسات به 504 پرونده رسيدگي و منجر به شکل گيري 607 مصوبه شد. درباره 260 مورد از اين مصوبات اقدام شده، 363 مورد از آنها در دست اقدام است و 47 مورد در نتيجه عدم پيگيري واحد ذينفع به نتيجه نرسيده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي گفت: گروههاي کاري اين ستاد نيز شامل `امور ماليات، تامين اجتماعي و گمرک`، `زيربنايي، طرحها و سرمايه گذاري`، `معدن و منابع طبيعي` و `انرژي، محيط زيست و شهرکها` مي شوند.
وي افزود: اين کارگروهها تاکنون 71 جلسه برگزار کرده اند که منجر به رسيدگي به 357 پرونده و شکل گيري 466 مصوبه شده است. از اين مصوبات151 مورد اقدام شده، 268 مورد در دست اقدام است و 47 مورد به دليل عدم پيگيري واحد بي نتيجه مانده است.
او ادامه داد: تعداد کل واحدهاي ثبت نام شده در سامانه بهين ياب استان دو هزار و 690 واحد است که از اين تعداد 983 واحد صنعتي و هزار و 707 واحد کشاورزي مي باشند.
عليرضايي گفت: تعداد کل واحدهاي معرفي شده به بانکها در استان تاکنون هزار و 835 واحد است که از اين تعداد 896 واحد صنعتي و 939 واحد کشاورزي مي باشد.
وي افزود: مبلغ کل تسهيلات پرداخت شده توسط بانکها به ميزان چهار هزار و 360 ميليارد ريال است که از اين ميزان سه هزار و 660 ميليارد ريال در بخش صنعت و 700 ميليارد ريال در بخش کشاورزي پرداخت شده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوي ادامه داد: 71 مورد از واحدهاي توليدي تعطيل اين استان در سامانه بهين ياب طرح رونق توليد که توسط ستاد تسهيل معرفي شدند، ثبت نام کرده و تاکنون به چهار واحد تسهيلاتي به مبلغ 45 ميليارد ريال پرداخت و براي 157 نفر ايجاد شغل شده است.
وي گفت: 13 فقره از واحدهاي تعطيل در خراسان رضوي پس از طرح مشکل آنها در گروههاي کاري ذيل ستاد تسهيل استان مجددا راه اندازي و منجر به ايجاد اشتغال براي 800 نفر شده است.
پنج هزار و 745 واحد صنعتي با سرمايه گذاري 110 هزار ميليارد ريال و اشتغالزايي مستقيم براي 185هزار نفر در خراسان رضوي فعاليت دارند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5151/تدبير-دولت-در-رفع-کمبود-نقدينگي-بخش-توليد-خراسان-رضوي-به-ثمر-نشست
بستن   چاپ