پیام خراسان
گزارش بازديد هيات فرهنگي خراسان شمالي از مدرسه بين المللي شهر فرانکفورت در کشور آلمان
شنبه 7 اسفند 1395 - 9:30:41 AM
ايرنا
خراسان انلاين- در يکي از روزهاي نسبتاسرد زمستاني بر اساس برنامه اي ازپيش تعيين شده تيم حوزه فرهنگي هيات بازرگاني، اقتصادي و فرهنگي استان خراسان شمالي به سرپرستي استاندار خراسان شمالي ، بازديد از مهمترين مرکز آموزشي شهر فرانکفورت آغاز کرد؛ در اين ملاقات و بازديد که به همت سرکنسول جمهوري اسلامي ايران در فرانکفورت؛هماهنگ شده بود، مديرکل محترم آموزش و پرورش خراسان شمالي و ساير اعضاي تيم همراه بودند.
مجتمع آموزشي بين المللي شهر فرانکفورت آلمان 《International school of fruankfort》(Isf)، هدف اين بازديد بود؛ بعداز گذر از خيابان هاي بسياري وتقريبا در فاصله اي دور از مرکز شه، که تقريبا درحاشيه شهر فرانکفورت ؛ درفضايي کاملا باز وآرام وبدون هياهو از دور ساختماني بزرگ و نه چندان شيک ومدرن؛ خودنمايي مي کرد که شباهتش به بسياري از مدارس ايراني کم نبود؛ البته فقط در برخي ظواهر امر؛ در بدو ورود مدير هماهنگي مدرسه که خانمي از يک مليت غير آلماني بود به استقبال آمد.
مدير مجموعه جناب آقاي آنگوس اسليسر(Angus Slesser) در محل دفتر کارش که بسيار ساده ومحقر مي نمود منتظر ورود هيات بود و خوش آمدگويي واستقبال گرمي را از هيات بعمل آورد؛ وي ضمن معرفي خود و کلياتي از آموزشگاه وشرايط کار ومقررات واهداف وبرنامه هاي آموزشي ،به گرمي بسياري از سوالات و پرسش هاي هيات را پاسخ داد.
مجموعه مدارس اينترنشنال تحت عنوان (SABIS)که امروزه در اغلب کشورهاي دنيا شعبه دارد؛ا ز ايده هاي دو برادر عرب لبناني الاصل، در حدود 130 سال پيش شکل گرفته ودر يک توسعه همه جانبه امروزه بيش از 695 شعبه در 36 کشور دنيا دارد که تماما به زبان انگليسي و از مهد کودک(سه سالگي) تا دوره کالج(پيش دانشگاهي) به امر آموزش مشغول هستند.
مقر اصلي آن در کشور لبنان بوده و بيشترين شعبه هاي آن در کشور آمريکا و در حدود (300 شعبه) داير است ؛ کودکان با شهريه هايي در حدود سالانه 12 هزار يورو که به 18هزار يورو نيز مي رسد مي توانند وارد اين مدارس شوند ؛ البته برخي سنجش ها و توانمندي هاي اوليه براي ورود الزامي است.
از تمامي مليت ها در اين آموزشگاه و در تمامي پايه ها دانش آموزاني مشغول به تحصيل بوده اند و يا مي باشند که من جمله از ايران هم حدود 7 شاگرد در اين مدرسه به تحصيل اشتغال داشتند؛ در بدو ورود پرچم هاي تمامي کشورهايي که در آنجا دانش آموز داشته باشند در داخل سالن اصلي مدرسه به نحو زيبايي به اهتزاز درآمده است.
مدرسه طبق معمول اروپا مختلط بوده ونظم، زيبايي، تميزي ونظافت محيط آن به شدت جلب توجه مي کند. دانش آموزان در رشته و کلاسهاي متنوعي مشغول به درس و آموزش وتعليم بودند که از هر حيث زيبا وديدني بود؛ از جمله کلاس هاي موسيقي؛هنر ، تئاتر و ورزش در انواع واقسام زمين ها وسالن ها وميادين مختلف که بسيار مجهز ومرتب بودند، کارگاه هاي خلاقيت؛ آزمايشگاه شيمي و فيزيک و دروس زبان و رياضي وتاريخ وساير موضوعات متنوع از جمله تعاليم اين مدرسه بود که شايد فقط تصور آن هم هنوز براي ما مدينه فاضله اي بيش نباشد ؛اما به عينه آنرا دريافتيم.
مدير مدرسه که خود اسکاتلندي است ودر رشته زبان وتاريخ تحصيل کرده است در پاسخ به سوال ما از حيث چگونگي برخورد با معضلات اجتماعي وآسيب هاي احتمالي واخلاقي دانش آموزان ،مي گويد: اينجا يا مشکلي وجود ندارد ويا بايد در همينجا مشکل حل شود ولا غير؛ البته با کمک مشاورين بسيار مجربي که داريم وکمک ها ومشارکت بالاي خانواده و والدين دانش آموزان مورد رسيدگي قرار مي گيرد.
اوهمچنين ازبکارگيري واستخدام و گزينش معلمين با مليت هاي مختلف در مدرسه مي گويد و تصريح مي کند : تخصص در رشته و تسلط به کار معلمي و اخلاق مداري از عمده ترين ارزش ها وصلاحيت هاي يک معلم ومربي در اين مدرسه به شمار مي رود که به اختيار مديريت مدرسه گزينش مي شوند.
کتابخانه مجهز ؛ محتويات آموزشي ونرم افزارهاي مرتبط ومتنوع به روز و کمک به ايجاد علاقه جهت مطالعه در مقابله با توسعه فضاي مجازي از ديگر بخش هاي قابل ملاحظه مجتمع به شمار مي رود.
به جرات مي توان گفت که هزينه زمين چمن فوتبال؛ سالن سرپوشيده بسکتبال؛هندبال وگلف؛ استخر شنا؛ پيست دو وميداني؛ سالن اپرا باله؛ سالن کنفرانس و شهربازي کودکان وسالن مجهز غذاخوري و... همگي شايد درتصور هم نگنجد.
امروز کمتر دانشگاهي در ايران چنين مجموعه منظم ومرتب وتميز ومتمرکزي را در برنامه آموزشي خود دارد ؛که به نظر سياست ارتقاء کمي و نه کيفي در حوزه آموزش ما اين غفلت از برنامه هاي جانبي را در امر تعليم وتربيت در پي داشته است.
شماري از مديران و فعالان اقتصادي خراسان شمالي در نخستين سفر اروپايي خود از هفته گذشته در پسابرجام، جذب سرمايه هاي خارجي و ايرانيان مقيم خارج را با هدف ايجاد رونق و تحرک آفريني در حوزه اقتصاد، بهره گيري از فرصت هاي موجود و عملياتي کردن ظرفيت هاي مغفول اين خطه، هدف گرفته اند.
اين هيئت اقتصادي به رياست استاندار و با حضور جمعي از فعالان بخش خصوصي با عزيمت به دو کشور آلمان و فرانسه مي کوشند با معرفي فرصت هاي سرمايه گذاري اين استان به صاحبان صنايع و سرمايه اعم از شرکت هاي خارجي و ايرانيان مقيم اروپا، هم چنين بازاريابي براي محصولات توليدي بومي اين خطه، گام ديگري براي توسعه ظرفيت هاي اقتصادي و رونق بيشتر عرصه کار و توليد بردارند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5200/گزارش-بازديد-هيات-فرهنگي-خراسان-شمالي-از-مدرسه-بين-المللي-شهر-فرانکفورت-در-کشور-آلمان
بستن   چاپ