پیام خراسان
اتحاديه صادرکنندگان فرش در خراسان شمالي تشکيل مي شود
دوشنبه 9 اسفند 1395 - 2:00:02 PM
ايرنا
خراسان انلاين- حامد چمن رخ اظهار کرد: تاکنون اتحاديه صادرکنندگان فرش در چهار استان تشکيل شده و ما پيگير هستيم تا پنجمين آن در خراسان شمالي راه اندازي شود.
وي افزود: اين اتحاديه زير نظر اتاق ايران فعاليت خواهد داشت و اکنون اقدامات اوليه توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و کنسرسيوم صادراتي فرش و دستبافته هاي داري خراسان شمالي انجام شده است.
چمن رخ گفت: ثبت کنسرسيوم صادراتي فرش خراسان شمالي نيز يکي ديگر از اقدامات در حال پيگيري است.
عامل توسعه کنسرسيوم صادراتي فرش و دستبافته هاي داري خراسان شمالي در ادامه با گلايه از اينکه مرکز ملي فرش نتوانسته است رضايت فرشي را آن گونه که بايد و شايد جلب کند گفت: اين مرکز از رسالت و مسئوليت خود فاصله گرفته است.
پيش از اين، شرکت سهامي فرش که به عنوان متولي فرش، به توليد و بازار فرش نظارت داشت، توجه زيادي به رونق فرش دستباف داشت، اما از زمان تاسيس مرکز ملي فرش ايران روز به روز شاهد افول فرش دستباف در کشور هستيم.
وي افزود: تاسف بارتر اين که شرکت فرش ايران نيز ديگر فعاليتي در شان تاريخچه خود ندارد و اکنون نيز به مالکيت بانک تجارت درآمده است.
چمن رخ خاطرنشان کرد: مرکز ملي فرش که زير نظر وزارت بازرگاني سابق براي سامان دادن به اوضاع فرش شکل گرفت هنوز نتوانسته است اقدامي که رضايت خاطر فرشي ها و خانواده فرش را جلب کند، انجام دهد و از اين حيث کارنامه قابل قبولي ندارد.
وي تصريح کرد: عملکرد مرکز ملي فرش در زمينه حمايت از توليد فرش دستباف قابل دفاع نبوده و نتوانسته رسالت خود در زمينه بازاريابي را خوب انجام دهد، البته در زمينه تحقيق و پژوهش اقدامات خوبي انجام داده اما اين آثار تحقيقي و پژوهشي در کتابخانه مرکز آرشيو شده است.
عامل توسعه کنسرسيوم صادراتي فرش و دستبافته هاي داري خراسان شمالي اظهار کرد: بارها مشاهده شده افرادي که به دنبال منابع تحقيقي و پژوهشي هستند و اين منابع را از مرکز ملي فرش جست وجو مي کنند، اما به آن دست پيدا نمي کنند، معلوم نيست چرا اين اطلاعات و پژوهش ها به اشتراک گذاشته نمي شود؟
وي درباره برنامه هاي کنسرسيوم صادراتي فرش و دستبافته هاي داري خراسان شمالي گفت: اين کنسرسيوم پيش از اين دست يابي به بازارهاي آمريکا را هدفگذاري کرده بود زيرا بازارهاي آمريکايي يکي از بهترين بازارهاي فرش ايران بود اما با اعمال تحريم ها بتدريج از دست رفته است.
چمن رخ افزود: در آن سال ها، کشورهاي پاکستان و هند جاي ما را در بازار آمريکا گرفتند اما پس از برجام تلاش ما اين بود که بتوانيم دوباره اين بازار را احيا کنيم.
وي خاطرنشان کرد: با روي کار آمدن رييس جمهوري جديد آمريکا برنامه ريزي براي دست يابي به بازارهاي آن کشور از برنامه خارج شد و اکنون تلاش داريم تا بتوانيم در بازار چين فعاليت کنيم و بيشتر در اين بازار حضور داشته باشيم.
چمن رخ افزود: قراراست در فروردين ماه سال آتي تيمي از تجار و فعالان فرش ايران براي حضور در نمايشگاه دموتکس به شانگ هاي چين اعزام شوند. اين حضور مي تواند اهداف بسياري از بازاريابي در کشور چين را محقق سازد.
در استان خراسان شمالي حدود 18 هزار کارگاه قاليبافي با 21 هزار بافنده وجود دارد که سالانه حدود 400 هزار متر مربع فرش در اين استان توليد مي شود.
طبق گزارش اتحاديه فرشبافان خراسان شمالي اين استان حدود 9 درصد از توليد فرش دستباف ايران را به خود اختصاص داده و سالانه 100 هزار متر مربع از فرش اين منطقه به خارج از کشور صادر مي شود.
خراسان شمالي براي سامان دادن به صنعت فرش دستباف، خوشه صنعتي فرش را در دستور کار خود قرار داده تا بتواند در اين قالب، فرش دستباف استان را با طرح و نام اين منطقه به بازارهاي داخلي و جهاني عرضه کند. همچنين شهرک فرش نيز با هدف ساماندهي کارگاه هاي توليد و عرضه فرش در شهرک صنعتي بجنورد، فعال شده است.
به گفته مسئولان مربوطه کمبود نقدينگي، پايين بودن کيفيت توليدات و متناسب نبودن توليدات فرش دستباف با سلائق مشتريان و نيز کمبود امکانات زيرساختي از اساسي ترين مشکلات فعالان اين صنعت در اين استان است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/5215/اتحاديه-صادرکنندگان-فرش-در-خراسان-شمالي-تشکيل-مي-شود
بستن   چاپ