پیام خراسان
استاندار خراسان شمالی:
سهم اشتغال در بخش کشاورزی 40 درصد اما ارزش افزوده آن 20 درصد است
شنبه 25 فروردين 1397 - 13:29:51
خراسان آنلاین - استاندار خراسان شمالی گفت: 40 درصد شغل های این استان مربوط به بخش کشاورزی اما ارزش افزوده آن فقط 20 درصد است.
به گزارش ایسنا منطقه خراسان شمالی محمدرضا صالحی در جلسه کارگروه آب کشاورزی استان اظهار کرد: این آمار نشان می دهد باید در بخش فرآوری محصولات کشاورزی مان کار کنیم تا بهره وری افزایش یابد.
وی در همین راستا خواستار حمایت وزارت جهاد کشاورزی از توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی و بخشودگی جرایم دیرکرد کشاورزان خراسان شمالی شد.
وی با بیان اینکه انگور خراسان شمالی به نام شاهرود، پسته جاجرم به نام دامغان و زعفران این استان به نام خراسان جنوبی به فروش رسیده و صادرات می شود، اضافه کرد: این استان علاوه بر محصولات ذکر شده پتانسیل خوبی در تولید فرش ابریشم، اسب اصیل ترکمن و نوغانداری، پرورش کرم ابریشم و سایر کالاها با استاندارد بالا دارد که نیازمند حمایت است.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با بیان اینکه آمار بیکاری در استان طی سال گذشته پنج درصد کاهش یافته و به عدد 8.7 درصد رسیده است، اضافه کرد: توسعه روستاها با تاسیس روستای سبز، هدف گردشگری همراه با توسعه اقتصادی در دستور کار است.
صالحی به کاهش میزان ذخایر آبی از 98.5 میلی متر به 36 درصد در این استان در سال آبی جاری اشاره کرد و گفت: میزان ذخایر آبی در پشت سدها نیز نگران کننده است و تلاشمان بر مبنای سازگاری با کم آبی است.
وی افزود: سال گذشته برای حمایت از باغداران، دو میلیارد تومان به بیمه انگور اختصاص یافت که حدود 90 درصد از سهم باغداران در این حوزه پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه با حمایت وزارت خانه خواستار تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز و توسعه کشت گیاهان دارویی خراسان شمالی هستیم، اظهار کرد: به منظور توسعه فرهنگ کشت گلخانه ای قرار است در هر شهرستان یک شهرک گلخانه ای تاسیس شود.
نماینده مردم بجنورد، گرمه و جاجرم، مانه و سملقان و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه در بسیاری از نقاط این استان انتقال آب به روش سنتی لوله کشی و کانال سیمانی انجام می شود، اظهار کرد: خواستار قول مساعد وزیر برای کمک به نوین سازی سیستم انتقال آب هستیم.
علی اکبری با بیان اینکه هزینه های هنگفتی برای سدهای نیمه تمام در این استان شده است، اضافه کرد: به جهت رفع مشکلات مردم دو وزارتخانه نیرو و جهادکشاورزی برای بهره برداری از این سدها حمایت کنند.
وی ادامه داد: در بخش وام های دامداری مردم خراسان شمالی مشکلات فراوانی دارند و با توجه به اینکه وام به سیستم نوین دامداری پرداخت می شود، بانک ها متقاضیان را که بیشتر به روش سنتی این شغل را ادامه می دهند، در تنگنا قرار داده اند.
علی قربانی دیگر نماینده مردم بجنورد، گرمه و جاجرم، مانه و سملقان و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی نیز دست و پنجه نرم کردن کشاورزان این استان با محرومیت را از چالش های پیش رو عنوان کرد و گفت: این در حالی است که بیش از نیمی از جمعیت استان خراسان شمالی را کشاورزان تشکیل می دهند.
مدیرکل جهادکشاورزی خراسان شمالی نیز در این کارگروه اظهار کرد: سال96، 341 میلیارد تومان طرح کشاورزی به بانک معرفی شد که 118 میلیارد تومان آن مصوب و در جریان پرداخت است.
یوسفی با اشاره به اینکه سال گذشته 487 میلیارد تومان خسارت از انواع حوادث سیل، خشکسالی، سرما و غیره به بخش کشاورزی وارد شد، افزود: بیشترین خسارت ها مربوط به سیل و خشکسالی بوده است.
وی اضافه کرد: در سال جاری با توجه به بارندگی ها، 46 درصد میزان خشکسالی نسبت به سال های گذشته بیشتر است.
وی یادآور شد: 48 درصد از اراضی خراسان شمالی با بحران کم آبی و خشکسالی مواجه است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/52312/سهم-اشتغال-در-بخش-کشاورزی-40-درصد-اما-ارزش-افزوده-آن-20-درصد-است
بستن   چاپ